Mortal Engines   17 apr 2019
Inlay van Mortal Engines
 
     
 
Screenshot van Mortal Engines   Screenshot van Mortal Engines   Screenshot van Mortal Engines
 
     
 
   
Genre: Sci-Fi, Avontuur
Acteurs: Hera Hilmar
áRobert Sheehan
áHugo Weaving
Speelduur: 119 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Zestig minuten hadden hun voorvaderen er voor nodig om met nucleaire wapens de aarde te verwoesten en de mensheid met uitsterven te bedreigen. Zij die overleefden mobiliseerden hun nederzettingen om het leven opnieuw op te bouwen op een zwaar vergiftigde planeet. Voedsel en brandstof is schaars en sommige nederzettingen groeien uit tot wat nu bekend staan als de Great Predator Cities, enorme bewegende steden die continue op jacht zijn. Een van de grotere Predators Cities is De Londen, noodgedwongen weggetrokken van haar thuishaven om op het Europese vasteland op strooptocht te gaan. Als ze het zoveelste kleine dorpje hebben veroverd en opgeslokt, bevindt zich onder de gevangenen de strijdlustige Hester Shaw, een meisje met een missie. Aan boord van De Londen staat ze ineens oog in oog met Thaddeus Valentine (Hugo Weaving), de tweede man achter de burgemeester van De Londen en de man die ze verantwoordelijk houdt voor de dood van haar moeder. Hester bedenkt zich geen moment en valt Valentine aan, maar door tussenkomst van Tom, onderdeel van het voetvolk op de bewegende stad, slaagt ze er niet in hem te vermoorden. Na een korte achtervolging weet ze uiteindelijk wel te ontkomen, maar ze belandt samen met Tom in de Outlands, de plek waar overleven vrijwel onmogelijk is. Maar het zijn niet alleen de onleefbare omstandigheden die een gevaar vormen, want Valentine ziet Hester als een groot gevaar voor zijn plannen voor de toekomst en hij gaat tot het uiterste om zich voorgoed van deze lastpak te ontdoen...

á

Van de makers van The Lord Of The Rings en The Hobbit komt een bijzonder en meer dan prachtig vormgegeven avontuur over een bijzondere wereld waarin de steden bewegen en elkaar aanvallen. Visueel prachtig en creatief, maar toch ook net even een combinatie die misschien even te ver gaat en daardoor wist deze 100 miljoen kostende productie in de bioscoop de torenhoge verwachtingen niet waar te maken. áMaar dat kan op DVD/BD vaak net even anders zijn, want voor die paar euro is men toch zeker ge´nteresseerd en neem van ons aan dat dit prachtige spektakel absoluut het aanschouwen waard is.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...