Live By Night   31 mei 2017
Inlay van Live By Night
 
     
 
Screenshot van Live By Night   Screenshot van Live By Night   Screenshot van Live By Night
 
     
 
   
Genre: Misdaad
Acteurs: Ben Affleck
Elle Fanning
Brendan Gleeson
Zoe Saldana
Sienna Miller
Chris Cooper
Speelduur: 122 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Na een uit de hand gelopen overval lijkt het einde oefening voor de in Boston opererende Ierse crimineel Joe Coughlin (Ben Affleck). Tijdens de achtervolging na de overval komen meerdere agenten om het leven en vanaf dat moment jaagt iedereen op hem, zelfs zijn eigen vader Thomas (Brendan Gleeson). Die kan Joe nog net een veel erger lot besparen als hij, omdat de grond onder zijn voeten te heet is geworden, er vandoor wil gaan met Emma (Sienna Miller), één van de vriendinnen van de Ierse topgangster Albert White. Joe komt zwaar gewond in het ziekenhuis terecht en zal voor lange tijd achter de tralies verdwijnen, iets wat zijn vader met de nodige illegale druk tot ruim drie jaar weet te beperken. Eenmaal weer vrij wendt Joe zich tot Maso Pescatore, de vijand van zijn vijand, om met zijn hulp Emma, die haar overspel met de dood heeft moeten bekopen, te kunnen wreken. Als de nieuwe afgezant van de Pescatore-familie strijkt hij samen met zijn oude vriend Dion neer in Zuid-Florida om daar de aanvoer van illegale rum op gang te brengen en die van Albert White op te laten drogen...

 

Live By Night is een stijlvolle misdaadfilm met alle typerende elementen uit de gouden tijd van het gangsterdom, de drooglegging. De auto's, de gladde oversized kostuums en de tommyguns, ze komen allemaal voorbij in een misdaadfilm die een aantal stevige geweldsexplosies kent. Ben Affleck schreef mee aan het scenario, produceerde en regisseerde en met films als The Town en Gone Baby Gone heeft hij aangetoond dat hij zo'n multidisciplinaire aanpak goed in de vingers heeft. Naast Affleck, Brendan Gleeson en Sienna Miller zien we Zoe Saldana, Chris Cooper en Elle Fanning, dus ook wat de cast betreft zit het wel goed.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...