Life  
Inlay van Life
 
     
 
Screenshot van Life   Screenshot van Life   Screenshot van Life
 
     
 
   
Genre: Horror, Thriller
Acteurs: Ryan Reynolds
Rebecca Ferguson
Jake Gyllenhaal
Hiroyuki Sanada
Speelduur: 95 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Aan boord van het internationale ruimtestation ISS wordt naarstig uitgekeken naar de terugkeer van de Pelgrim-capsule met aan boord allerlei bodemmonsters van Mars.  Quarantaine-officier dr. Miranda North (Rebecca Ferguson) is enorm gespannen voor wat de capsule mee heeft gebracht en het is haar taak om de veiligheid van bemanning en schip in de gaten te houden aangezien niemand weet wat de capsule mee heeft genomen en aan dit type onderzoek kleven grote risico's. De monsters van Mars zijn wetenschappelijk gezien van onschatbare waarde en als Pelgrim eenmaal veilig binnen is gehaald kunnen de experimenten beginnen. Groot is het enthousiasme als onomstotelijk wordt bewezen dat er buitenaards leven mogelijk is, een doorbraak die ook op Aarde niet ongemerkt voorbij gaat en onder grote mediabelangstelling krijgt het eencellige organisme de naam Calvin toegewezen. Iedereen is enthousiast over de snelheid waarmee Calvin zichzelf ontwikkelt en vooral bioloog Hugh lijkt zich aan het organisme te hechten. Maar Miranda helpt de crew er iedere keer aan herinneren dat ze geen idee hebben waarmee ze hier te maken hebben en haar angst voor een ramp blijkt al snel niet ongegrond te zijn als Calvin zich ineens meer aan Hugh hecht dan goed voor hem is...

 

Life toont ons een rampscenario dat voortkomt uit de nieuwsgierigheid van de mensheid, een karaktertrek die ons uiteindelijk fataal kan worden. Science Fiction kunnen we dit niet echt noemen, hoewel de film dat genre wel uitstraalt. Het ISS-ruimtestation bestaat en wat we hier zien, zou zo dus maar echt kunnen gebeuren. Life is veel meer een thriller/horror, in die volgorde, in de ruimte. De geplaagde bemanning, waaronder Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds, krijgt echt met een hele angstaanjagende situatie te maken, een situatie die door een gebrek aan bewegingsvrijheid in een niet al te groot volledig afgesloten ruimtestation extra spannend wordt.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...