Jupiter Ascending   17 jun 2015
Inlay van Jupiter Ascending
 
     
 
Screenshot van Jupiter Ascending   Screenshot van Jupiter Ascending   Screenshot van Jupiter Ascending
 
     
 
   
Genre: Actie, SciFi
Acteurs: Channing Tatum
Mila Kunis
Sean Bean
Eddie Redmayne
Speelduur: 127 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Binnen de Abrasax-familie, de dominante dynastie in het universum, is onvrede ontstaan. Na de dood van hun moeder is onvrede ontstaan tussen Kalique, Balem en Titus, waarbij de laatste twee strijden om de heerschappij van de aarde, het pronkstuk binnen de erfenis. Titus wil graag de Aarde bezitten en dat valt niet lekker bij zijn oudere broer Balem die dan wel over de Aarde heerst, maar zijn heerschappij in gevaar ziet komen als blijkt dat de reÔncarnatie van zijn moeder, en daarmee de wettelijke heerser over de planeet, op de Aarde rondloopt. Jupiter Jones (Mila Kunis) voelt zich alles behalve koninklijk als ze samen met haar moeder druk bezig is met het schoonmaakwerk waar ze de kost mee verdienen. Als op een dag de waakhonden van Balem haar definitief identificeren en op het punt staan haar te vermoorden, kan de door Titus gestuurde ex-legionair Caine Wise (Channing Tatum) nog maar net ingrijpen. Caine heeft op dat moment nog geen idee hoe belangrijk Jupiter is en dat het lot van zijn wereld, maar ook die van de mensen op Aarde, volledig in haar onervaren koninklijke handen ligt...

Jupiter Ascending bewijst dat film geen exacte wetenschap is en dat je als filmmaker (bijna) alles goed kunt doen en een grootschalig project toch niet doet wat er van werd verwacht. Met een budget van 180 miljoen dollar heeft het niet aan de financiŽle middelen gelegen en ook het creatieve talent was aanwezig. Het regisserende duo, Andy en Lena Wachowski waren eerder succesvol met de drie The Matrix-films en daar mag je dan toch wel het nodige van verwachten. En vreemd genoeg krijg je bij het kijken van Jupiter Ascending precies wat je van een groots opgezet 3D-speltakel mag verwachten en toch zakte hij, o.i. zeer onterecht, door het commerciŽle ijs. Je kunt echter van ons aannemen dat je hier zeker van zult genieten. Het is allemaal heel erg mooi gemaakt met zeer spectaculaire actie in een setting zowel op Aarde als in een bijzonder mooi weergegeven buitenaardse wereld. Echt helemaal top en iedere cent waard!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...