It: Chapter One   24 jan 2018
Inlay van It: Chapter One
 
     
 
Screenshot van It: Chapter One   Screenshot van It: Chapter One   Screenshot van It: Chapter One
 
     
 
   
Genre: Horror, Susepnse-Thriller
Acteurs: Bill Skarsgård
 Jaeden Lieberher
 Finn Wolfhard
Jeremy Ray Taylor
Sophia Lillis
Chosen Jacobs
Speelduur: 123 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Oktober 1988

 

Als Georgie in de regen het samen met zijn zieke oudere broer Bill gemaakte bootje op de plassen laat varen ziet hij het vaartuigje verdwijnen in een put. Normaal gezien zou het bootje als verloren moeten worden beschouwd, maar gelukkig is daar clown Pennywise om hem te helpen. Tenminste, zo lijkt het, want de ontmoeting tussen Georgie en Pennywise krijgt al snel een vervelende wending. Ruim een half jaar later is er nog steeds geen spoor van zijn broertje te bekennen en Bill heeft het er heel zwaar mee. Maar Georgie is niet de enige tiener die is verdwenen, want ook leeftijdgenootje Betty Ripsom is al enige tijd spoorloos. Het zet de verhoudingen in Derry, het kleine stadje dat een duistere geschiedenis heeft, op scherp. Als Bill samen met zijn vrienden een theorie toetst en de riolering van de stad onderzoekt vinden ze een van Betty's gymschoenen en omdat zijn vrienden een verdere ontdekkingstocht niet zien zitten, wordt erger voorkomen. Via een klasgenootje ontdekken ze meer over de uiterst bloederige geschiedenis van Derry, een geschiedenis waar zelfs al heel lang geleden een clownachtige figuur een prominente rol heeft gespeeld. En het is precies die clown die Bill en zijn vrienden ieder op hun eigen manier in hun angstigste momenten hebben gezien. Maar ondanks die angst besluiten ze op nader onderzoek uit te gaan om voor eens en voor altijd Derry van zijn vloek te verlossen...

 

Dit was een goede film geweest om in te investeren. Met een budget van slechts 35 miljoen en een wereldwijde bioscoopomzet van bijna 700 miljoen was dat een leuke opbrengst en dan is dit alleen nog maar de bioscoopomzet, want daar komt nog heel wat bij natuurlijk. En dat voor een soort van remake. It: Chapter One is natuurlijk niet zo maar een remake, want het origineel uit 1990 was een miniserie die al snel iconische vormen aan nam. Het is dus zevenentwintig jaar geleden dat de miniserie furore maakte en dat aantal jaren heeft ook in het verhaal een prominente rol. It was de reden waarom clowns al zoveel jaar zo'n creepy imago hebben en dat zal er met de release van deze film zeker niet beter op worden.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...