Homeland, Seizoen 1   24 okt 2012
Inlay van Homeland, Seizoen 1
 
     
 
Screenshot van Homeland, Seizoen 1   Screenshot van Homeland, Seizoen 1   Screenshot van Homeland, Seizoen 1
 
     
 
   
Genre: Thriller, Televisieserie
Acteurs: Claire Danes
Damian Lewis
Mandy Patinkin
Speelduur: 650 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Tijdens een actie tegen een terroristische cel worden dertien strijders door een commando-eenheid gedood. Als ze het gebouw goed doorzoeken treffen ze er de sinds 2003 vermiste marinier Nicholas Brody (Damian Lewis) aan. Gezien de negatieve publieke opinie wat betreft de ‘war on terror’ is dit voor de Amerikaanse regering een welkom succesje. CIA-analist Carrie Mathison (Claire Danes) is echter minder enthousiast. Zij heeft een klein jaar eerder uit de mond van een ter dood veroordeelde terrorist gehoord dat een Amerikaanse krijgsgevangene naar de moslim-terroristen is overgelopen en deze soldaat speelt een cruciale rol in de plannen van Abu Nazir, ’s werelds meest gezochte terroristenleider. Carrie’s baas Saul (Mandy Patinkin uit Criminal Minds) geeft haar wel wat bewegingsruimte, maar zelfs hij heeft geen idee hoe ver Carrie bereid is te gaan om haar gelijk te bewijzen. 

Homeland was in het seizoen 2011-2012 in Amerika een van de meest besproken en best gewaardeerde nieuwe televisieseries en won direct een Golden Globe. Het thema spreekt Amerikaanse kijkers natuurlijk extra aan, maar net als het immens populaire 24 is dit een serie die wereldwijd op waardering kan rekenen. In tegenstelling tot 24 is Homeland wat rustiger en vooral inhoudelijk een stuk sterker. De kijker kan net als hoofdrolspeelster Claire Danes alleen maar goed opletten of er ergens sluitend bewijs te vinden is dat haar vermoeden betreffende sergeant Brody enige grondslag heeft. Brody wordt uitstekend neergezet door Damian Lewis (Band Of Brothers), een acteur die hier op griezelige wijze de scheidslijn tussen sympathiek en levensgevaarlijk opzoekt en daar uitstekend in slaagt. Homeland is in de VS uitgezonden door de zender die ook Californication in zijn stal heeft en is dus ook veel minder preuts dan we van Amerikaanse series gewend zijn.  Het is een serie waar je lekker voor moet gaan zitten en waar de uitspraak “doen we nog 1 aflevering” vaak te horen zal zijn…

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...