Gek Van Oranje   13 jun 2018
Inlay van Gek Van Oranje
 
     
 
Screenshot van Gek Van Oranje   Screenshot van Gek Van Oranje   Screenshot van Gek Van Oranje
 
     
 
   
Genre: Romantische komedie
Acteurs: Steef Cuijpers
Hannah Hoekstra
Abbey Hoes
Speelduur: 100 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Het is zomer 2010 en het Nederlands Elftal zet tijdens het WK in Zuid-Afrika goede resultaten neer. De altijd al zeer overenthousiaste Oranjefans durven na iedere gewonnen wedstrijd iedere keer een kleine beetje meer te dromen over de finale, misschien zelfs wel over de wereldtitel, want het elftal zit goed in elkaar en zet keer op keer gedegen prestaties neer. Tijdens wedstrijden zijn de straten, zij het oranje gekleurd, zo goed als verlaten en de euforie laat delen van de bevolking compleet anders reageren dan ze dat onder normale omstandigheden zouden doen. Het is een gekte van vier weken en voor enkele zal de wereld na het WK nooit meer hetzelfde zijn...

Gek van Oranje is een feelgood mozaÔekfilm en dat betekent dat we een lappendeken van personages, en dus ook een brede bekende Nederlandse cast, zien die ieder voor zich op hun eigen manier het toernooi beleven. Het zijn weken waarin de bevolking haar normaal zo nuchtere Nederlandse mentaliteit van zich afschudt en helemaal opgaat in totale oranjegekte. Het is natuurlijk wel een beetje wrang dat deze film wordt uitgebracht in een voor Nederland WK-loze zomer, maar misschien is dat juist de reden om nog even weg te dromen over hoe dichtbij WE zijn gekomen, een gevoel waar de Vlamingen hopelijk na deze zomer wat meer van begrijpen, misschien wel als de nieuwe wereldkampioen. Tot die tijd ook leuk voor BelgiŽ als leedvermaak, want hun zomer kan zo maar eens heel erg leuk worden.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...