Eat Pray Love   1 feb 2011
Inlay van Eat Pray Love
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Julia Roberts
Billy Crudup
James Franco
Javier Bardem
Speelduur: 133 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,8

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Het leven van Liz Gilbert (Julia Roberts) loopt een beetje op de automatische piloot. Ze is getrouwd, maar gelukkig is ze niet en steeds meer overvalt haar het gevoel dat ze door de jaren heen zichzelf kwijt is geraakt. Op een dag neemt ze een moeilijke en dappere beslissing. Ze stapt uit haar huwelijk en zonder enig plan voor de toekomst slaat ze een nieuwe weg in. Die weg leidt naar David Piccolo (James Franco), een veel jongere gepassioneerde toneelspeler met wie ze een relatie begint. Toch brengt ook deze romance haar niet wat ze van het leven verwacht en als de spanningen tussen haar en David meer en meer oplopen zet ze de volgende stap in haar zoektocht naar zichzelf. Liz besluit een jaar te gaan reizen en ze heeft Italie, India en Bali in haar plannen opgenomen.    

Eten Bidden Beminnen was ook in Nederland een enorm succes en het is dan ook geen verrassing dat de verfilming van deze bestseller een groot deel van de lezeressen, het is namelijk een typisch vrouwenboek, ertoe bracht de bioscoop te bezoeken. De drie locaties waar de film zich afspeelt leveren prachtige plaatjes op. De historische gebouwen en knusse straatjes in Rome, het kleurrijke India en de prachtige landschappen van Bali, het draagt allemaal bij aan een mooie filmervaring. Nogmaals, Eat Pray Love is een film voor vrouwen. Zij zullen de emoties van de tegen een midlifecrisis aanzittende hoofdpersoon beter aanvoelen en mee zwijmelen bij een spirituele zoektocht waar velen van dromen, maar slechts weinigen daadwerkelijk ondernemen. Het gevoel van te willen ontsnappen uit ‘het leven dat je is overkomen’ is echter wel een universeel thema, maar de manier waarop dat in deze film wordt getoond zal vrouwen veel meer aanspreken dan mannen, want die gaan op een andere manier om met hun eigen midlife-problemen. Das een thema voor een heel ander soort film...

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...