Early Man   13 jun 2018
Inlay van Early Man
 
     
 
Screenshot van Early Man   Screenshot van Early Man   Screenshot van Early Man
 
     
 
   
Genre: Animatie, Familiefilm
Acteurs: Tom Hiddleston (stem)
Eddie Redmayne (stem)
Timothy Spall (stem)
Speelduur: 89 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Het leven is niet gemakkelijk in het Neopleistoceen tijdperk. Rond etenstijd in de buurt van Manchester ontstaat na de inslag van een meteoriet een nieuw spelletje, een spel dat enorme gevolgen heeft voor de verdere ontwikkeling van de mensheid. Voor Dug (stem: Eddie Redmayne), lid van een primitieve stam die woont in een ge´soleerde vruchtbare vallei, is dat spelletje in eerste instantie niet meer dan wat tekeningen op een rots, iets van hun verre voorvaderen. Maar daar komt verandering in als Dug en zijn stam op een avond op hardhandige wijze het Bronzen Tijdperk in worden getrokken. De vallei, mogelijk een rijke bron van ijzererts, wordt aangevallen door een superieure beschaving en Dug's stam wordt er hardhandig uit verjaagd en vlucht naar de Badlands, een plek waar je je ergste vijand niet wilt laten wonen. Als de nieuwsgierige Dug op onderzoek uit gaat om erachter te komen waar deze nieuwe vijand vandaan komt, kan hij zijn ogen haast niet geloven. Hij ontdekt een veel verder ontwikkelde beschaving en die heeft het op de rotsen afgebeelde spel, voetbal, verder ontwikkeld. Voetbal is er uitgegroeid tot een heilig spel waar de Bronzen trots op zijn en Dug ziet in die trots een kans om, door middel van een wedstrijd, over het lot van hun vallei te kunnen beslissen...

á

Early Man, is afkomstig van Aardman, de stop-motion-animatiestudio achter successen als Chicken Run en Wallace & Gromit. Deze animatie/familiefilm zit vol met Britse (aarddroge) humor en dat wordt benadrukt door een aantal puur Britse stemmen met naast Eddy Redmayne ook Tom Hiddleston, Maisie Williams (Game Of Thrones), Timothy Spall en komiek Rob Brydon. Wij hebben ons hier heel erg goed mee vermaakt, dit is Aardman op zijn best.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...