Downsizing   30 mei 2018
Inlay van Downsizing
 
     
 
Screenshot van Downsizing   Screenshot van Downsizing   Screenshot van Downsizing
 
     
 
   
Genre: Komedie
Acteurs: Matt Damon
†Christoph Waltz
†Hong Chau
Speelduur: 135 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Overbevolking en de daarbij horende voedsel-en watertekorten worden al decennialang als de grootste bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid gezien. Een bijzondere ontdekking van Noorse wetenschappers zorgt echter voor een doorbraak, zij het op een geheel andere manier dan wetenschappers ooit hadden kunnen vermoeden. Een via een revolutionair verkleiningsproces kunnen menselijke cellen terug worden gebracht naar een ratio van 2744 op 1 wat niet alleen wat voedsel en water betreft enorme besparingen oplevert, maar ook op het gebied van afval en ruimtelijke ordening. Een testgroep van enkele tientallen vrijwilligers heeft bewezen dat mensen van tien centimeter met wat aanpassingen prima een levende gemeenschap kunnen vormen, maar aan de vele voordelen zitten ook nadelen. Maar voor hen die de stap wagen gaat er echt een hele nieuwe wereld open, zo ontmoeten Paul (Matt Damon) en Audrey (Kirsten Wiig) tijdens een schoolreŁnie oud-klasgenoten Dave (Jason Sudeikis) en diens vrouw Carol die de grote stap naar een miniatuur-leven hebben gemaakt en daar zeer over te spreken zijn. Als Dave en Carol, wiens hypotheekaanvraag voor een verhuizing net is afgewezen, te horen krijgen dat hun $ 152.000 in miniatuurstad Leisureland maar liefst $ 12.500.000 vertegenwoordigt, genoeg om de rest van hun leven van te leven, is de keuze snel gemaakt. Maar dan gaat er iets mis...

Downsizing heeft alle elementen voor een perfecte komedie en hij is aan het begin ook best grappig, maar zodra het gemotiveerde stel het proces begint neemt de film een geheel andere, zeer onverwachte wending en daarmee verandert ook de sfeer van het verhaal. Dat verhaal blijft goed, wees daar niet voor bevreesd, maar het wordt een ander soort film waarin Matt Damon echt alles in zijn leven ziet veranderen. Een zeer originele en goed gemaakte film!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...