Detroit   21 feb 2018
Inlay van Detroit
 
     
 
Screenshot van Detroit   Screenshot van Detroit   Screenshot van Detroit
 
     
 
   
Genre: Misdaad, Thriller
Acteurs: Chris Chalk
Mason Alban
Bennett Deady
Speelduur: 143 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als tijdens rellen in de zwarte wijken van de stad Detroit er met een startpistool een paar schoten worden gelost vanuit een klein hotel duikt de lokale politie vol op het kleine etablissement waar zich een aantal jongeren ophoudt. De aanwezigheid van twee jonge blanke meisjes in een verder volledig door afro-Amerikaanse jongeren bezet hotel Algiers roept extreme reacties op bij een drietal agenten waarvan er één direct bij binnenkomst al een zwarte jongen in zijn rug heeft geschoten. Het is niet de eerste keer die dag dat agent Krauss (Will Poulter) zijn wapen gebruikt richting een verdachte en ook deze keer is het een dodelijke actie. Er daar blijft het niet bij. Totaal geobsedeerd door het feit dat er zich mogelijk een wapen in het hotel bevindt, passen de drie agenten onder toezicht oog van zowel de staatspolitie als de Nationale Garde buitenproportionele verhoortechnieken toe en onder leiding van Krauss lopen de zaken steeds verder uit de hand...

 

Door verschillende demografische veranderingen is het ooit vooral door blanke Amerikanen bewoonde Detroit veranderd in een door Afro-Amerikanen gedomineerde gemeenschap waar een overwegend blank politiekorps toezicht op houdt. Dat creëert de ideale omstandigheden voor grote spanningen op straat waar in juli 1967, toen de rassenproblematiek in de Verenigde staten nog vele malen groter was dan nu helaas nog steeds het geval is, onlusten uitbreken die leiden tot grootschalige brandstichting en plunderingen. Het verhaal van de gebeurtenissen in hotel Algiers, iets wat een grote zaak was in die tijd, is hier door regisseur Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty) zeer goed uitgewerkt tot een spannende film waarin vooral onmacht de boventoon voert. Onmacht over wat de Afro-Amerikaanse bevolking moest ondergaan in tijden dat rassenonlusten voor gewelddadige confrontaties zorgden. Will Poulter is de perfecte keuze voor de jonge, vrijwel onervaren schietgrage en ook nog eens racistisch ingesteld agent die hier olie op het reeds behoorlijke vuur gooit en volkomen onnodig de zaken helemaal uit de hand laat lopen. Absoluut een sterke film!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...