Daybreakers   29 jun 2010
Inlay van Daybreakers
 
 
Genre: Horror, Thriller
Acteurs: Ethan Hawke
Willem Dafoe
Sam Neill
Speelduur: 98 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,9

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

In een door vampieren beheerste wereld is er een nijpend tekort aan menselijk bloed en zelfs de fabrieken van industrieel Charles Bromley (Sam Neill), waar de laatste mensen gemolken worden, produceren te weinig om iedereen in leven te houden. Er wordt door wetenschappers dan ook hard gewerkt aan een vervangend middel, want de chaos in de straten wordt met de dag problematischer als iedereen zijn dagelijkse portie probeert te bemachtigen. Er worden echter nauwelijks resultaten bereikt en alle tot op heden uitgevoerde experimenten eindigen in de dood van de proefkonijnen. Dokter Edward Dalton (Ethan Hawke) is binnen deze bloedzuchtige maatschappij een van de weinige pacifisten. Hij weigert mensenbloed tot zich te nemen en hij blijft tot het bittere eind hopen dat hij een doorbraak weet te bereiken om zo de verschrikkelijke omstandigheden, waarin de laatste mensen moeten leven, te verbeteren. Door puur toeval kruist Edward het pad van Audrey Bennett. Edward redt haar uit handen van de politie die ís nachts op mensen jaagt en via haar komt hij in contact met verzetsleider Lionel Cormac (Willem Dafoe). Die heeft volgens Audrey het geheim in handen om de wereld van een zekere ondergang te redden. Er zijn gewoon te weinig mensen over om het gehele ras der vampieren te voeden en zonder mensen en hun bloed zijn ook zij gedoemd om uit te sterven.

Daybreakers biedt een verrassende nieuwe kijk op het vampierengenre. Over het algemeen zien we een meerderheid van mensen op slechts enkele van deze bloeddorstige onmensen jagen, maar die rollen zijn hier volledig omgekeerd. Dat stelt de jagers in deze film voor een heel ander probleem, want de mens kan heel goed zonder vampieren, maar andersom is dat niet het geval. Door het thema van de film denk je al snel dat je een horrorfilm mee naar huis neemt en gezien het bloed dat we rond zien spuiten, is dat ook niet helemaal onwaar. Daybreakers is echter veel breder dan dat. Het is een film waar ook de liefhebbers van een goede actie-thriller zich goed mee zullen weten te vermaken, dus ook aan hen het advies deze film snel te gaan huren.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...