Crimson Peak   9 mrt 2016
Inlay van Crimson Peak
 
     
 
Screenshot van Crimson Peak   Screenshot van Crimson Peak   Screenshot van Crimson Peak
 
     
 
   
Genre: Horror, Suspense-Thriller
Acteurs: Mia Wasikowska
Jessica Chastain
Tom Hiddleston
Charlie Hunnam
Leslie Hope
Jonathan Hyde
Speelduur: 112 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Edith Cushing (Mia Wasikowska) was pas tien jaar oud toen ze, kort na de dood van haar moeder, haar eerste geest zag. De waarschuwing, pas op voor Crimson Peak, is ze nooit vergeten, maar het duurt vele jaren voor ze dezelfde woorden nogmaals hoort en ze de ernst ervan ervaart. Edith heeft haar interesse voor geesten meegenomen in haar werk als schrijfster en dat maakt het niet echt eenvoudiger om een uitgever te vinden voor haar manuscript. Kort nadat ze weer een afwijzing binnen heeft, leert Edith de charmante Engelse Sir Thomas Sharp (Tom Hiddleston) kennen. Thomas is naar de VS gekomen om bij Edith's vader en zijn zakenpartners financiering te vinden voor een baanbrekend project, iets waar de oude Cushing weinig voor voelt. Als hij de vonk tussen Thomas en zijn dochter over ziet slaan, laat Cushing zelfs onderzoek doen naar Thomas en diens zuster Lucille (Jessica Chastain) en de uitslag van dat onderzoek baart Cushing dermate grote zorgen dat hij direct passende maatregelen neemt. Thomas heeft zijn plan echter al klaar en hij weet de situatie zo te manipuleren dat Edith als zijn kersverse echtgenote met hem naar Engeland reist. En wat haar daar te wachten staat, dat overtreft haar ergste nachtmerries...

 

Regisseur Guillermo del Toro trekt weer alle registers open in dit prachtig vormgegeven kunstwerkje dat tegelijkertijd een mysterieus spannende suspense-film is. De visuele effecten zijn zoals je ze van Del Toro mag verwachten en het is echt een genot om naar te kijken. Tuurlijk, de rillingen lopen, zeker tijdens de bloederige momenten, zo af en toe over je rug, maar dat is ook de bedoeling. Het acteerwerk van het centrale trio, Hiddleston, Wasikowska en Chastain, is zeer de moeite waard en voor de liefhebbers van suspense/fantasy/horror-achtige verhalen is dit een niet te missen film.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...