Bohemian Rhapsody   27 feb 2019
Inlay van Bohemian Rhapsody
 
     
 
Screenshot van Bohemian Rhapsody   Screenshot van Bohemian Rhapsody   Screenshot van Bohemian Rhapsody
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Mike Meyers
Tom Hollander
Joseph Mazzello
Rami Malek
 Lucy Boynton
 Gwilym Lee
Speelduur: 129 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  10,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Voor Farrokh Bulsara, geboren in Zanzibar en deels opgegroeid in India, was een eenvoudig leven in de schaduw al vrij snel geen optie. Als Freddie brengt hij zijn avonden door in het Londense clubcircuit waar hij op een avond drummer Roger Taylor en gitarist Brian May leert kennen. Freddie schrijft voor de lol songs en als hij zichzelf aanbiedt als lead singer, nemen ze hem niet direct serieus. Maar dat verandert als hij begint te zingen, want juist door zijn bijzondere gebit heeft hij een ongekend stemgeluid. En als ook zijn extravagante performance op het podium goed wordt ontvangen is er een nieuwe band geboren. Bassist John Deacon completeert het viertal dat met Freddie Mercury een nieuwe voorman heeft en in Queen een nieuwe naam. En de rest is popgeschiedenis...

 

Wat moeten we verder nog vertellen over Bohemian Rhapsody. Dat de film vier van de vijf Oscarnominaties om wist te zetten in goud? Dat de film, gemaakt voor iets meer dan vijftig miljoen dollar meer dan een miljard heeft opgebracht in de bioscoop. Of dat het een waar genot is voor iedere muziekliefhebber om het verhaal van een van 's werelds grootste en bekendste en extravagantste popidolen te mogen aanschouwen. En ja, Brian May is een fantastische gitarist, Roger Taylor een bad boy drummer en John Deacon een stille kracht binnen de band. Maar Queen is toch vooral Freddie Mercury, op meer dan fantastische wijze neergezet door Oscarwinnaar Rami Malek, een held voor meerdere generaties en veel te vroeg weggerukt van het podium. Het is Mercury en zijn overlijden ten gevolge van Aids die deze ziekte wel een gezicht heeft gegeven en ook dat is een aspect dat in deze meer dan geweldige film goed tot uiting komt. Dus... DVD of Blu Ray in de speler, de buren waarschuwen en het volume op sommige momenten vol aan draaien. Want het is tijd voor Queen!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...