Blood Ties   24 jun 2014
Inlay van Blood Ties
 
     
 
Screenshot van Blood Ties   Screenshot van Blood Ties   Screenshot van Blood Ties
 
     
 
   
Genre: Misdaad
Acteurs: Clive Owen
Marion Cotillard
Billy Crudup
Mila Kunis
Zoe Saldana
Matthias Schoenaerts
James Caan
Speelduur: 124 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Al in hun jeugd zijn Frank (Billy Crudup) en zijn oudere broer Chris (Clive Owen) ieder hun eigen kant uit gegaan. Frank houdt zich ver van de criminaliteit en schopt het tot rechercheur, Chris maakt minder verstandige keuzes en belandt met grote regelmaat in de gevangenis. Als hij na een jarenlange straf voorwaardelijk wordt vrijgelaten, is hij vastbesloten dat dit zijn laatste bezoek is geweest. In eerste instantie doet hij dan ook precies wat er van hem verwacht wordt. Frank helpt hem aan werk en verschaft hem onderdak, maar Chris heeft moeite om zich aan zo'n leven aan te passen en al snel blijkt dat hij zich niet kan schikken in zijn nederige rol als ex-gedetineerde waar iedereen op kan spugen. Zelfs de liefde voor de mooie Natalie (Mila Kunis) kan niet veranderen dat hij is voorbestemd om in de schaduw van de wet zijn leven te lijden. Hij is wie hij is en daarmee komt hij lijnrecht tegenover zijn broer te staan...

 

We zien dit type film niet meer zo heel vaak voorbij komen en dat is heel jammer aangezien we er decennia lang van hebben genoten. Tegenwoordig moet het allemaal groot, groter en grootst en een goede misdaadfilm is, zeker voor de bioscoop, niet meer interessant. Wij vinden dat absoluut onterecht. Blood Ties vertelt het verhaal van twee broers aan weerszijden van de wet, zonder overdreven gedoe en allerlei franje. Het is een ogenschijnlijk rustig verhaal met een aantal vrij harde geweldsexplosies die uitstekend passen in het geheel en in het tijdsbeeld waarin het zich afspeelt, een tijd die we goed kennen uit klassieke misdaad/maffiafilms. Ook over de cast geen klagen met Clive Owen, Billy Crudup, Mila Kunis, Zoe Saldana, Marion Cotillard en natuurlijk James Caan, die zo zijn ervaring heeft met het misdaadgenre. Dit is een goede film, gedegen gemaakt en in een genre dat we moeten koesteren.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...