Blacklight   24 jun 2022
Inlay van Blacklight
 
     
 
Screenshot van Blacklight   Screenshot van Blacklight   Screenshot van Blacklight
 
     
 
   
Genre: Actie-Thriller
Acteurs: Liam Neeson
Aidan Quinn
Taylor John Smith
Speelduur: 104 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Travis Block (Liam Neeson) heeft een bijzondere functie binnen de FBI. Zijn werk bestaat eruit undercoveragenten, die hun dekmantel kwijtgeraakt zijn, uit gevaarlijke situaties te halen. Als hij ontdekt dat zijn baas, onder het mom van nationale veiligheid, Amerikaanse burgers laat vermoorden, besluit Travis zijn ontslag in te dienen. Als vader was hij nooit echt aanwezig, maar die fout wil hij als grootvader niet opnieuw maken. Helaas wordt zijn ontslag hem niet in dank afgenomen. Travis weet inmiddels teveel en zijn pensioen maakt enkele machtige mensen erg onrustig. Als zijn kleindochter spoorloos verdwijnt, weet hij eigenlijk wel in welke hoek hij moet zoeken. En hij is niet van plan af te gaan zitten wachten tot ze terug komt...

 

Liam Neeson zei een tijd geleden dat hij wel klaar was met het actiegenre waar hij sinds zijn rol in Taken in terecht is gekomen. De sympathieke Ierse acteur had eerder al wel wat actierollen gedaan, maar het was Taken die hem in het genre pas echt goed op de kaart zetten. En omdat hij daar extreem goed in was is hij voornamelijk in dat genre blijven hangen. Gelukkig, want dat heeft ons toch een aantal hele goede films opgeleverd. Blacklight is er daar een van en Neeson toont hiermee aan dat je als actieheld ook eind zestig nog geloofwaardig over kunt komen. De film toont een prima mix van actie en spanning, een mix waar we altijd erg blij van worden omdat dit type film met dit type budget, circa 45 miljoen dollar, niet meer zo heel vaak wordt gemaakt.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...