Belle En Het Beest   19 sep 2014
Inlay van Belle En Het Beest
 
     
 
Screenshot van Belle En Het Beest   Screenshot van Belle En Het Beest   Screenshot van Belle En Het Beest
 
     
 
   
Genre: Avontuur, Fantasy
Acteurs: Vincent Cassel
Léa Seydoux
Speelduur: 106 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Koopman De Beaufremont heeft goed geboerd en samen met zijn zes kinderen, drie jongens en drie meisjes, leeft hij een rijk leven waarin hij zijn kinderen alles kan geven wat hun hartje maar begeert. Maar dan slaat het noodlot toe. Zijn drie schepen vergaan op zee en met de lading is ook zijn fortuin verloren gegaan. Het gezin trekt zich vol schande terug op het platteland waar vooral de jongste dochter Belle zich heel erg thuis voelt. Haar twee zussen vervloeken hun nieuwe woonsituatie en weigeren waar mogelijk een bijdrage te leveren waar Belle zich goed vermaakt in de tuin rondom het huis. Even lijkt het er op dat het geluk de koopman weer toelacht, maar als dat ijdele hoop blijkt te zijn en hij zijn oude leven definitief vaarwel moet zeggen, ontstaat er een breuk met zijn zoon Maxime. Hij gaat nog naar hem op zoek in de stad, maar daar treft hij alleen Maxime's schuldeisers aan en als hij de stad ontvlucht komt hij in een sneeuwstorm terecht die hem bijna het leven kost. Hij vindt een schuilplaats in een oude burcht, een magische burcht waar hij een overvloed aan eten aantreft. Als hij bij het weggaan een rode roos meeneemt, wordt hij aangevallen door Het Beest die van de koopman eist dat hij afscheid neemt van zijn gezin om voor eeuwig terug te keren om hem te dienen. Gezien de zwakke gezondheid van haar vader besluit Belle zijn plaats in te nemen en wat er dan volgt, dat is sprookjesgeschiedenis, zij het toch net weer even anders dan we in Disney's Beauty and The Beast hebben leren kennen....

 

Deze live action-versie doet visueel zeker niet onder voor de getekende versie en het verhaal is ook dermate anders dat je toch meer dan voldoende nieuws te zien krijgt, zij het dat we de rode draad ervan al kennen. Het is een dure Franse productie waarin we een andere versie van deze magische wereld ontdekken, een wereld die prachtig is vormgegeven en is gevuld met bijzondere wezens. Avontuur, fantasy en romantiek ineen, een geslaagde combinatie.

 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...