Beauty And The Beast   23 aug 2017
Inlay van Beauty And The Beast
 
     
 
Screenshot van Beauty And The Beast   Screenshot van Beauty And The Beast   Screenshot van Beauty And The Beast
 
     
 
   
Genre: Familiefilm, Fantasy
Acteurs: Emma Watson
Luke Evans
Josh Gad
Kevin Kline
Ian McKellen
Ewan McGregor
Emma Thompson
Stanley Tucci
Dan Stevens
Gugu Mbatha-Raw
Speelduur: 119 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Om zelf een luxe leven te kunnen leiden, legt een Franse prins zijn onderdanen zware belastingen op en dat geld wordt uitgegeven aan overdadige luxe en grote feesten waarbij de prins zich graag door vrouwelijk schoon laat omringen. Tijdens een groot bal arriveert vanuit het niets een oude verwilderd uitziende vrouw die wil schuilen voor het slechte weer en die de  prins als dank een enkele roos aanbiedt. Op het moment dat hij haar gift op de grond gooit en haar weg wil sturen, verandert de oude vrouw in een adembenemend mooie tovenares die hem, om hem te straffen voor zijn gedrag, verandert in een afzichtelijk beest. Alle aanwezigen worden eveneens getroffen door deze verschrikkelijke vloek die alleen verbroken kan worden als het Beest voor het vallen van het laatste blaadje van de magische roos wederzijdse ware liefde vindt. Een vrijwel onmogelijke opgave, want wie zou er kunnen houden van een Beest?

 

We weten natuurlijk allemaal hoe het sprookje verder gaat. Een nietsvermoedende reiziger (Kevin Kline) wordt door het Beest gevangen genomen en als zijn dochter Belle (Emma Watson) hem komt redden, neemt ze zijn plaats in. Dat is geen pretje, maar ze in dan in ieder geval van de radar van die vervelende opschepper Gaston (Luke Evans) die niets liever wil dan met haar trouwen. Het is een verhaal dat we allemaal kennen van de animatieklassieker uit 1991. Het heeft een aantal decennia geduurd voordat de filmtechnieken zo geavanceerd waren dat ze de Disney Classics op een geloofwaardige manier als ‘live action' konden verfilmen. Maar nu het eenmaal zo ver is, komen ze redelijk snel achter elkaar uit. Wat vroeger alleen in animatie mogelijk was kan nu ook met echte acteurs en als je kijkt naar Lumiere, dan zie je hoe Hollywood nu pas echt kan toveren. In 2019 wordt de remake van Dumbo verwacht en dat lijkt ons toch ook wel weer een hele uitdaging. Maar zoals gezegd, vrijwel niets lijkt nog onmogelijk en de schatkamers van Disney zijn gevuld met nog veel verhalen die we opnieuw willen bekijken, zeker als dat kan in 3D...

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...