Bad Words  
Inlay van Bad Words
 
     
 
Screenshot van Bad Words   Screenshot van Bad Words   Screenshot van Bad Words
 
     
 
   
Genre: Komedie
Acteurs: Jason Bateman
Kathryn Hahn
Philip Baker Hall
Allison Janney
Speelduur: 86 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

De veertigjarige Guy Trilby (Jason Bateman) is kwaad. Als hij tijdens een regionale spellingswedstrijd, een voorronde van de Gouden Pen-competitie, het podium betreedt, komt de schoolleiding in opstand. Maar Guy heeft samen met zijn assistente Jenny een waterdichte juridische verdediging dat hij deel mag nemen en onder luid protest gaat hij er met de trofee vandoor, tientallen jonge deelnemertjes teleurgesteld achterlatend. In het vliegtuig richting de grote finale leert hij de negenjarige Chaitanya Chopra kennen. Chaitanya is net als Guy onderweg naar de finale waar wedstrijddirectrice Bernice Deagan (Allison Janney) een laatste poging doet om de grofgebekte Guy alsnog ertoe te bewegen de wedstrijd, die voor het eerst op televisie wordt uitgezonden, te verlaten. Maar Guy geeft geen krimp en zo betreedt hij een landelijk podium waar hij al snel uitgroeit tot de meest gehate persoon in de geschiedenis van de wedstrijd. Guy vermaakt zich echter uitstekend en samen met  Chaitanya, die hij na een hoop gezeur meeneemt op het slechte pad, lijkt de eindzege hem niet te kunnen ontgaan...

 

Binnen het Amerikaanse schoolsysteem wordt waar mogelijk een wedstrijdelement ingezet om kinderen het tegen elkaar op te laten nemen en de onderlinge strijd tussen de leerlingen verbleekt vaak in vergelijking met het extreem fanatieke gedrag van hun ouders. Vooral van dat laatste is in deze komedie goed gebruik gemaakt en alleen dat al maakt Bad Words tot een absolute aanrader. De film bevat, precies zoals de titel het al zegt, een hoop slechte woorden. Jason Bateman is namelijk heerlijk grof en geweldig bot en hij speelt waar mogelijk op de meest gemene, maar originele manier vals. Dat is echter slechts een element van de aantrekkingskracht van deze heerlijke komedie. Je wilt na het eerste halve uur namelijk vooral weten waarom Jason Bateman, die het scenario schreef en de film ook regisseerde, doet wat hij doet en waarom hij zo'n enorme eikel is die over lijken gaat om zijn doel te bereiken. Absoluut een hele leuke film!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...