Assassin's Creed   10 mei 2017
Inlay van Assassin's Creed
 
     
 
Screenshot van Assassin's Creed   Screenshot van Assassin's Creed   Screenshot van Assassin's Creed
 
     
 
   
Genre: Sci-Fi, Avontuur
Acteurs: Michael Fassbender
Marion Cotillard
Jeremy Irons
Brendan Gleeson
Charlotte Rampling
Speelduur: 101 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Al eeuwen zoeken de Tempeliers naar de appel die Eva in het paradijs heeft gegeten. Het relikwie bevat volgens de overlevering het zaad van de eerste menselijke ongehoorzaamheid en de orde van religieuze ridders koestert al eeuwen de hoop om er de vrije gedachten van de mensheid mee te kunnen controleren. Ze ondervinden daarbij verzet van het Broederschap van de Assassins, een eveneens geheim genootschap dat er alles aan gelegen is om te voorkomen dat de Tempeliers zoveel macht naar zich toe kunnen trekken. Eeuwen lang woedt er een verbeten strijd, iets wat de ter dood veroordeelde Callum Lynch (Michael Fassbender) merkt als zijn executie in de Texaanse gevangenis van Huntsville een andere afloop heeft dan hij had verwacht. Hij wordt wakker in het gezelschap van dr. Sophia Rikkin (Marion Cotillard) die hem vertelt dat hij de dag ervoor is terechtgesteld en dood is verklaard. Callum is ineens onderdeel geworden van een bijzonder experiment waarbij hij door het inbrengen van een probe in zijn nek wordt gekoppeld aan de Animus, een machine die op basis van DNA de gekoppelde in staat stelt de herinneringen van zijn voorvaderen, in Callum's geval Assassin Aguilar de Nerha, te herleven. Aguilar is de laatste geweest die het gezochte relikwie in handen heeft gehad en Callum moet vijfhonderd jaar terug in het verleden om te achterhalen waar De Appel is gebleven. En dat betekent dat hij levensecht midden in de strijd tussen de door de Tempeliers aangestuurde Spaanse Inquisitie en het Assassin-Broederschap terecht komt...

 

Assassin's Creed staat al jaren bekend als één van de populairste, grafisch mooiste games en  daar durfde men wel 125 miljoen dollar in te investeren voor een mooie filmversie. Games zijn soms wel, soms niet goede inspiratiebronnen voor grote en vooral dure films en dat pakte in het verleden commercieel gezien niet altijd even goed uit. Denk maar even aan het fantastische Prince Of Persia: The Sands Of Time die, hoe mooi ook, niet het gewenste resultaat opleverde en daardoor ook geen vervolg kreeg. Assassin's Creed is in ieder geval heel erg knap gemaakt en vooral de scenes in het oude Spanje zijn bijzonder mooi vormgegeven. Je ziet er het geld dus echt wel aan af en wie een lekkere avonturenfilm wil zien, die zit met deze film natuurlijk 100% goed.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...