American Made   17 jan 2018
Inlay van American Made
 
     
 
Screenshot van American Made   Screenshot van American Made   Screenshot van American Made
 
     
 
   
Genre: Misdaad, Komedie
Acteurs: Tom Cruise
 Domhnall Gleeson
 Sarah Wright
Speelduur: 115 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Piloot Barry Seal (Tom Cruise) is een handige jongen die het niet kan laten om hier en daar wat bij te verdienen door van alles mee te smokkelen. Daar verdient hij aardig zijn geld mee, maar hij trekt daarmee ook de aandacht van de Amerikaanse overheid. Als Barry wordt benaderd door CIA-agent Monty Schafer (Domhnall Gleeson) en gelokt wordt door hypermoderne jets en een ruim salaris maakt hij onverwacht een carrièreswitch en begint met het leveren van gevoeligere ladingen richting Midden- en Zuid Amerika. Daarbij komt hij mede door zijn ingebouwde opportunisme in een enorm wespennest terecht waarbij hij moet goochelen tussen de CIA, de DEA, de ATF, Pablo Escobar's Medellin-kartel en de politiediensten van een flink aantal landen. Maar laat dat maar aan Barry over, die redt zich wel. Tenminste dat denkt hij zelf en hij beseft niet dat hij steeds verder en verder in een onmogelijke positie komt die hij op een gegeven moment niet meer zelf onder controle heeft...

 

Er zijn niet veel grotere namen dan Tom Cruise en zo af en toe stapt hij af van de mega-actiefilms om een wat andere film te maken. Dit keer kiest hij voor het misdaadgenre en een rol die hem op het lijf geschreven is. Een lefgozer van een piloot die vol in het avontuur duikt en daardoor behoorlijk in de problemen komt, dat is wel iets wat je aan Cruise over kunt laten en vooral de fanatieke manier waarop hij problemen het hoofd biedt, zijn heel herkenbaar voor zijn stijl van acteren. Het is ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin het drugskartel van Medellin, veelvuldig in beeld gebracht de laatste tijd en sinds televisieserie Narcos weer helemaal hot, een prominente rol inneemt. Dus alle hokjes zijn aangevinkt.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...