A Star Is Born   20 feb 2019
Inlay van A Star Is Born
 
     
 
Screenshot van A Star Is Born   Screenshot van A Star Is Born   Screenshot van A Star Is Born
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Lady Gaga
 Bradley Cooper
 Sam Elliott
Speelduur: 122 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  9,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als Jackson Maine (Bradley Cooper), zanger/gitarist van een populaire band, na een concert nog een biertje gaat drinken in een lokale bar, ziet hij op het podium de extraverte Miss Ally (Lady Gaga) verschijnen. En die maakt grote indruk op hem met haar vertolking van La Vie En Rose. De twee hebben vrijwel direct een klik en Jack is niet alleen vanwege haar talent in haar geďnteresseerd. Jack staat op het moment van hun ontmoeting op de top van zijn roem, maar een probleem met zijn gehoor is een factor die zijn carričre mogelijk voortijdig tot een eind kan brengen. Tegen beter weten in weigert hij ook maar iets in zijn leven of tijdens zijn optreden aan te passen en hij negeert de smeekbedes van zijn broer/manager (Sam Elliott) die bang is dat Jack's struisvogelpolitiek de situatie er mogelijk alleen maar erger op maakt. Als Ally bij een optreden komt kijken, trekt Jack haar onverwacht het podium op. En daar doet Ally waar ze voor is geboren... zingen! Binnen de kortste keren is Ally de nieuwste zangsensatie en door haar relatie met Jack brengt ze vooral creatief het beste in hem boven. Maar waar Ally's ster rijzende is raakt Jack's carričre, mede door overmatig drankmisbruik, in het slop en voelt hij zich meer en meer een blok aan haar been...

 

Dat Lady Gaga kan zingen is geen geheim, maar dat Bradley Cooper, die de film eveneens regisseerde, zo'n verdienstelijke stem heeft, dat was een zeer aangename verrassing. Het verhaal is meerdere malen verfilmd, in ieder geval in een soortgelijk format van de jonge vrouwelijke aanstormende ster tegen de achtergrond van haar mentor wiens eigen carričre ten einde loopt. Vooral door het verval veroorzaakt door alcohol. In 1954 waren het James Mason en Judy Garland, in 1975 Kris Kristofferson en Barbra Streisand. En deze versie, die van de 8 Oscarnominaties het gouden beeldje binnen harkte voor beste Original Song, doet daar zeker niet voor onder.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...