Waz   7 okt 2008
Inlay van Waz
 
 
Genre: Thriller
Acteurs: Stellan Skarsgard
Melissa George
Selma Blair
Speelduur: 97 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,3
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Hoeveel pijn kan een mens verdragen als het leven van een partner, een ouder of een kind op het spel staat. In WΔZ gaan we daar achter komen, want de seriemoordenaar in deze film heeft wel een hele bizarre manier om zijn doel te bereiken.

Samen met zijn jongere collega Helen Westcott (Melissa George) onderzoekt rechercheur Eddie Argo (Stellan Skarsgård) de zeer gruwelijke moord op de zwangere vriendin van een lokale crimineel. Ze krijgen echter geen kans om deze man te ondervragen, want ook hij wordt dood aangetroffen. Het tweede slachtoffer is door middel van elektrocutie om het leven gekomen en op zich is dat niet zo heel bijzonder, ware het niet dat een tweede koppel wordt gevonden waarbij de vrouw net als het eerste slachtoffer is verminkt en de man is geëlektrocuteerd. Op beide vrouwen wordt een ingekerfde formule gevonden die begint met de letters WΔZ. Er is dus duidelijk een verband tussen de moorden, maar welk verband blijft onduidelijk. Pas als het volgende slachtoffer opduikt begint het bij Eddie te dagen. Hij kent de dader en hij weet precies waarom deze moorden plaatsvinden. Één van zijn oude zaken ligt hieraan ten oorsprong en Eddie beseft dat er zonder enige twijfel nog meer namen op de lijst van de moordenaar voorkomen.

WΔZ wordt neergezet als een soort Saw, maar dat is slechts gedeeltelijk waar, want vooral in de latere Saw-films kwam de nadruk steeds meer op het horror-gedeelte te liggen. WΔZ is een thriller en nog een spannende ook. Nadat we Stellan Skarsgård in Mamma Mia in een legging rond hebben zien huppelen was het even moeilijk om hem weer serieus te nemen, maar hij zet hier gewoon een hele goede rol neer van een getergde politieman die ingehaald wordt door zijn verleden. WΔZ is een prima film…

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...