Beowulf   8 apr 2008
Inlay van Beowulf
 
 
Genre: Avontuur
Acteurs: Alison Lohman
Crispin Glover
Brendan Gleeson
Angelina Jolie
Ray Winstone
Anthony Hopkins
John Malkovich
Robin Wright Penn
Speelduur: 101 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,3
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Het verhaal van Beowulf stamt ergens uit de 10e eeuw en staat bekend als het oudste hero´sche gedicht dat in een taal geschreven is, die duidelijk een oude vorm van het huidige Engels is. Velen hebben zich er door laten inspireren. Zo was Beowulf een belangrijke inspiratiebron voor J.R.R. Tolkien. Het volk van de Rohirrim in zijn The Lord Of The Rings is ge´nspireerd op het verhaal van Beowulf, en de ork-figuren zijn gebaseerd op Grendel en diens moeder.

Het rijk van de Deense koning Hrothgar (Anthony Hopkins) wordt geteisterd door een trolachtig monster met de naam Grendel, het resultaat van een misstap uit zijn eigen verleden. Grendel maakt bij gelegenheid vele slachtoffers en niemand durft het gevecht met hem aan te gaan. Dan verschijnt Beowulf ten tonele. Samen met zijn leenmannen wil hij de strijd aangaan, niet voor goud, maar voor glorie en onsterfelijkheid. Er wordt een groot feest georganiseerd om Grendel uit zijn schuilplaats te lokken en het plan slaagt wonderwel. Beowulf verslaat zijn tegenstander, maar daarmee is het probleem niet opgelost, want Grendelĺs moeder (Angelina Jolie) neemt op verschrikkelijke manier wraak. Ze lokt Beowulf in de val, door hem dezelfde fout te laten maken als koning Hrothgar jaren eerder heeft gemaakt.

Beowulf volgt in de voetsporen van 300, want beide films zijn met dezelfde techniek opgenomen. Regisseur Robert Zemeckis had al ervaring met deze techniek als regisseur van The Polar Express. Hij verzamelde voor dit avonturenepos een flinke cast om zich heen. Naast de twee eerder genoemde namen zien we Robin Wright Penn, John Malkovich, Brendan Gleeson en de wat onbekendere Ray Winstone (King Arthur, The Departed) als Beowulf.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...