Planet Terror   19 feb 2008
Inlay van Planet Terror
 
Genre: Horror
Acteurs: Rose McGowan
Quentin Tarantino
Michael Biehn
Jeff Fahey
Bruce Willis
Josh Brolin
Speelduur: 95 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,7
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

De goed bevriende regisseurs Quentin Tarantino en Robert Rodriguez creëerden een ‘double feature’ zoals ze vroeger in de Amerikaanse bioscopen achter elkaar vertoond werden. Voor Europa heeft men de films uit elkaar getrokken en enkele maanden geleden zagen we Tarantino’s Death Proof op DVD verschijnen. Planet Terror is het tweede deel, een film waarin we zelfs een grote naam als Bruce Willis op zien duiken.

Een chemisch goedje zorgt ervoor dat de bewoners van een plattelandgemeente stuk voor stuk in de meest afzichtelijke zombies veranderen en de overlevenden proberen met de meest brute middelen hun verschrikkelijk lot te ontlopen.

Er is niet zo heel veel te zeggen over het verhaal van Planet Terror, want een echt verhaal heeft deze film niet en daar draait het hier ook niet om. Planet Terror is een extreem gewelddadige zombiefilm die is opgezet in de stijl van een C-productie uit de jaren zeventig en ze proberen zoveel mogelijk de bioscoopervaring uit die tijd weer te geven. Je ziet een trailer vooraf, geflikker in het beeld en op een gegeven moment zie je het celluloid smelten waarna de film, met de excuses van de theater-eigenaar, na een stuk te hebben overgeslagen, weer verder gaat. Rodriguez heeft in deze productie de kans gegrepen om weer eens helemaal los te gaan en voor de liefhebbers van dit type film is het een product dat je niet mag missen. Voor sommigen zal het echter te ver gaan, maar als je de lol er van in probeert te zien, is het allemaal, op een andere manier, wel weer leuk om naar te kijken.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...