Alles Is Liefde   5 feb 2008
Inlay van Alles Is Liefde
 
 
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
Acteurs: Thomas Acda
Wendy van Dijk
Daan Schuurmans
Paul de Leeuw
Marc-Marie Huybrechts
Chantal Janzen
Carice van Houten
Speelduur: 110 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,3
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Eens in de zoveel tijd wordt er een Nederlandse film gemaakt die bij een extreem breed publiek de juiste snaar raakt. Alles Is Liefde is zo'n film, een film die je het beste kunt omschrijven als de Nederlandse Love Actually en dat is een vergelijking om trots op te zijn. De titel zegt het al, liefde is overal om ons heen, maar je moet er wel in durven geloven.

Het verhaal draait om een zes stellen die zich allemaal min of meer in zwaar weer bevinden. Tussen Klaasje (Wendy van Dijk) en Dennis (Peter Paul Muller) is het misgelopen toen Dennis vreemd ging met de juf Sarah (Chantal Janzen) van school. De twee zijn gescheiden, maar Dennis wil haar nog steeds terug, iets wat met de komst van een nieuwe jonge minnaar een kansloze exercitie lijkt te zijn. Klaasjes vriendin Simone (Anneke Blok) heeft een heel ander probleem. Haar man Ted (Thomas Acda) zit niet lekker in zijn vel, want alles in het gezin draait om Simone en Ted voelt zich met regelmaat compleet overbodig. Victor (Paul de Leeuw) staat op het punt te trouwen met Kees, zijn grote liefde. Kees (Daan Schuurman) heeft echter twijfels over deze zo beslissende stap en stort zich vol overgave wilde weekendjes met zijn vrienden. Victors zus Kiki (Carice van Houten)  droomt van de prins op het witte paard, niet wetende dat een echt prins op zijn beurt weer van haar droomt. Vijf december nadert en alle liefdeslijnen komen langzaan bijeen en via een mysterieuze Sinterklaas lijken de relatieperikelen te worden overwonnen

Alles Is Liefde biedt je een keur aan Nederlands toptalent en ook dat is een overeenkomst met het grote voorbeeld van deze film, Love Actually, want ook daarin niets dan grote namen. De liefde in de titel komt tot uiting in alle denkbare combinaties en dat maakt deze verfrissende film extra leuk en afwisselend om naar te kijken. Het scenario is afkomstig van Kim van Kooten, ooit zelf succesvol voor de kamera als de uitgesproken Phileine in Phileine Zegt Sorry.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...