Jumanji: Welcome To The Jungle   2 mei 2018
Inlay van Jumanji: Welcome To The Jungle
 
     
 
Screenshot van Jumanji: Welcome To The Jungle   Screenshot van Jumanji: Welcome To The Jungle   Screenshot van Jumanji: Welcome To The Jungle
 
     
 
   
Genre: Avontuur, Komedie
Acteurs: Dwayne Johnson
 Karen Gillan
 Kevin Hart
Jack Black
Karen Gillan
Bobby Cannavale
Speelduur: 112 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  9,0
 
Deel deze film: Tweeten  

Als highschool-leerlingen Spencer, Frigde, Bethany en Martha ieder voor verschillende redenen samenkomen voor een strafcorvee denken ze even wat tijd te doden door het spelen van het in het lokaal gevonden videogame Jumanji. Ze kiezen uit pure verveling ieder een avatar en beginnen vol goede moed aan het spel dat echter heel andere plannen met het viertal heeft. In plaats dat er van alles uit het spel komt (zie Jumanji uit 1995) worden ze het spel ingezogen en dat veroorzaakt een grote schok. Nerd Spencer heeft gekozen voor personage Doctor Smolder Bravestone (Dwayne Johnson), een stoere Indiana Jones-achtige avonturier/archeoloog en hij moet behoorlijk wennen aan zijn nieuwe lichaam en kracht. Sporter Fridge ondergaat een beetje het tegenovergestelde, want als Franklin ‘Moose' Finbar (Kevin Hart) krimpt hij tientallen centimeters en ook de verlegen Martha, met als avatar de stoere supersexy Ruby Roundhouse (Karen Gillan), weet niet direct wat ze hier mee aan moet. Maar niemand moet meer wennen als pretty girl Bethany die als professor Shelly Oberon (Jack Black) ineens wel een heel erg grote aanpassing moet ervaren. In eerste instantie heeft het viertal geen idee wat het is overkomen, totdat ze worden opgepikt door Nigel Billingsly, hun gids in het spel van wie ze uitleg krijgen over wat er van hen verwacht wordt. Er ligt een vloek over Jumanji en Bravestone's vroegere compagnon en nu tegenstander, professor van Pelt (Bobby Cannavale), heeft deze vloek over het land uitgeroepen door het heilige juweel van Jumanji uit de tempel van de Jaguar te stelen. Maar Billingsly heeft het juweel gestolen en aan het viertal de simpele taak het juweel terug te brengen naar de tempel. Simpel? Not!

 

Jumanji was in 1995 een ware sensatie vanwege het leuke verhaal, de leuke visual effects en natuurlijk de leuke rol van Robin Williams die er zijn zoveelste hit mee scoorde. Het was tevens de eerste grote film voor Kirsten Dunst en al met al was het een zeer geslaagde film waar lang geen update van kwam. Normaal gezien zijn we nooit echt hele grote fans van sequels, maar als ze op deze manier worden gedaan, zijn ze altijd meer dan welkom. Het verhaal, of beter gezegd het spel, heeft een update ondergaan als videogame en omdat het gelukkig geen remake is maar een vervolg zien je echt een hele nieuwe film die je dit keer meeneemt naar de wereld van Jumanj zelf, de wereld van waaruit Williams zwaar getraumatiseerd terugkeerde. En dit keer zien we waarom.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...