Te huur vanaf: 5 juni 2012
Als beheerder van CIA-safe house 7-R in Kaapstad heeft Matt Weston (Ryan Reynolds) een hele saaie baan. Er gebeurt nooit iets en Matt probeert al geruime tijd overgeplaatst te worden naar een meer actieve functie binnen de organisatie.

Daarvoor moet hij echter eerst flink wat ervaring opdoen en juist dat is in zijn huidige baan zo goed als onmogelijk. Van de een op de andere dag komt daar verandering in als de internationaal gezochte Tobin Frost (Denzel Washington), een voormalig CIAagent die met succes voor zichzelf is begonnen, onder zware begeleiding
  binnen wordt gebracht. Tobin heeft van een MI6-agent een aantal zeer gevoelige bestanden gekocht, maar direct na de overdracht werd hij zo in het nauw gedreven dat hij uit puur lijfsbehoud vrijwillig een Amerikaanse consulaat binnen is gelopen. Hij werd direct gearresteerd en voor de nacht in 7-R ondergebracht. Daar blijft hij niet lang.

Kort na zijn aankomst wordt het safe house met zwaar geschut aangevallen en als hij merkt dat de verdediging het niet gaat houden besluit Matt, die als beheerder verantwoordelijk is voor zijn ‘gast’, samen met Tobin te vluchten.

Wat Matt op dat moment nog niet weet is dat de informatie die Tobin bezit een gevaar vormt voor sleutelfiguren binnen bijna alle grote inlichtingendiensten. Dat betekent dat ze het samen op moeten nemen tegen...

Cast: Denzel Washington en Ryan Reynolds.
Genre: Actie.
 
Te huur vanaf: 5 juni 2012
 
Gekweld door de vloek die hij na een deal met de duivel heeft opgelopen is Johnny Blaze/Ghost Rider (Nicolas Cage) na wat omzwervingen in Oost-Europa terecht gekomen.

Daar kruist de duivel wederom zijn pad tijdens de jacht op zigeunerjongen Danny en diens moeder Nadya. De twee zitten ondergedoken in een afgelegen klooster, maar als dat heiligdom wordt aangevallen besluiten moeder en zoon te vluchten.

Op verzoek van ene Moreau, die hem in ruil voor zijn hulp belooft de Ghost Rider-vloek op te heffen, besluit Johnny zich met de zaak te bemoeien, al was het alleen maar om de duivel een hak te zetten voor het onrecht dat hem is aangedaan.

Deze tweede Ghost Rider-film is een stuk minder zwaarmoedig dan de eerste film. Er is meer ruimte voor cynisch-komische opmerkingen van Nicolas Cage en dat maakt het vele extreme geweld iets lichter verteerbaar. De film is voor iedereen in 3D te bekijken, zij het niet voor iedereen in de beste kwaliteit. Op de blu ray staat naast de...
 
Cast: Nicolas Cage, Ciarán Hinds en Johnny Whitworth.
Genre: Actie.
 
Te huur vanaf: 5 juni 2012
 
Amsterdam 1942. De Duitsers zijn druk doende de stad van Joden te zuiveren en de Joodse zakenman Walter Süskind speelt daarin een vrijwel onmogelijke rol.

Via zijn netwerk heeft Süskind de positie van beheerder van de in Amsterdam gevestigde Hollandsche Schouwburg verkregen en daar vervult hij een allerminst benijdenswaardige taak.

Onder toezicht van SS-officier Ferdinand Aus der Fünten (bekend als een van ‘de drie van Breda’) wordt het gebouw door de nazi’s gebruikt als meldpunt voor op transport gestelde Joden en Süskind werkt willens en wetens dus actief mee aan de vernietiging van zijn eigen volk.

De enige reden waarom hij dat naar zichzelf toe kan verdedigen is omdat de functie hem in staat stelt een groot aantal Joodse kinderen weg te smokkelen en elders onder te laten duiken.

Dit waargebeurde verhaal vertoont veel overeenkomsten met de heldendaden van mensen als industrieel Oskar Schindler en diplomaat...
 
Cast: Jeroen Spitzenberger en Tygo Gernarndt.
Genre: Oorlog.
 
 
Te huur vanaf: 12 juni 2012
Jurist Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) presteert na het overlijden van zijn vrouw al een tijdje onder de maat en zijn baas heeft hem een ultimatum gesteld.

Arthur moet in een afgelegen dorpje het definitieve testament van mrs. Alice Drabow opsporen en daarvoor moet hij alle papieren in haar huis, het statige Eel Marsh House, doorspitten. Zijn contactpersoon ter plaatse, de norse mr. Jerome, is helaas verre van behulpzaam.

Hij overhandigt Arthur een stapeltje papieren en probeert hem zo snel mogelijk weer terug naar Londen te krijgen. Er is duidelijk iets vreemds aan de hand met het midden in het moeras gelegen Eel Marsh House en haar overleden bewoonster, maar Arthur laat zich door niets en niemand afschrikken.
 
Hij regelt zelf vervoer en neemt zijn intrek in het afgelegen huis en duikt in de stapels papieren.

Tijdens het werk en ook ’s nachts hoort Arthur allerlei geluiden en door het raam ziet hij een geheel in het zwart gekleed gedaante in de tuin staan. Hij hoort stemmen en gegil en daar blijft het niet bij, want naarmate de dagen vorderen komt hij in een steeds vreemdere situatie terecht…

The Woman In Black speelt zich af rond de eeuwwisseling. Het is zo’n verhaal van een enkeling die in een...

Cast: Daniel Radcliffe en Ciarán Hinds.
Genre: Suspense-Thriller.
 
 
 
Te huur vanaf: 5 juni 2012
 
Na de dood van zijn vader (Jude Law), een kundig klokkenmaker, wordt de kleine Hugo door zijn oom opgehaald en moet hij werken en wonen tussen de muren en in de torens van een groot Parijs treinstation.

Daar moet hij de klokken onderhouden en opwinden, een taak die hij, handig als hij is met alles wat maar met techniek te maken heeft, voortzet als zijn oom op een dag spoorloos verdwijnt.

In zijn vrije uurtjes probeert hij de Automaton, een soort van minirobot waaraan hij samen met zijn vader heeft gewerkt, te repareren. Hugo heeft echter geen geld en daarom moet hij zich zo af en toe dingen toe-eigenen die niet van hem zijn.

Tegelijk moet hij uit handen zien te blijven van stationschef Gustav (Sasha Baron Cohen) en zijn dobermann Maximillian. Toch wordt hij op een gegeven moment betrapt door winkelier Georges Méličs (Ben Kinsley).

In eerste instantie kan de verbitterde oude man Hugo niet uitstaan en wil hij hem straffen, maar door de tussenkomst van zijn zeer nieuwsgierige en ondernemende pleegdochter Isabelle (Chloë Grace Moretz) komt daar langzaam aan verandering in.

Samen met haar doet Hugo een grote ontdekking die de kemphanen dichter bij elkaar zal brengen dan beiden ooit hadden kunnen geloven…


Cast: Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Jude Law en Asa Butterfield.
Genre: Speelfilm/Fantasy.
 
 
Te huur vanaf: 5 juni 2012
Al 23 dagen zit Matt King (George Clooney) aan het bed van zijn vrouw Elizabeth. Tijdens een race op het water heeft ze haar hoofd gestoten en sindsdien ligt ze in coma.

Een gelukkig huwelijk was het niet en nu zijn Liz daar zo ligt beseft Matt wat er in hun huwelijk mis is gegaan. Hij weet dan ook precies wat hem te doen staat als Liz weer ontwaakt en hij maakt grote plannen.

Kans om die plannen uit te voeren krijgt hij niet. De artsen melden helaas dat Elizabeth’s gezondheid achteruit gaat en de kans op herstel is daarmee vervlogen. Geheel conform haar wilsbeschikking zal ze dan ook spoedig van de machines afgehaald worden die haar in leven houden en Matt beseft dat hij
 
vrienden en familie de kans moet gaan geven om afscheid te nemen. Tot zijn ontsteltenis komt er bij zijn lijst één onverwachte persoon bij.

Van zijn oudste dochter Alexandra krijgt Matt te horen dat Elizabeth hem al een tijd lang bedroog en vanaf dat moment worstelt hij met gemengde gevoelens. Aan de ene kant wil hij deze Brian Speer (Matthew Lillard) het liefst de hersens...

Cast: George Clooney, Beau Bridges en Judy Greer.
Genre: Speelfilm.
 
 


Te huur vanaf: 12 juni 2012

Rechercheur John Koski (Jon Voight) is een veteraan binnen het korps met nog maar vier maanden tot zijn pensionering. Hij zit er niet op te wachten om te stoppen, want zijn werk is zijn leven.

Hoofdcommissaris Jack Musker (Dermot Mulroney) is dan wel niet altijd even blij met John’s methodes, maar wel met zijn behaalde resultaten en dat laatste is wat telt.

Als de zevenjarige Amy ‘s nachts uit haar bed wordt ontvoerd, haar ouders Jim en Sarah wanhopig achterlatend, is het gehele korps in rep en roer. Het ontvoerde meisje is...
Cast: Jon Voight, Ben Crowley en Julian Morris. Genre: Thriller.


Te huur vanaf: 12 juni 2012

Geheel toevallig ontdekt lokaal verslaggever Adam Carlson (John Krasinski) dat een drietal Californische grijze walvissen opgesloten zit in het poolijs dat dit jaar wel erg snel oprukt.

De drie, een gezin van vader, moeder en kind, kunnen het laatste nog open wak niet meer verlaten, want de afstand naar open zee is inmiddels veel te groot.

Bij gebrek aan groter nieuws wordt Adam’s reportage door een groot televisiestation uitgezonden en de reactie hierop is zo groot dat het station verslaggeefster Jill Jerard (Kristen Bell)...

Cast: Drew Barrymore, John Krasinski en Ted Danson. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 12 juni 2012

Op een avond in 1989 belt Maria Rossi de politie om de moord op twee priesters en een non te melden, drie gruwelijke moorden die ze zelf heeft gepleegd.

Na twee jaar procesvoering wordt ze onschuldig verklaard op basis van krankzinnigheid en in een inrichting geplaatst. Datzelfde jaar wordt ze naar Rome overgeplaatst waar ze haar dagen slijt in psychiatrisch ziekenhuis Centrino.

Maria’s dochter Isabella heeft als kind weinig van de gebeurtenissen meegekregen, maar eenmaal volwassen wil ze meer over de zaak te...
Cast: Fernanda Andrade en Simon Quarterman. Genre: Suspense-Thriller.


Te huur vanaf: 12 juni 2012

In 689 na Christus staat Wu Zetian na 7 jaar regentschap op het punt om gekroond te worden tot China’s eerste vrouwelijke keizer.

Lang niet iedereen is daar even enthousiast over en achter de schermen worden voorbereidingen getroffen om haar bewind omver te gooien.

Wu heeft dan ook machtige vijanden. Ter ere van haar aankomend keizerschap wordt er een gigantisch Buddhabeeld gebouwd en daar vindt tijdens het bezoek van een Romeins gezant een bijzondere moord plaats. Opzichter Jia Yi vliegt...

Cast: Luke Goss, Tyler Johnston en Michael Eklund. Genre: Actie/Misdaad.
 
1 Mission Impossible: Ghost Protocol
Actie
2 Trespass
Actie/Thriller
3 The Change-up
Komedie
4 The Girl With The Dragon Tattoo
Thriller
5 New Kids Nitro
Actie/Komedie
6 Alvin And The Chipmunks 3 : Chipwrec...
Komedie/Familiefilm
7 The Whistleblower
Thriller
8 Immortals
Avontuur
9 Tower Heist
Komedie/Misdaad
10 Drive
Misdaad
11 In Time
Thriller
12 Killer Elite
Actie
13 Nova Zembla
Avontuur
14 A Good Old Fashio...
Komedie
15 Transit
Actie
16 Contagion
Rampenfilm
17 Puss In Boots
Animatie/Familiefilm
18 Friends With Bene...
Romantische komedie
19 Intruders
Suspense-Thriller
20 I Don't Know How...
Komedie
21 Crazy, Stupid, Lo...
Romantiek/Komedie
22 The Inbetweeners
Komedie
23 The Help
Speelfilm
24 All Stars 2 : Old...
Komedie
25 J. Edgar
Speelfilm
 
26 Abduction
Thriller
27 Texas Killing Fie...
Thriller
28 Hard Boiled Sweet...
Misdaad
29 Age Of Heroes
Oorlog
30 Tinker Tailor Sol...
Thriller
31 De Heineken Ontv...
Misdaad
32 Johnny English Re...
Komedie
33 The Iron Lady
Speelfilm
34 The Adventures Of...
Avontuur
35 The Darkest Hour
Sci-Fi/Rampenfilm
36 The Ides Of March...
Speelfilm
37 Colombiana
Actie
38 Hysteria
Komedie/Speelfilm
39 Bad Teacher
Komedie
40 Columbus Circle
Thriller
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.