Te huur vanaf: 17 april 2012
Dave en Mitch kennen elkaar al sinds de lagere school en ze zijn al die tijd de beste vrienden gebleven. Hun levens lijken echter op geen enkele wijze op elkaar.

Dave (Jason Bateman) is een hardwerkende advocaat met een vrouw (Leslie Mann) en drie kinderen en zijn dagen zijn gevuld met werk, gezinstaken en allerlei andere verplichtingen. Dat is een leven dat Mitch (Ryan Reynolds) vreemd is. Hij probeert de kost te verdienen als acteur, iets wat niet echt wil lukken en hij moet daarom soms genoegen nemen met een rolletje in soft-pornografische producties.
  Zijn liefdesleven is minstens even losbandig, want hij deelt met menige mooie vrouw het bed, maar daar blijft het wat hem betreft dan ook bij. Als beide mannen op een avond hun eigen leven tegen het licht aan houden spreken ze tegelijkertijd hun voorkeur uit voor het leven van de ander en op miraculeuze wijze komt die wens de volgende ochtend tot hun grote schrik werkelijk uit…

Wie kent ze niet, de body-swap-films als 18 Again, Like Father, Like Son, Switch en Freaky Friday. Het thema is altijd een inspiratiebron geweest voor filmmakers, vooral in het komediegenre, maar het is de laatste jaren niet echt meer gebruikt. Met de komst van The Change-Up wordt het genre weer nieuw leven in geblazen en, op een paar iets te flauwe grappen na, is dit een...
Cast: Jason Bateman, Ryan Reynolds, Olivia Wilde en Leslie Mann.
Genre: Komedie.
 
Te huur vanaf: 24 april 2012
 
Het is onrustig in Maaskantje. Er komt de laatste tijd allerlei tuig uit Schijndel de grens over en dat zit Richard, Gerrie, Rikkert, Robbie en Barrie behoorlijk dwars.

Als na verschillende gewelddadige ontmoetingen het echt uit de klauwen dreigt te lopen stuurt Gerrie zijn moeder naar Ameland toe, ver weg buiten het bereik van die verrekte mongol Dave en zijn kompanen. Daar komt ze echter nooit aan.

Friesland is even daarvoor getroffen door een zombieplaag, voortgekomen uit een mysterieuze meteoriet die in de provincie is neergekomen. Omdat de Nederlandse regering niet precies weet hoe ze deze plaag op moeten lossen richten ze zich tot Gerrie en zijn vrienden om Friesland zombie-vrij te maken.

Ze stellen een grote beloning in het vooruitzicht, maar daar gaat het de jongens inmiddels al niet meer om. Als ze horen dat Gerrie’s moeder waarschijnlijk slachtoffer is geworden van de vleesetende Friezen. Trekken ze er op uit om korte metten te maken…
 
Cast: Huub Smit, Tim Haars, Wesley van Gaalen en Steffen Haars.
Genre: Actie/Komedie.
 
Te huur vanaf: 17 april 2012
 
Charly Brewster (Anton Yelchin) wil er eerst niet aan geloven, maar als zijn voormalig beste vriend Ed net als enkele andere klasgenootjes plotseling spoorloos verdwijnt, begint hij te geloven dat Ed zich terecht zorgen maakte over een nieuwe bewoner in de wijk.

Deze nieuwe bewoner is Jerry (Colin Farrell), ’s nachts werkzaam in de bouw aan de Las Vegas Strip en logischerwijs ziet niemand hem ooit overdag buiten op straat. Dat Jerry in werkelijkheid een vierhonderd jaar oude vampier is, dat kan Charly pas geloven als hij met eigen ogen het bewijs daarvan heeft mogen aanschouwen.

Omdat hij weet dat niemand hem ooit zal geloven moet hij er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat zijn moeder (Toni Collette) en zijn mooie vriendin Amy (Imogen Poots) niet in Jerry’s handen vallen, of liever gezegd niet tussen zijn hoektanden belanden. Hij zoekt daarvoor hulp bij entertainer Peter Vincent die furore maakt met zijn vampiershow in het Hard Rock Hotel…

 
Cast: Anton Yelchin, Colin Farrell, David Tennant en Tpni Collette.
Genre: Horror/Thriller.
 
 
Te huur vanaf: 24 april 2012
Er is een machtsstrijd gaande in de Londense onderwereld, een strijd die de oude garde van de nieuwe generatie aan het verliezen is. ‘Jimmy the Gent’ is al jaren de top dog in het criminele circuit en met ijzeren vuist heeft hij decennia lang geregeerd.

Nu moet hij plaats maken voor jonge Jamaicanen die hem zelfs nog dwingen een flink bedrag op te hoesten zodat hij ergens in een hoek nog van zijn oude dag mag genieten. In zijn vaste periodieke route brengt hij altijd een bezoekje aan ‘Shrewd Eddie’, de man die Jimmy’s zaken in de toeristische kustplaats Southend-on-Sea beheert.

Samen met zijn Jamaicaanse bewaker moet Jimmy er een kwart miljoen pond ophalen en daarmee heeft hij zijn afkoopsom bij elkaar gesprokkeld.
 
Wat geen van de betrokken partijen weet is dat er achter de schermen meer kapers op de kust liggen om Jimmy, Eddie of zelfs beiden te beroven…

Engelse misdaadfilms, wie houdt er niet van… Ze zijn altijd gevuld met dat heerlijke platte taaltje waar op een of andere manier heel veel dreiging van uit gaat. De cast hoeft niet eens echt bekend te zijn, want we weten dat Britten beter dan wie dan ook in staat zijn dit type film geloofwaardig neer te zetten. Zo ook...

Cast: Philip Barantini en Elizabeth Berrington.
Genre: Misdaad.
 
 
 
Te huur vanaf: 27 april 2012
 
Om hem in te kunnen zetten bij een belangrijke missie moet Ethan Hunt (Tom Cruise) op stel en sprong uit een Russische gevangenis worden bevrijd. Het IMF maakt zich namelijk grote zorgen over de tijdens een andere operatie verdwenen lanceercodes van Russische kernraketten.

Agent Carter (Paula Patton) is deze codes door tussenkomst van huurmoordenaar Sabine Moreau verloren en vast staat dat zij ze zonder enig berouw aan de hoogste bieder zal verkopen.

De in deze zaak genoemde potentiele koper zorgt voor extra paniek, want van de man die bekend staat onder zijn codenaam Cobalt is bekend dat hij koste wat het kost een kernwapen wil lanceren om zo de twee oude vijanden uit de Koude Oorlog tot een allesvernietigende oorlog te bewegen.

Cobalt heeft een nucleair strateeg van de Russische geheime dienst in dienst en om die te identificeren moet Ethan in de streng beveiligde archiefkamer van het Kremlin binnendringen. Hij komt echter net te laat en loopt in een vakkundig uitgezette val.

De gevolgen hiervan zijn zo groot dat Ethan’s team de steun van het IMF verliest en met verschillende geheime diensten hijgend in hun nek, moeten ze op eigen kracht het spoor naar de lanceercodes blijven volgen.

Cast: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg en Michael Nyqvist.
Genre: Actie.
 
 
Te huur vanaf: 24 april 2012
Samen met zijn zes pratende chipmunks gaat Dave (Jason Lee) op cruise en dat zorgt al direct vanaf de afvaart voor de nodige sensatie. Alvin haalt zoals gewoonlijk zijn bekende streken uit en Dave’s regels worden zoals altijd genegeerd.

Dave heeft niet alleen Alvin om op te letten, want hij krijgt het ook aan de stok met de mascotte van het schip. Onder het kippenmasker gaat voormalig producer Ian (David Cross) schuil en die heeft na het instorten van zijn carrière nog een appeltje met Dave en zijn zes protegés te schillen.

Ian is zelfs zo fanatiek dat het hem in grote problemen brengt op het moment dat Dave met een hangglider een van Alvin’s stunts probeer te neutraliseren.
 
Dat mislukt. Alvin en de andere vijf verdwijnen hoog in de lucht en samen met Ian moet Dave, dobberend in de oceaan, lijdzaam toekijken hoe aan de andere kant het cruiseschip wegvaart.

Iedereen komt uiteindelijk, zij het op een totaal verschillende plek, op hetzelfde onbewoonde eiland terecht. Het onbewoonde eiland is echter alles behalve onbewoond en het is er ook alles behalve...

Cast: Jason Lee, David Cross en Justin Long (stem).
Genre: Komedie/Familiefilm.
 
 


Te huur vanaf 24 april 2012

Nora en Mary komen uit hetzelfde nest, maar toch verschillen ze als dag en nacht.

Nora is veel meer serieus aangelegd en studeert rechten. Mary daarentegen is veel minder serieus met school, shopt tot ze er bij neer valt en geniet met volle teugen van de rijkdom waar ze mee is opgegroeid.

Als op zijn vijfenvijftigste verjaardag hun vader plotseling overlijdt verliezen de meisjes niet alleen hun laatste ouder maar tegelijk ook hun vertrouwde leven. Tijdens de begrafenis horen ze voor het eerst van het bestaan van hun halfbroer Gabe...
Cast: Camilla Belle, Alexa Vega en Valderrama Wilder. Genre: Komedie.


Te huur vanaf 17 april 2012

Ryan Varrett (Steve Austin) is op een wraakmissie. In het stadje Hope krijgt hij het aan de stok met de motorbende van bendeleider Drayke Salgado (Danny Trejo).

Drayke’s broer Rex staat op Ryan’s lijst en kort nadat hij in Hope is aangekomen komt Rex op spectaculaire wijze aan zijn eind.

Dat roept niet alleen de woede op van Drayke, het trekt ook de aandacht van de FBI die de verdachten van een grote zedenzaak stuk voor stuk vermoord zien worden. Ryan besluit nog even in Hope rond te blijven hangen om de...

Cast: Danny Trejo en Steve Austin. Genre: Actie.


Te huur vanaf 24 april 2012

Al vroeg in haar leven verliest Jane Eyre beide ouders en op zijn sterfbed heeft haar vader geregeld dat haar tante zich over haar zou ontfermen.

Dat is gebeurd, maar de kleine Jane wordt niet als volwaardig lid van het gezin behandeld en uiteindelijk weggestuurd naar een zeer strenge kostschool.

Daar brengt ze een zware tijd door, want de opvoeding is hard en vol vernedering en lijfstraffen.
Cast: Mia Wasikowska, Michael Fassbender en Jamie Bell. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf 17 april 2012

Als achtjarig jochie ziet Sean hoe zijn moeder voor zijn ogen wordt vermoord. Dit heeft een enorme impact op zijn jeugd die hij zwaar getraumatiseerd doorbrengt.

Hij wordt een stille teruggetrokken jongen en slijt zijn dagen met keihard studeren en het leren van vechtsporten. Daar blijkt hij talent voor te hebben, maar hij kiest er bewust voor om dat talent op een controversiële wijze in te zetten.

Als tiener struint hij ‘s nachts door de straten van New York om slachtoffers van allerlei misdrijven te beschermen. Hij pakt...

Cast: Caleb Steinmeyer en Bill Sage. Genre: Actie/Thriller.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.