Te huur vanaf: 10 april 2012
Door zes maanden dienst te doen bij de internationale VN-vredesmacht in Bosnië hoopt politieagente Kathy Bolkovac (Rachel Weisz) voldoende geld te verdienen om de volgende stap in haar leven te kunnen nemen.

Het werk in Bosnië is niet eenvoudig, want zonder echte opsporingsbevoegdheid kan ze bij sommige zaken alleen maar adviseren en toekijken. Dat frustreert.

Haar instelling trekt de aandacht van Madeleine Rees (Vanessa Redgrave) van de afdeling mensenrechten van de VN.
  Die geeft haar een promotie, waarna ze met meer daadkracht de rechten van vrouwen in het voormalige oorlogsgebied kan beschermen. Zo komt ze in contact met Raya, een jonge Oekraïense vrouw die door mensenhandelaars in de prostitutie is gedwongen. Kathy duikt dieper en dieper in de zaak en ontdekt een netwerk van mensenhandelaren die heel ver gaan om de soms zeer extreme wensen van hun klanten, onder wie dus veel VNmilitairen en -personeel in te willigen.

Dat wordt haar niet in dank afgenomen, niet door de corrupte Bosnische politie, niet door lokale maffia, maar ook niet door haar eigen collega’s… In The Whistleblower (de klokkenluider) zien we het waargebeurde verhaal van de grootste doofpotaffaire waar de VN zich ooit schuldig ...

Cast: Rachel Weisz, Monica Bellucci, Vanessa Redgrave en David Strathairn.
Genre: Thriller.
 
Te huur vanaf: 3 april 2012
 
Om rustig te kunnen werken aan een nieuwe film trekt scenarioschrijver David Summer (James Marsden) zich samen met zijn vrouw Amy (Kate Bosworth) terug in Blackwater, Mississippi, de stad waar Amy is opgegroeid.

Daar nemen ze intrek in het huis van Amy’s overleden vader dat, op het dak van de schuur na, nog in een prima staat verkeerd. Om dat dak te repareren heeft David een lokale aannemer ingehuurd. Deze Charlie deelt echter een verleden met Amy en het duurt niet lang voordat ze zich in en rondom haar eigen huis niet meer op haar gemakt voelt.

De werklui volgen haar bij iedere beweging en kijken haar de kleren van het lijf. Als ze bij David klaagt over de overmatige en ongepaste aandacht neemt hij haar in eerste instantie niet echt serieus. Amy loopt er volgens hem gewoon veel te sexy en te onbedekt bij en ze is nu eenmaal een prachtvrouw, dus geef die mannen eens ongelijk.

Uit pure nijd daagt ze de mannen, wiens mond open vallen als ze Amy in al haar pracht voor het open raam zien verschijnen, verder uit. Dat had ze beter niet kunnen doen, want ze duwt...
 
Cast: James Woods, James Marsden, Kate Bosworth en Dominic Purcell.
Genre: Thriller.
 
Te huur vanaf: 3 april 2012
 
Keizerspinguïn Mumble is ouder en wijzer geworden en dat brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Hij heeft inmiddels zelf een zoon en deze Erik heeft net als zijn vader in zijn jonge jaren problemen met het vinden van zijn plek in de kolonie.

Vooral het oh zo belangrijke dansen gaat hem slecht af en daarom neemt hij samen met twee vriendjes de benen. Als Mumble de kolonie verlaat om zijn zoon te gaan zoeken is er ineens geen weg meer terug.

De kolonie wordt door een verschuiving van een enorme ijsmassa volledig afgesloten van de buitenwereld en vader en zoon zullen met de hulp van buiten af bergen moeten verzetten om de kolonie van de hongerdood te redden…

De kracht van dit type familiefilms zit ‘m niet alleen in de prachtige computeranimatie met koddige personages, maar vooral ook in de sterrencast die schuil gaat achter de stemmen van de cast. Het zijn die stemmen die ervoor zorgen dat ook volwassenen hier...


 
Cast: Elijah Wood (stem), Robin Williams (stem), Pink (stem) en Brad Pitt (stem).
Genre: Animatie/Familiefilm.
 
 
Te huur vanaf: 10 april 2012
Aan het begin van de tweede wereldoorlog hebben de Duitsers een grote voorsprong op het gebied van radartechnologie. Britse luchtaanvallen zijn daardoor veel minder effectief en daar moet heel snel verandering in komen, want de uitkomst van de oorlog staat op het spel.

Onder leiding van majoor Jack Jones (Sean Bean) begint een klein team van streng geselecteerde specialisten aan de training voor een gevaarlijke missie in de bergen van Noorwegen. Daar bevindt zich een moderne radarinstallatie waar mogelijk de kennis te halen is om weer met gelijke wapens de oorlog verder te voeren.

Deze eenheid, de voorloper van het roemruchte SAS, moet onder extreme omstandigheden ver achter vijandelijke linies een onmogelijke taak verrichten. Dat lukt alleen met hele speciale,
 
goed getrainde militairen en zelfs dan heeft de taak die hen staat te wachten alle tekenen van een zelfmoordactie…

We zien achter elkaar een aantal oorlogsfilms in het releaseschema en Age Of Heroes mag gezien worden als een van de betere, zo niet de beste.

De film toont, zij het met een vrij grote mate van historische vrijheid, het ontstaan van No. 30 Commando, een militaire spionage-eenheid die middels commando...

Cast: Sean Bean en Danny Dyer.
Genre: Oorlog.
 
 
 
Te huur vanaf: 10 april 2012
 
Na een kort verblijf in de gevangenis probeert witteboordencrimineel Nat Sidwell (Jim Caviezel) de beschadigde band met zijn gezin te herstellen.

Samen met vrouw Robyn en zonen Kenny en Shane is hij onderweg voor een kleine vakantie als een kwartet overvallers hun pad kruist.

Met een buit van vier miljoen dollar probeert het viertal de door de politie opgeworpen wegversperringen te ontlopen en De Range Rover van Nat ziet er zo onschuldig uit dat ze het geld tussen hun bagage verstoppen.

Aangezien er geen signalement bekend is hebben ze van de politie weinig te vrezen en zo komen ze vrij eenvoudig door de blokkades heen. Alleen het geld weer in bezit krijgen blijkt lastiger dan verwacht.

Onopvallend te werk gaan is al snel geen optie meer en ze besluiten grof geweld in te zetten. Dat brengt het gezin in groot gevaar, want met al enkele moorden op hun geweten zijn de gewetenloze criminelen bereid heel erg ver te gaan om hun doel te bereiken.

Het is altijd lekker als er weer eens uit onverwachte hoek een lekkere actiefilm opduikt. Transit is zo’n film, recht-toe-rechtaan, keihard en precies dat wat we de laatste jaren steeds meer zijn gaan missen. Jim Caviezel zit prima in zijn rol van de huisvader die tegen wil...


Cast: Jim Caviezel.
Genre: Actie.
 
 
Te huur vanaf: 10 april 2012
Het is 1964 als de georganiseerde misdaad haar intrede doet in het Engelse kuststadje Brighton.

Gangster Pinkie Brown (Sam Riley) is echter vastbesloten om nieuwe concurrerende bendes van zijn territorium te weren en hij is bereid heel ver te gaan om dat doel te bereiken. Wanneer hij een rivaal vermoordt, krijgt hij te maken met een lastige getuige.

Serveerster Rose is hierdoor in staat Pinkie de doodstraf te bezorgen en om dat tegen te gaan maakt hij haar het hof in de hoop snel met haar te kunnen trouwen. Echtgenotes kunnen niet worden verplicht tegen hun man te getuigen en Pinkie doet er alles aan om haar vertrouwen te winnen en te houden. Dat is het begin van een vreemde relatie. Rose kan niet weten of Pinkie alsnog besluit haar uit de weg te ruimen en Pinkie op zijn beurt heeft
 
geen enkele garantie dat zijn Rose op een dag het politiebureau in loopt om hem te verraden.

Als Ida (Helen Mirren), de werkgeefster van Rosie en een goede vriendin van de vermoorde rivaal, lucht krijgt van de situatie wordt het vertrouwen tussen Pinkie en Rose echt op de proef gesteld…

Brighton Rock is gebaseerd op een boek van Graham Greene en zag zijn eerste verfilming in 1947 met Richard Attenborough in de rol van babyface Pinkie Brown. Het verhaal ...

Cast: Helen Mirren, Sam Riley en Andrea Riseborough.
Genre: Thriller.
 
 


Te huur vanaf: 3 april 2012

Londen 1906. Peter en zijn bende zakkenrollende weeskinderen maken de straten van de stad onveilig. De jongens werken voor Jimmy (Rhys Ifans) die de jongens uit hun hopeloze leven heeft gered en als een soort van criminele mentor fungeert.

De inbraak bij juwelier Harbottles moet een grote buit opleveren en een grote buit betekent veel geld en een mogelijke terugkeer naar waar hij ooit stond op de maatschappelijke ladder. Jimmy heeft zo zijn redenen om de jongens daar niet bij te betrekken. Om te...

Cast: Rhys Ifans en Keira Knightley (stem). Genre: Avontuur.


Te huur vanaf: 10 april 2012

De Mexicaanse Carlos Galindo (Demián Bichir) is de eigenaar van een klein hoveniersbedrijf in Los Angeles. Hij verblijft illegaal in het land en daardoor staat hij continue onder druk om uit handen te blijven van de immigratiedienst.

Hij woont dan wel in het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar dat gaat voor hem niet op. Voor zijn zoon Luis hoopt hij op een beter leven. Er is Carlos dan ook veel aan gelegen om de tiener een goede opleiding te geven en hem ver weg te houden van alle verleidingen...
Cast: Demi Bichir, Tim Griffin en Nancy Lenehan. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 3 april 2012

Eva studeert diergeneeskunde aan de universiteit van Amsterdam, maar het deel van haar studie waarbij ze dieren open moet snijden zit haar niet helemaal lekker. Liever vervult ze haar droom om actrice te worden, desnoods ten koste van haar studie.

Als ze in de stad een prachtig en betaalbaar appartement te pakken krijgt, kan ze haar geluk niet op. Haar nieuwe sexy onderbuurman Alex en een wat creepy overbuurman zitten bij de deal inbegrepen, maar met beide denkt Eva wel te kunnen leven, met de een...

Cast: Dragan Bakema, Carolin Spoor en Thijs Römer. Genre: Thriller.


Te huur vanaf: 10 april 2012

Zonder enige aanleiding krijgt sales director Brian Parker (Luke Goss) op een dag zijn ontslag. De resultaten van het bedrijf waren de laatste tijd wat minder en Brian is het eerste slachtoffer van een interne reorganisatie.

Gezien de nog steeds voortdurende financiële crisis zal het niet zo makkelijk zijn om snel weer aan het werk te komen, zeker niet voor het salaris waar hij en zijn gezin aan gewend zijn geraakt en waar ook zijn torenhoge maandelijkse vaste lasten op zijn gebaseerd. Zijn aandelenfonds...
Cast: Luke Goss, Tyler Johnston en Michael Eklund. Genre: Actie/Misdaad.
 
1 Killer Elite
Actie
2 De Heineken Ontvoering
Misdaad
3 Drive
Misdaad
4 Columbus Circle
Thriller
5 Tower Heist
Komedie/Misdaad
6 The Three Musketeers
Avontuur
7 The Adventures Of Tintin: The Secret Of...
Avontuur
8 Twilight: Breaking Dawn, Part 1
Fantasy/Speelfilm
9 Friends With Benefits
Romantische komedie
10 Abduction
Actie/Thriller
11 Johnny English Re...
Actie/Komedie
12 I Don't Know How...
Komedie
13 Horrible Bosses
Komedie
14 Colombiana
Actie
15 Dream House
Thriller
16 Flypaper
Misdaad/Actie
17 Shelter
Suspense-Thriller
18 Bad Teacher
Komedie
19 Paranormal Activi...
Suspense-Horror
20 Razend
Familiefilm/Thriller
21 De Bende Van Oss
Misdaad
22 Texas Killing Fie...
Thriller
23 Crazy, Stupid, Lo...
Romantiek/Komedie
24 Footloose
Speelfilm
25 What's Your Numb...
Komedie
 
26 Don't Be Afraid O...
Horror/Suspense-Thriller
27 The Hangover Part...
Komedie
28 One Day
Speelfilm
29 Larry Crowne
Komedie/Speelfilm
30 Point Blank
Actie/Thriller
31 Rise Of The Plane...
Actie/Thriller
32 Bridesmaids
Komedie
33 Warrior
Speelfilm/Actie
34 The Thing
Suspense-Horror
35 Burke & Hare
Komedie
36 Red State
Actie
37 Zookeeper
Komedie
38 Mr. Popper's Peng...
Komedie
39 The Guard
Misdaad
40 Something Borro...
Romantische komedie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.