Te huur vanaf: 20 maart 2012
Een trip naar Hong Kong wordt zakenvrouw Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) fataal als ze op een totaal onschuldige manier in aanraking komt met een dodelijk virus.

Thuis aangekomen bezwijkt ze binnen een dag, haar man Mitch (Matt Damon) ontredderd achterlatend. Het duurt een paar dagen voordat de autoriteiten in de gaten hebben dat er iets goed mis is.

CDC-medewerkster Dr. Erin Mears (Kate Winslet) krijgt de opdracht het probleem in kaart te brengen en zij slaat na de autopsie op Beth groot alarm. Beth is overleden aan een onbekend, zeer besmettelijk en in 90% van de gevallen dodelijk virus waar de medische wetenschap

  geen antwoord op heeft. Het feit dat soortgelijke gevallen in verschillende delen van de wereld worden gemeld betekent dat een pandemie dreigt en wereldwijd gaan alle farmaceutische bedrijven in de hoogste versnelling om een vaccin voor dit nieuwe MEV-1-virus te ontwikkelen.

Ondertussen vallen er steeds meer slachtoffers en stukje bij beetje begint de maatschappij zoals wij die kennen af te brokkelen. Er breekt grote paniek uit onder de bevolking en de primitieve drang om te overleven veroorzaakt dermate veel chaos dat de situatie wereldwijd volkomen uit de hand dreigt te lopen…

Contagion is een rampenfilm in het Outbreak-genre, maar dan wel met wat extra...


Cast: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law en Gwyneth Paltrow.
Genre: Rampenfilm.
 
Te huur vanaf: 27 maart 2012
 
Het leven is niet makkelijk voor Will Salas (Justin Timberlake). Hij is geboren aan de verkeerde kant van de stad en dat betekent dat hij samen met 99% van de bevolking moet vechten voor iedere minuut van zijn leven.

Hij leeft in een wereld waar iedereen na zijn vijfentwintigste verjaardag nog slechts één jaar te leven heeft en de digitale klok op zijn arm tikt onherroepelijk terug naar het moment waarop zijn lichaam definitief wordt uitgeschakeld. Door te werken en door te stelen kan hij extra tijd op zijn klok zetten, want de tijd is overdraagbaar, maar wel schaars en vrijwel onbetaalbaar…

Tijd is wel het allerlaatste waar Sylvia Weis (Amanda Seyfried) zich druk over hoeft te maken. Zij valt binnen de 1% die rijk genoeg is om alle tijd van de wereld te kunnen kopen en samen met alle andere gelukkigen woont ze goed beveiligd aan de andere kant van de stad.

Als Will bij toeval ineens de gelukkige bezitter is van meer dan een eeuw, kan hij zijn geluk in eerste instantie niet op. Hij beseft zich echter terdege dat hij in zijn huidige leefomgeving geen schijn van kans heeft om zijn tijd te...
 
Cast: Justin Timberlake, Amanda Seyfried en Cillian Murphy.
Genre: Actie/Thriller.
 
Te huur vanaf: 20 maart 2012
 
In het 16e eeuwse Amsterdam is Gerrit de Veer (Robert de Hoog) assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes).

Als grote initiator van de ontdekkingsreis naar een alternatieve route naar Indië besluit Plancius heimelijk om Gerrit mee te sturen op de expeditie onder leiding van Willem Barentsz (Derek de Lint) en Jacob van Heemskerck (Victor Reinier) om zo te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

De reis wordt een voortdurende strijd. Niet alleen tegen stormen, sneeuw en ijs. Gerrit moet zich zien te handhaven te midden van de ervaren ruwe bemanning. Alleen de slimme weesjongen Jan kiest vanaf het begin zijn kant.

De zee en de natuur onttrekken zich aan alle wetten. Het schip van Barentsz komt muurvast te zitten in het ijs en dreigt te worden gekraakt door gigantische ijsschotsen. De bemanning is gedwongen het houten vaartuig te verlaten. Ze bouwen een hut om te overleven en de winter door te komen. De omstandigheden zijn er erbarmelijk. Niet...

 
Cast: Doutzen Kroes, Derek de Lint, Robert de Hoog en Jan Decleir.
Genre: Avontuur.
 
 
Te huur vanaf: 20 maart 2012
Als bekend wordt dat hun ploeggenoot Bram (Danny de Munck) in Barcelona in het huwelijksbootje stapt, besluiten zijn teamgenoten dat dit een gebeurtenis is die ze voor geen goud willen missen.

Dit is een ouderwets trainingskamp waard en dan kunnen de ploeggenoten van Swift Boys in Spanje gelijk El Clásico, de clash tussen F.C. Barcelona en Real Madrid, meepakken. Ze reizen gezamenlijk af, maar er gaat natuurlijk op zo’n road trip van alles mis.

Het Belgische wegennet, Duitse toeristen en de Franse politie, het zijn enkele voorbeelden van de obstakels die de heren moeten nemen om hun doel te bereiken. Alleen al als je naar de trailer van deze tweede All Stars-film kijkt kun je niet wachten
 
tot je de film mag gaan zien. Het plezier druipt er gewoon van af en de bekende onderbroekenlol is, net als in de eerste film, goed gecombineerd met een serieuzere achterliggende gedachte.

All Stars 2: Old Stars is dan ook meer dan de moeite van het huren waard en bijna de gehele originele cast is weer van de partij, waarvan de beelden van de helaas overleden Antonie Kamerling uit het archief komen…

Cast: Danny de Munk en Daniël Boissevain.
Genre: Komedie.
 
 
 
Te huur vanaf: 27 maart 2012
 
In een poging heel Griekenland aan zich te onderwerpen is koning Hyperion (Mickey Rourke) op zoek naar De Boog Van Epirus, het mythische wapen dat hem in staat stelt de Titanen te bevrijden om met hun steun heel Hellas te veroveren.

De legioenen van Hyperion rukken snel op en bedreigen het dorp van Theseus, een arme boer die graag tijd in het gezelschap van een wijze oude man (John Hurt) doorbrengt. Wat Theseus niet weet is dat deze oude man niemand minder is dan oppergod Zeus (Luke Evans).

Zeus houdt op deze manier Theseus van dichtbij in de gaten, want deze strijder is in zijn ogen een belangrijke schakel in de onvermijdelijke strijd die gaat komen.

Aangezien de goden zelf bij wet de mensheid zijn eigen oorlogen uit moet laten vechten, probeert Zeus op deze manier toch nog enige invloed uit te oefenen. Dat is hard nodig, want Hyperion lijkt onstuitbaar en met de hulp van de Titanen kan hij zelfs de oorlog met de Goden aangaan…

Immortals is een heerlijke avonturenfilm die op dezelfde leest is geschoeid als het even prachtige 300. De film toont een stuk Griekse mythologie vol Titanen en Goden en dat levert meer dan spectaculair materiaal op dat op Blu Ray zowel in 2D als in 3D kan worden...

Cast: Henry Cavill, Mickey Rourke, John Hurt, Luke Evans en Stephen Dorff.
Genre: Avontuur.
 
 
Te huur vanaf: 20 maart 2012
Charlie Kenton (Hugh Jackman) reist langs kermissen en rodeo’s waar hij met zijn vechtrobot Ambush zijn geld probeert te verdienen.

Overschatting is hem helaas niet vreemd en zo komt het dat na een robbertje vechten met een enorme stier Ambush in puin ligt en Charlie heeft in één klap een schuld van twintigduizend dollar. Nog voor hij daarvoor in elkaar gerost kan worden hoort hij dat zijn ex is overleden.

Hij moet op stel en sprong voor de rechter verschijnen om de voogdij betreffende zijn elfjarige zoon Max te regelen. Ook daar weet Charlie handig een slaatje uit te slaan. Hij verdient zonder veel moeite vijftigduizend dollar en dat biedt hem de mogelijkheid een nieuwe
 
robot te kopen. Het betekent ook dat hij de hele zomer met Max door moet brengen en dat is hij niet gewend. Ook Max had het liever anders gezien, maar als het dan moet, dan wil hij ook mee op tournee.

Als het succes van Charlie’s nieuwe investering, voormalig kampioen Noisy Boy, ook van korte duur is, moet hij pas echt creatief worden. Samen met Max breekt hij in bij een...

Cast: Hugh Jackman, Evangeline Lilly en Dakota Goyo.
Genre: Actie/Speelfilm.
 
 
Te huur vanaf: 27 maart 2012
 
Kater Puss (Antonio Banderas) is een ‘wanted cat’. Een misstap uit zijn verleden heeft een outlaw van hem gemaakt en hem een slechte reputatie opgeleverd, een reputatie waar de kleine kater sindsdien handig gebruik van maakt.

Als hij in de kroeg hoort dat schurken Jack en Jill in het bezit zijn van de magische bonen die naar de gans met de gouden eieren leiden, is Puss machtig geïnteresseerd. Met die gouden eieren kan hij wellicht zijn fout uit het verleden herstellen en dat betekent dat hij hen de bonen afhandig moet maken.

Puss is echter niet de enige kat die achter de bonen aan zit. Zijn concurrent is Kitty Softpaws (Selma Hayek) en die is zeker niet voor de poes. Zij...
 
Cast: Antonio Banderas (stem) en Salma Hayek (stem).
Genre: Animatie.
 
Te huur vanaf: 27 maart 2012
 
Na 19 jaar trouwe dienst wordt Eric Dale (Stanley Tucci) op een vrij onbeschofte, kille zakelijke manier ontslagen.

Binnen een uur wordt hij letterlijk het gebouw uitgezet, zijn computer mag hij niet meer aanraken, zijn mail wordt geblokkeerd, zijn telefoon is gelijk dood en zelfs hetgeen waar hij op dat moment aan werkte moet hij laten liggen. Binnen de hele afdeling van de investeringsbank wordt zwaar gesaneerd en bijna de helft van het personeel moet die dag het veld ruimen.

Bij Eric gebeurt dat op een extra drastische wijze omdat hij een sleutelpositie had en hoe belangrijk hij voor het bedrijf was, wordt in de daarop volgende nacht duidelijk. Vlak voor hij de lift in stapt geeft hij...
 
Cast: Zachary Quinto, Stanley Tucci en Kevin Spacey.
Genre: Speelfilm.
 Te huur vanaf 20 maart 2012

Omdat het als schrijver maar niet wil lukken reist Paul Kemp (Johnny Depp) naar San Juan in Puerto Rico om daar bij een lokale krant als journalist een poging te doen de kost te verdienen.

Hij meldt zich met een zware kater bij hoofdredacteur Lotterman die hem al snel duidelijk maakt dat de lezers niets meer en niets meer willen lezen dan luchtige verhalen over wat er zich in de regio afspeelt.

Paul moet de horoscopen bij elkaar verzinnen en samen met fotograaf Bob Sala brengt hij het meeste van zijn tijd door met een glas in...

Cast: Johnny Depp, Aaron Eckhart en Giovanni Ribisi. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf 27 maart 2012

Tijdens de voorverkiezingen voor de democratische nominatie van het presidentschap wordt er tussen beide grootste kanshebbers een harde strijd uitgevochten.

De ideologisch ingestelde en zeer integer overkomende gouverneur Mike Morris (George Clooney) lijkt niet alleen de beste argumenten te hebben, hij heeft met campagneleider Paul Zara (Philip Seymour Hoffman) en diens tweede man Stephen Meyers (Ryan Gosling) ook de beste mensen achter zich staan. Dat team is zo sterk dat hun directe opponent...

Cast: Paul Giamatti, George Clooney en Philip Seymour. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf 20 maart 2012

Met een budget dat nog niet in de schaduw kan staan van de grote teams als de New York Yankees en de Boston Red Sox moet general manager Billy Beane (Brad Pitt), ooit zelf een groot honkbaltalent, met zijn Oakland Athletics ieder jaar boksen tegen de bekende bierkaai.

Hij presteert zeker niet slecht, maar het frustreert hem verschrikkelijk als de door de A’s opgeleide jonge talenten keer op keer voor veel geld weggelokt worden en hij iedere keer met lege handen staat. Na een op zich geen slecht seizoen verliest...

Cast: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill en Chris Pratt. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf 20 maart 2012

De zevenentwintigjarige Adam (Joseph Gordon-Levitt) werkt samen met zijn beste vriend Kyle (Seth Rogen) bij radiostation KVXT87.9 en daar hebben ze het op zich best naar hun zin.

Adam’s leven gaat zo zijn gangetje en het enige waar hij zich een beetje zorgen over maakt is dat zijn relatie met Rachel letterlijk en figuurlijk hoogtepunten mist.

Daarnaast heeft hij de laatste tijd wat last van zijn rug en als hij daar in het ziekenhuis naar laat kijken komt de dokter met een schokkende mededeling...

Cast: Joseph Jordan Levitt, Seth Rogen en Anna Kendrick. Genre: Speelfilm.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.