Te huur vanaf: 21 februari 2012
Een lichte aanrijding met de auto van biermagnaat Alfred Heineken brengt straatschoffie Rem Humbrechts op het idee om de steenrijke biermagnaat te ontvoeren. Hij weet dat zijn zwager Cor van Hout samen met zijn maten Frans Meijer en Jan Boellaard al een tijdje op zoek zijn naar een geschikt slachtoffer om in de kraag te vatten en in ruil voor veel losgeld weer vrij te laten.

Heineken (Rutger Hauer) wordt niet bewaakt en verplaatst zich meestal in het gezelschap van zijn vaste chauffeur en is daarmee een gemakkelijk doelwit. Daar komt bij dat hij over diepe zakken beschikt waar bij een ontvoering tientallen miljoenen buit kunnen worden gemaakt. In eerste instantie is vooral Frans niet blij met het feit dat juist Rem met

  dit goede idee komt. Hij kent hem niet, maar het plan is door Rem al zo ver uitgewerkt dat hij vanaf dat moment deel uitmaakt van hun criminele groepje. De ontvoering verloopt geheel volgens plan en hun twee gevangenen, chauffeur Ab Doderer wordt ook mee ontvoerd, worden in twee speciaal ingerichte cellen opgeborgen.

De vier hebben voor de autoriteiten geen enkel spoor achtergelaten en de familie kan dan ook niets anders doen dan gedwee op de eisen van de ontvoerders ingaan. Er wordt 35 miljoen gulden betaald, maar door toeval komt de politie de daders iets te snel op het spoor. Heineken en Doderer worden snel na de betaling van het losgeld gevonden. Vanaf dat moment wordt de jacht op de daders geopend, een jacht waar de invloedrijke Heineken zelf maar al te graag deel van uitmaakt, want hij heeft zichzelf voorgenomen dat het viertal hun hele leven nooit meer rust zal hebben en hij ze dubbel en dwars terug...
Cast: Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Naber.
Genre: Misdaad.
 
Te huur vanaf: 21 februari 2012
 
Aan het einde van de zeventiende eeuw wordt Frankrijk omringd door vijanden. Koning Lodewijk XIII heeft na de moord op zijn vader op zeer jonge leeftijd de troon bestegen en hij wordt naast een dreigende oorlog met zijn buurlanden ook van binnenuit bedreigd.

Kardinaal Richelieu (Christoph Waltz) is uit op de macht en smeedt een complot om de jonge koning op allerlei manieren te ondermijnen. Alleen het keurkorps van de musketiers, de lijfwacht van de koning, zijn loyaal en zij vormen de enige militaire macht waarop Lodewijk kan vertrouwen. Binnen dat keurkorps zijn er drie die ‘beyond the call of duty’ de koning steunen.

Athos, Porthos en Aramis (Matthew MacFayden, Ray Stevenson en Luke Evans) zijn de elite binnen de elite en dringen tijdens een geheime missie in Venetië samen met lady De Winter de kluis van Leonardo da Vinci binnen. Daar stelen ze het ontwerp van DaVinci’s oorlogsmachine, een wapen dat binnen de aanstaande oorlog met Engeland het grote verschil moet maken.

Lady de Winter (Milla Jovovich) pleegt echter verraad en Lord Buckingham (Orlando Bloom), de Engelse oorlogszuchtige aristocraat en vertrouweling van koning James gaat er met de buit vandoor. Terug in Parijs maakt het illustere drietal kennis met de...
 
Cast: Milla Jovovich, Orlando Bloom, Luke Evans en Logan Lerman.
Genre: Avontuur.
 
Te huur vanaf: 28 februari 2012
 
Kuifje (Tintin) is een beroemde jonge reporter die samen met zijn trouwe viervoeter Bobbie het avontuur zoekt. En avontuur is wat hij vindt als hij op de markt het model koopt van De Eenhoorn, een replica van een Engelse driemaster uit de zeventiende eeuw.

Hij heeft nog maar net afgerekend of andere kopers verdringen zich om de replica van hem over te kopen en dat maakt Kuifje nieuwsgierig naar de geschiedenis van het schip. Onderzoek in de bibliotheek leert hem dat De Eenhoorn tijdens haar laatste vaart in 1676 is overvallen door piraten en alleen haar kapitein, Sir Francis Haddock zag kans de aanval te overleven.

Eenmaal weer thuis is de replica spoorloos verdwenen en nog voor Kuifje bevat wat er allemaal is gebeurd, wordt de dappere reporter ontvoerd. Hij ontdekt gaandeweg dat er niet één, maar drie replica’s van De Eenhoorn zijn gemaakt en zijn ontvoerders zijn op zoek naar de briefjes die in alle drie de modelschepen zitten verborgen.

Samen openen ze de weg naar de locatie van een geweldige schat en iemand is bezig kostewat het kost die drie briefjes in handen te krijgen. Er is alleen nog één bijkomende factor om tot de oplossing van dit mysterie te komen. Die factor is de dranklustige kapitein Archibald Haddock, de laatste in het Haddock-geslacht en...
 
Cast: Jamie Bell(stem), Andy Serkis(stem) en Daniel Craig(stem).
Genre: Avontuur.
 
 
Te huur vanaf: 28 februari 2012
Net als Dennis zijn vrouw Julie zover heeft gekregen samen een sekstape te maken worden ze nog tijdens het voorspel verrast door een aardbeving. Op dat moment telt alleen het welzijn van Julie’s dochtertjes, maar als alles weer voorbij is en Dennis de tape bekijkt ziet hij vlak na de eerste trillingen ergens in de hoek van het beeld een vage gedaante.

Hij laat de beelden aan zijn beste vriend Randy zien en ook hij ziet iets wat hij niet thuis kan brengen. Vanaf dat moment is er geen grens aan zijn nieuwsgierigheid en Dennis plaatst verschillende camera’s in het huis in een poging iets bijzonders, misschien wel bovennatuurlijks vast te leggen.

Het wordt al snel duidelijk dat er echt iets vreemds in het huis aan de hand is en het onzichtbare vriendje van een van de twee meisjes, iets waar het gezin eigenlijk maar weinig aandacht aan besteedt, zou zo maar eens een stuk minder denkbeeldig kunnen zijn…
 
Tussen Paranormal Activity 2 en dit derde deel kwam een Japanse variant uit en die scoorde een stuk minder dan zijn Amerikaanse voorgangers. Dat is opvallend omdat de Japanners juist binnen dit genre een goede reputatie hebben.

Ze zijn nu in ieder geval weer terug op Amerikaanse bodem en we zien een verhaal dat ons mee terug neemt naar 1988, het jaar waarin alles begon.

Ook nu weer is het opvallend hoe een zo eenvoudig gemaakt product voor zoveel spanning kan zorgen. De manier van filmen maakt het allemaal een stuk...

Cast: Chloe Csengery en Jessica Tyler Brown.
Genre: Suspense-Horror.
 
 
 
Te huur vanaf: 28 februari 2012
 
Al vanaf haar achttiende verjaardag is Justine Waters (Selma Blair), de enige erfgename van het Waters-fortuin, voor de buitenwereld spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft ze onder de schuilnaam Abigail Clayton een kluizenaarsleven in een prachtig penthouse van een luxe appartementencomplex midden in hartje New York.

Het enige echte contact heeft ze met Dr. Raymond Fontaine (Beau Bridges), een oude vriend van de familie. Hij is haar vertrouwenspersoon en zorgt ervoor dat haar identiteit goed wordt beschermt. Met conciërge Klandermann (Kevin Pollack) communiceert Justine via briefjes die ze onder haar deur door schuift en hij zorgt er voor dat het haar verder aan niets ontbreekt.

Aan haar zelf opgelegde isolement komt plotseling een einde als haar overbuurvrouw dood in haar penthouse wordt aangetroffen. Niet alleen wordt Justine verplicht rechercheur Giardello (Giovanni Ribisi) te woord te staan, ze krijg daarbij met Lillian (Amy Smart) en Charles (Jason Lee) opeens nieuwe overburen en zo’n verandering kan ze eigenlijk helemaal niet aan.

Als het tussen haar nieuwe buren duidelijk niet botert en Justine de bont en blauw geslagen Lillian te hulp schiet, haalt ze zonder het te beseffen een groot gevaar bij haar in huis, een gevaar dat haar zorgvuldig opgebouwde en volkomen afgeschermde leven in een snel tempo zal vernietigen…

Columbus Circle is een prima thriller. Het verhaal is mede geschreven door Kevin Pollack die ook een van de rollen voor zijn rekening heeft...
Cast: Giovanni Ribisi, Selma Blair, Amy Smart, Jason Lee en Kevin Pollack.
Genre: Thriller.
 
 
Te huur vanaf: 21 februari 2012
Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) werkt als fondsmanager voor een grote investeringsmaatschappij en is het perfecte voorbeeld van een succesvolle werkende moeder. Ze is de beste multi-tasker die er is en zo kan ze die andere veeleisende baan, het moederschap en de daarbij horende verantwoordelijkheden, net even beter dan anderen met haar carrière combineren.

Haar man Richard (Greg Kinnear) is niet altijd even blij met zo’n uitgeputte echtgenote, want al dat werk kost een hoop energie en dan schiet de gezelligheid er nog wel eens bij in. ‘s Nachts ligt ze in haar hoofd de volgende dag door te nemen, want er wordt veel van haar verlangt en vooral op kantoor ligt de concurrentie altijd op de loer om haar de loef af te steken.
 
Maar Kate is een vechter en zelfs als ze een nog zwaarderetaak op zich neemt om samen met bankier Jack Abelhammer (Pierce Brosnan) haar geniale idee voor een nieuw type fonds uit te werken, zet ze door.

Er is echter ook zoiets als teveel hooi op je vork nemen en het vele heen en weer reizen tussen Boston en New York zet niet haar baan, maar vooral haar huwelijk onder druk…

Veel mannen zullen zich het wel eens af hebben gevraagd, want sommige vrouwen kunnen de vraag...

Cast: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan en Gregg Kinnear.
Genre: Komedie.
 
 
 
Te huur vanaf: 28 februari 2012
 
Sergeant Gerry Boyle (Brendan Gleeson) is een apart soort wetsdienaar. Hij is vrijgezel, niet vies van hoeren en drank en als hij kans ziet zelf wat bij te verdienen, dan maakt hij daar maar al te graag gebruik van.

Echt corrupt is Gerry niet, hij neemt het gewoon niet zo nauw met de regels en ook het werk zelf neemt hij ook niet zo heel erg serieus. Kleine criminaliteit is ideaal om wat bij te verdienen, maar moord, dat is een heel ander verhaal en vrij uitzonderlijk voor de Ierse kuststreek waar hij werkt.

Het lijk wat op zijn pad komt is dan ook niet zo maar een lokale aangelegenheid. De dode is een van de vier drugssmokkelaars waar FBI-agent Wendell Everett (Don Cheadle) op jaagt. Het viertal is naar verluid bezig een half miljard dollar aan cocaïne veilig aan land te brengen en de hele regio is in de hoogste...
Cast: Giovanni Ribisi, Selma Blair, Amy Smart, Jason Lee en Kevin Pollack.
Genre: Thriller.
 


Te huur vanaf: 28 februari 2012

Het stadje Bomont heeft nog geen twintigduizend inwoners en als vijf tieners, terugkomend van een feest, tijdens een verschrikkelijk auto-ongeluk om het leven komen, besluit de gemeenteraad een aantal lokale wetten aan te passen.

Minderjarigen moeten ineens volgens de wet op tijd thuis zijn, er mogen geen feesten worden georganiseerd en dansen zonder toezicht is sinds die memorabele vergadering verboden. Als tiener Ren MacCormack na de dood van zijn moeder naar Bomont verhuist om bij zijn oom te gaan wonen is het een vreemde gewaarwording dat tieners in het stadje zo in hun vrijheid worden...

Cast: Andie MacDowell en Dennis Quaid. Genre: Speelfilm.


Nu te huur

De film speelt zich af in het jaar 2020. Energie-reus Halo is betrokken bij een grootschalig project om olie te zoeken onder het ijs in het poolgebied. Milieuprofessor Thom Archer waarschuwt echter voor het smelten, c.q. afbreken van het ijs wat catastrofale gevolgen zou kunnen hebben.

Hij reist daarop naar de ijskap waar onomkeerbaar is vast komen te staan dat de energiemaatschappij inmiddels is begonnen met boren.

Daarop spoedt hij zich naar huis om zijn familie in veiligheid te brengen. Een gigantisch stuk ijs breekt los met alle gevolgen van dien...

Cast: Sam Neill en Claire Forlani. Genre: Rampenfilm.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.