Te huur vanaf: 17 februari 2012
Het is al weer vijf jaar geleden dat Peter Ward ervan werd beschuldigd in een bui van razernij zijn vrouw en kinderen te hebben vermoord. Op het moment dat Will Atenton (Daniel Craig) samen met zijn vrouw Libby (Rachel Weisz) en zijn dochtertjes Trish en DeeDee intrek nemen in hun nieuwe huis is hij niet bekend met het drama dat zich erin heeft afgespeeld.

Will heeft zojuist ontslag genomen om thuis aan een roman te werken en ook op dat gebied maakt het gezin een nieuwe start. Die start gaat helaas niet zoals ze dat graag zouden willen. Een van de meisjes ziet op een avond buiten een man, iets dat door Will in eerste instantie wordt afgedaan als een schaduw of een tak.

  Maar de volgende dag ziet hij voor het raam voetstappen in de sneeuw en dat maakt hem extra alert op wat zich om het huis afspeelt. Het blijft niet bij dit ene incident en het is dan ook een kwestie van tijd dat Will de geschiedenis van het huis ontdekt. Bij de politie wordt hij niet veel wijzer en ook overbuurvrouw Ann Patterson (Naomi Watts) weet niet veel meer te vertellen.

Als kort daarna Will en Libby ‘s avonds een donkere figuur in de tuin zien staan is voor Will de maat vol. Hij ontdekt al snel dat Peter Ward na een aantal jaren in een psychiatrische gevangenis te hebben gezeten onlangs naar een half open inrichting is overgeplaatst. Will ziet dat als een rechtstreeks gevaar voor zijn gezin, gaat op onderzoek uit en doet een meer dan verschrikkelijke ontdekking...

Dream House is een geweldige film waar je niet teveel over moet vertellen. Je geeft anders al snel teveel van het plot weg en daar moet je je als...

Cast: Naomi Watts, Daniel Craig, Rachel Weisz en Elias Koteas.
Genre: Thriller.
 
Nu te huur
 
Vijf jaar geleden was Johnny English (Rowan Atkinson) nog een van de sterren van MI7, de elite van de Britse geheime dienst. Een totaal mislukte operatie heeft aan die status een einde gemaakt en sindsdien leeft de voormalig geheim agent in een Tibetaans klooster waar hij, op zoek naar zichzelf, de schande rondom zijn ontslag probeert te vergeten.

Bij MI7 zitten ze er dan ook flink mee in hun maag dat een belangrijke contactpersoon in een even belangrijke missie alleen en uitsluitend met English wil praten. Johnny moet dus terug naar Londen waar inmiddels veel is veranderd. De nieuwe MI7-baas Pegasus (Gillian Anderson) vaart een andere koers en zij is dan ook niet blij met deze agent uit de prehistorie.

Daar komt bij dat ze English een opdracht moet geven waarvan ze weet dat hij daar de juiste capaciteiten niet voor bezit. Het belang van de missie is namelijk heel groot. Het leven van de Chinese premier, die binnenkort het Verenigd Koninkrijk aan doet voor bilaterale besprekingen, staat op het spel en als die op Brits grondgebied zou worden vermoord zou dat een ramp betekenen voor de wederzijde betrekkingen en de wereldvrede. Ze heeft echter geen andere keuze en het lot van de natie ligt daarmee in de handen van de slechtste geheim agent die het land ooit...
 
Cast: Rowan Atkinson, Rosamund Pike, Dominic West en Gillian Anderson.
Genre: Actie/Komedie.
 
Te huur vanaf: 7 februari 2012
 
Ally Darling (Anna Faris) zit nadat ze is ontslagen in een dip. Op het gebied van werk zit het duidelijk even niet mee, maar ook relationeel gaat het haar niet echt voor de wind. Na een lange reeks korte relaties begint ze haar houdbaarheidsdatum te voelen en als ze in een glossy leest dat de gemiddelde Amerikaanse vrouw in haar hele leven met 10,5 partners het bed deelt, stelt ze haar eigen lijst op.

Daar schrikt ze van. Ally zit met 19 bedpartners al bijna op het dubbele van het landelijk gemiddelde en ze kondigt voor zichzelf direct een seks-partnerstop af. Nummer 20 moet de ware zijn, maar na een grote hoeveelheid alcohol wordt ze wakker naast die nummer twintig en die is verre van huwbaar. Twintig is wat Ally betreft toch echt de limiet en dat betekent dat ze tussen haar oude lovers op zoek moet naar de man met wie ze de rest van haar leven kan delen.

Gelukkig worden mannen volgens haar zus naar mate ze ouder worden alleen maar volwassener en interessanter, dus tussen die twintig heren moet er ten minste toch één zitten die nu wel relatiewaardig is. Bij haar zoektocht krijgt ze de hulp van haar buurman Colin (Chris Evans), zelf een onverbeterlijke liefhebber van one night stands en allerminst bezorgd om zijn eigen hoge aantal bedpartners. Samen werken ze Ally’s lijst af, maar...

 
Cast: Anna Faris, Chris Evans en Ari Graynor.
Genre: Komedie.
 
 
Te huur vanaf: 7 februari 2012
Sinds hun ontmoeting halverwege 1988 zijn de vlot gebekte Emma (Anne Hathaway) en vrijbuiter Dexter (Jim Sturgess) voorbestemd om de rest van hun leven de beste vrienden te zijn. Ze brengen aan het eind van hun studie een nacht door in Emma’s kamer en de volgende dag nemen ze afscheid en beseffen niet dat ze een hele belangrijke rol zullen spelen in elkaars leven.

Dat leven loopt niet helemaal synchroon aan elkaar, want waar Dexter’s leven al snel de goede kant uit gaat, blijft Emma een beetje hangen in haar droom om mooie poëzie te schrijven en daar de kost mee te verdienen. Ondanks het feit dat ze beide dus een totaal andere richting uit zijn gegaan blijven ze op de belangrijke momenten contact houden en altijd is er die spanning die een platonische vriendschap onmiskenbaar met zich mee brengt.
 
Ooit, ooit zullen ze samen zijn. Dat is het gevoel wat je krijgt als je ziet hoe de jaren verstrijken in de vriendschappelijke relatie tussen twee mensen die perfect voor elkaar zijn, maar er gewoon niet aan toe zijn gekomen om samen een toekomst op te bouwen. Geen van beiden durft de eerste stap te zetten en beide lijken daar heel lang vrede mee te hebben.

Het is dit ‘spanningsveld’ door de hele film heen dat One Day zo aantrekkelijk maakt. Welke relatie ze ook aangaan, je blijft hopen dat deze soulmates uiteindelijk bij elkaar komen, want ze zijn echt voor elkaar bestemd. Ooit…

Cast: Anne Hathaway en Jim Sturgess.
Genre: Speelfilm.
 
 
 
Te huur vanaf: 7 februari 2012
 
Zelfs hoogzwanger is OSS-spionne Melissa (Jessica Alba) in goeden doen. Tijdens haar laatste missie weet ze de gevaarlijke Tick Tock uit te schakelen om zich daarna op haar rol als moeder te storten.

Een tijdje later is Melissa al redelijk gewend aan haar nieuwe leventje en ze geniet met volle teugen van haar kersverse dochtertje. Haar man Wilbur heeft geen idee welke geheime identiteit zijn vrouw verbergt en ook zijn twee kinderen Rebecca en Cecil denken dat hun stiefmoeder niet meer dan een saaie binnenhuisarchitecte is. Groot is dan ook hun verbazing als hun huis wordt aangevallen door de handlangers van de Time Keeper, een terrorist die er in geslaagd is om de tijd te versnellen en daar de wereld mee dreigt te verwoesten. Ze hebben het gemunt op de Chronos Sapphire, het enige wat de snode plannen van de terrorist kan stoppen.

Dat kleine stukje technologie hangt in een ketting om Rebecca’s nek en het is dan ook maar goed dat ze met de hulp van robothond Argonaut (stem: Ricky Gervais) samen met haar broertje op spectaculaire wijze naar het hoofdkantoor van het OSS weet te ontsnappen. Daar worden ze opgevangen door Carmen Cortez, een van de oorspronkelijke leden van dat onbekende spionnenkeurkorps, de Spy Kids.

Net als de drie voorgaande delen is Spy Kids 4 een absolute aanrader voor de jongere jeugd. Jessica Alba doet het heel erg leuk en alles van dit (niet te) spannende spionnenverhaal is erop gericht om de kijkers een geweldige filmervaring te geven. Het is dus niet te...
Cast: Jeremy Piven, Jessica Alba, Rick Gervais en Joel Mchale.
Genre: Actie/Familiefilm.
 
 
Te huur vanaf: 7 februari 2012
Een bijzondere ontdekking brengt paleontoloog Kate Lloyd naar de Zuidpool waar een alienruimteschip naar schatting al tienduizenden jaren verborgen ligt onder het pakijs.

De vondst van het ruimteschip is opzienbarend, maar niet direct iets waarvoor je iemand met Kate’s kwalificaties voor nodig hebt en ze is dan ook heel benieuwd waarom juist haar aanwezigheid noodzakelijk is. Bij de basis aangekomen wordt die vraag al snel duidelijk. In het eeuwige ijs ligt een perfect geconserveerd buitenaards wezen dat in een enorme ijsklomp naar de basis wordt overgebracht.

Daar aangekomen gaat het al snel mis. Het wezen blijkt nog in leven te zijn en breekt uit. Een van de expeditieleden wordt aangevallen en verslonden en er zit niets anders op dan het wezen te doden en grondig te vernietigen.
 
Daarmee is de kous echter nog niet af. Het Ding is in staat om iedere denkbare vorm aan te nemen door eenvoudigweg het DNA van zijn slachtoffers te klonen en vanaf dat moment is niemand meer te vertrouwen…

Het is in het huidige Hollywood niet de vraag óf een film in aanmerking komt voor een remake, maar alleen wanneer. The Thing is een logische keuze, want ook dit verhaal biedt met de hedendaagse techniek mogelijkheden waar...

Cast: Mary Elizabeth Winstead en Joel Edgerton.
Genre: Suspense-Horror.
 
 


Te huur vanaf: 7 februari 2012

Frankrijk, 16e eeuw: Protestanten en Katholieken vechten voor hun land en macht. Aan het hoofd van de Protestanten staat Henry of Navarre die zijn mannen leidt in de strijd tegen Parijs, de Katholieken en tegen zijn moeders grote rivaal, Catherine de Medici, Koningin van Frankrijk. Catherine de Medici biedt Henry de hand van haar dochter Margot als teken van verzoening maar het huwelijk eindigt in een bloedbad. Henry overleefd de ‘St. Bartholomew’s Day of Massacre’ maar wordt gevangen gehouden in het Louvre. Als hij na 4 jaar ontsnapt verandert hij 5 keer van godsdienst en doet er alles aan om op de troon te...
Cast: Julien Boisselier en Joachim Król. Genre: Avontuur.


Te huur vanaf: 7 februari 2012

De vijftienjarige Sven wil niets liever dan regisseur worden en door zijn vrienden tijdens het free running te filmen zet hij voorzichtig de eerste stappen richting zijn droomcarrière. Er zijn helaas ook minder leuke dingen in zijn leven, want hij wordt door zijn vader met regelmaat behoorlijk mishandeld en hij doet zijn uiterste best om dat voor iedereen in zijn omgeving verborgen te houden. Klasgenootje Roosmarijn heeft om heel andere redenen ook Sven’s aandacht, maar ook zij loopt rond met een groot geheim. Roosmarijn wordt sinds kort ongepast betast door wiskundeleraar Bob (Thijs Römer) en net als...
Cast: Abbey Hoes en Ko Zandvliet. Genre: Thriller/Familiefilm.


Te huur vanaf: 7 februari 2012

Glenville sanatorium, 1974. Drie broers, mismaakt en totaal ongevoelig voor pijn, breken uit en doden één van de verplegers. Ze bevrijden gelijk de andere patiënten en dat veroorzaakt een ongelofelijke chaos. Verschillende stafleden worden gemarteld en vermoord en de gekken hebben letterlijk het gekkenhuis overgenomen. Het verhaal verplaatst enkele decennia naar een groepje vrienden die er met sneeuwscooters op uit trekken en midden in de wildernis stranden. Het wordt snel kouder en op zoek naar het huisje waar ze de nacht door zouden brengen nemen ze een verkeerde afslag, een wrong turn. Ze moeten daardoor...
Cast: Sean Skene, Blane Cypurda en Dan Skene. Genre: Horror.


Nu te huur

Ringo Duran is een vechter op zijn retour met een zwakke linkerarm. Hij verdient zijn geld met illegale kooigevechten waar hij zich, zo vaak als hij kan, voor $500 per wedstrijd op zijn kop laat slaan. Ringo heeft het geld hard nodig, want hij heeft een schuld van $ 20.000 bij een lokale woekeraar en die heeft maar bar weinig geduld als Ringo weer eens tekort komt met zijn betaling. Zijn baan als hulpje achter de bar van een stripclub brengt ook niet echt veel op, dus is hij afhankelijk wat hij er daarnaast bij kan schnabbelen. Clubeigenaresse Kara heeft gelukkig een zwak voor hem en zo komt hij er mee weg...
Cast: Al Sapienza, Jordan Madley en Hector Echavarria. Genre: Actie.
 
1 The Hangover Part II
Komedie
2 Bad Teacher
Komedie
3 Rise Of The Planet Of The Apes
Thriller/Actie
4 Colombiana
Actie
5 Bridesmaids
Komedie
6 Larry Crowne
Speelfilm/Komedie
7 Shelter
Suspense-Thriller
8 Mr. Popper's Penguins
Komedie
9 Zookeeper
Komedie
10 Cowboys & Aliens
Sci-Fi/Western
11 Super 8
Actie/Sci-Fi
12 The Son Of No One
Thriller
13 Blitz
Thriller
14 Source Code
Thriller
15 Conan The Barbari...
Avontuur
16 Captain America
Actie
17 The Devil's Doubl...
Thriller
18 Setup
Misdaad
19 The Smurfs
Komedie/Familiefilm
20 Harry Potter And...
Fantasy/Avontuur
21 Shark Night 3d
Horror/Suspense-Thriller
22 Kung Fu Panda 2
Animatie/Familiefilm
23 Final Destination...
Suspense-Horror
24 Monte Carlo
Romantische komedie
25 Green Lantern
Sci-Fi/Actie
 
26 Unknown
Actie/Thriller
27 De President
Komedie
28 Point Blank
Thriller/Actie
29 13
Thriller/Misdaad
30 The Crusader
Mini-serie/Avontuur
31 Something Bor...
Romantische komedie
32 The Assault
Actie
33 Hanna
Actie/Thriller
34 Arena
Actie
35 Honey 2
Speelfilm
36 Transformers 3: D...
Science Fiction/Actie
37 The Infidel
Komedie
38 The Ledge
Speelfilm/Thriller
39 Chalet Girl
Romantische komedie
40 Fast & Furious 5
Actie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.