Te huur vanaf: 31 januari 2012
Nick Hendricks (Jason Bateman) heeft in David Harkin (Kevin Spacey) een verschrikkelijke baas. Harkin is echt een enorme klootzak die hem niet alleen zijn promotie ontneemt, maar hij zit Nick enorm op zijn huid en maakt hem iedere keer duidelijk dat hij hem als zijn persoonlijke slaaf mag gebruiken.

De baas van Nick’s vriend Kurt (Jason Sudeikis) is de beste baas die hij zich maar kan wensen, maar een zware hartaanval zorgt ervoor dat diens zoon Bobbie (Colin Farrell) het roer over neemt en Kurt het leven op allerlei manieren onmogelijk maakt.

Hun gezamenlijke vriend Dale (Charlie Day) heeft het al niet veel beter, hoewel Nick en Kurt zijn probleem,
  het feit dat zijn zeer aantrekkelijke bazin Julia (Jennifer Aniston) op zeer agressieve wijze seksuele toenadering zoekt, toch wat minder spannend vinden.

Bij een biertje klagen de drie met grote regelmaat tegen elkaar en al klagend komen ze op het idee om hun bazen te laten vermoorden. De drie gaan op zoek naar een geschikte huurmoordenaar en komen na een paar ongelukkige pogingen in contact met Motherfucker Jones (Jamie Foxx). Die wil zelf zijn handen niet vuil maken, maar hij heeft er geen problemen mee om de drie moordenaars in spe te adviseren hoe ze met moord weg kunnen komen…

We kennen er allemaal wel eentje, zo’n verschrikkelijk baas die misbruik maakt van zijn/haar machtspositie en personeel een minderwaardigheidscomplex bezorgt. De drie hoofdrolspelers in Horrible Bosses besluiten daar wat aan te doen en daarmee doen ze wellicht dat waar heel veel werknemers al jaren over fantaseren. Ze moeten...
Cast: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day en Kevin Spacey.
Genre: Komedie.
 
Te huur vanaf: 31 januari 2012
 
Tijdens een rustig etentje met haar man Cal (Steve Carell) gooit Emily Weaver (Julianne Moore) een bom op tafel. Ze wil na bijna 25 jaar huwelijk scheiden en op de weg terug naar huis vertelt ze tussendoor ook nog even dat ze een verhouding heeft gehad.

Cal flipt volledig, springt impulsief uit de nog rijdende auto en biedt in de daarop volgende scheiding geen enkele weerstand. Hij druipt af als een murw geslagen hond. Als hij de maanden erna met enige regelmaat zit te klagen in de kroeg trekt hij de aandacht van Jacob Palmer (Ryan Gosling). Jacob spreekt hem aan op zijn gedrag, zijn manier van doen en zijn manier van kleden en biedt aan hem te helpen.

Met niets te verliezen hapt Cal toe en hij krijgt een spoedcursus in de vrijgezellenwereld waar ladykiller Jacob zich in beweegt. Na een nieuwe garderobe, een nieuw kapsel en heel veel adviezen wordt Cal voor de leeuwen gegooid. Lerares Kate (Marisa Tomei) is zijn eerste doelwit en die eerste poging is gelijk raak en eindigt in de slaapkamer.

Het geeft hem een enorme boost in zelfverzekerdheid en hij weet zijn techniek zo te verfijnen dat vrouw na vrouw met hem mee naar huis gaat. Op zich heeft hij over vrouwelijke aandacht dus niet te klagen, maar is dit wel wat hij wil? In zijn hart is Cal gewoon een familieman en het is nou juist die...
 
Cast: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore en Marisa Tomei.
Genre: Romantische Komedie.
 
Te huur vanaf: 31 januari 2012
 
De wat neurotisch overkomende Tripp (Patrick Dempsey) staat voor de balie van bankbediende Kaitlin (Ashley Judd) als tegelijkertijd twee verschillende bankovervalteams de bank binnenvallen.

De twee partijen zijn minstens even verbaasd als het personeel en de klanten over de aanwezigheid van deze criminele concurrentie en even breekt er paniek uit. Beide partijen proberen in eerste instantie met grof geweld de situatie de baas te worden maar dat levert alleen een hoop vuurwerk op met alle gevaren van dien. Tripp is de enige die zijn hoofd koel houdt.

Hij verdeelt de taken en brengt daarmee op bizarre wijze rust in de tent. De zeer goed georganiseerde ploeg A is gekomen voor de kluis waar miljoenen dollars voor het grijpen liggen. Ploeg B is meer opportunistisch ingesteld en kwam om snel de geldautomaten open te breken, een wat snellere en gemakkelijkere buit.

De rust die deze taakverdeling oplevert is maar voor even. Niets aan deze dubbele overval is wat het lijkt en iedereen lijkt een dubbele agenda te hebben. Het is Tripp die, mede door zijn hyperactieve gedrag, de geheimen achter de overvallen probeert te ontrafelen, want iets is hier niet pluis….. Maar wat...

 
Cast: Patrick Dempsey, Ashley Judd, Tim Blake Nelson en Mekhi Phifer.
Genre: Actie/Misdaad.
 
 
Te huur vanaf: 24 januari 2012
Nathan (Taylor Lautner) is een typische Amerikaanse tiener, jong en onbezonnen. Samen met zijn vrienden mag hij graag helemaal uit zijn bol gaan, iets waar zijn ouders niet echt blij mee zijn. Nathan zit in een opstandige fase en om die reden zit hij in therapie bij psychiater Dr. Bennett (Sigourney Weaver).

Daar vertelt hij hoe hij zich soms een vreemde in zijn eigen huis voelt, een gevoel waar hij geen enkele logische verklaring voor kan vinden. Dat verandert als hij samen met zijn overbuurmeisje Karen voor school een project moet maken over vermiste kinderen. Op een site waarop foto’s van vermiste kinderen aangepast kunnen worden hoe ze er nu uit zouden zien, staart Nathan ineens naar zijn eigen gezicht.

Als hij via de site navraag doet naar dit vermiste jongetje veroorzaakt dat een kettingreactie bij zowel de CIA als bij topcrimineel Nicola Koslow (Michael Nyqvist).
 
Nathan ontdekt dat hij de zoon is van een belangrijke black ops CIA-agent die gevoelige informatie in zijn bezit heeft.

Die informatie heeft hij gestolen van Koslow en die zet alles op alles om via Nathan druk uit te kunnen oefenen om zijn bezit terug te krijgen. Beide technisch goed uitgeruste partijen beginnen een klopjacht op Nathan die samen met Karen op de vlucht slaat en geen flauw idee heeft waarin hij terecht is gekomen en wie hij kan vertrouwen…

Lautner brak door als Jacob in de Twilight- Saga en sindsdien zijn hij en Robert Pattinson verantwoordelijk voor een wereldwijde tweedeling onder tienermeisjes...

Cast: Taylor Lautner en Sigourney Weaver.
Genre: Actie/Thriller.
 
 
 
Te huur vanaf: 31 januari 2012
 
Voor de functie van art director bij het in New York gevestigde toonaangevende weekblad GQ probeert headhunter Jamie Relis (Mila Kunis) talent Dylan Harper (Justin Timberlake) uit Los Angeles te strikken. Ze komen allebei net uit een relatie en zowel Jamie als Dylan zitten niet te wachten snel weer in zo’n nieuwe valkuil te stappen.

Met enige creativiteit weet Jamie de baan en vooral New York richting Dylan te verkopen en kort daarna neemt hij zijn intrek in een schitterend appartement midden in Manhattan. Aangezien hij in deze voor hem vreemde stad alleen Jamie kent, trekken de twee wat met elkaar op. Er ontstaat een goede vriendschap, een vriendschap die ze in de waagschaal stellen door op een avond gewoon als twee goede vrienden samen het bed delen. Ze hebben besloten dat zoiets moet kunnen, want als er geen verliefdheid is, dan is samen seksen toch niet veel meer dan samen een balletje slaan op de tennisbaan.

In eerste instantie verloopt de gemaakte afspraak prima. Fysiek voelen ze zich verschrikkelijk tot elkaar aangetrokken en zodra de kleren uit zijn vliegen de vonken er echt van af. Daarnaast zijn ze buiten de slaapkamer hele goede maatjes en vreemd genoeg beseffen beide niet dat ze daarmee eigenlijk de ideale relatie hebben, een relatie waar heel veel echte stelletjes heel erg jaloers op zouden zijn…

Vriendschappelijke seks is eerder dit jaar op een even leuke manier uitgewerkt in de komedie No Strings Attached. Dat ditzelfde thema kort...
Cast: Mila Kunis, Justin Timberlake, Patricia Clarkson en Woody Harrelson.
Genre: Romantische Komedie.
 
 
Te huur vanaf: 24 januari 2012
Er zit een hoop agressie en woede in Tommy Reardon (Tom Hardy). Een groot deel van die woede richt zich op zijn vader Paddy (Nick Nolte), wiens alcoholisme zijn hele jeugd en het leven van zijn moeder heeft verwoest. Toch zoekt Tommy weer contact met zijn vader, al is het alleen maar om hem na al die jaren eens flink de waarheid te vertellen.

Om zijn agressie kwijt te kunnen, wordt Tommy lid van een sportschool waar hij al op de eerste dag een onuitwisbare indruk achterlaat door een topper in het middengewicht neer te beuken. Hierdoor komt hij in het mixed martial arts-circuit terecht en weet hij één van de zestien felbegeerde plekken in het ‘winner takes all’ Spartan-toernooi te bemachtigen.
 
Voor de winnaar ligt een prijzengeld van vijf miljoen dollar klaar en voor dat geld heeft Tommy een zeer nobele bestemming, een bestemming om met ziel en zaligheid voor te vechten. Wie die gedrevenheid ook heeft, is natuurkundeleraar Brendan Conlon (Joel Edgerton). Brendan zit in grote financiële problemen en hij en zijn gezin dreigen hun huis kwijt te raken.

Door het uitvallen van één van de vechters weet ook Brandon een plekje bij de laatste zestien te veroveren, hoewel insiders hem geen schijn van kans geven tegen de....

Cast: Tom Hardy, Nick Nolte en Joel Edgerton.
Genre: Actie/Speelfilm.
 
 
 


Te huur vanaf 24 januari 2012

Ondanks de tegenslag dat hun subsidie op het allerlaatste moment is ingetrokken vertrekken vijf getalenteerde dansers richting New York om daar deel te nemen aan The Battle Of Broadway, een belangrijke danswedstrijd. Bij gebrek aan geld moeten ze creatief zijn om hun verblijf te bekostigen, maar hun gedrevenheid overwint alle ontberingen die ze op hun weg tegen komen.

Aangezien de vijf leden van verschillende danscrews zijn moeten ze samen zien te werken en een routine verzinnen die spraakmakend genoeg is om kans te maken de wedstrijd te winnen. In Body Language...

Cast: Chandler Bullock(stem) en Floris Bosveld. Genre: Speelfilm.


Nu te huur

Actrice Isabelle Bos (Halina Reijn) brengt samen met haar ouders een korte vakantie door in de Belgische Ardennen. Als ze rustig bij een watertje in het bos ligt te zonnen krijgt ze het gevoel dat iemand haar bespiedt. Dat gevoel is niet onterecht, want even later staat kunstenares Jeanne, de in haar gezicht misvormde serveerster van het plaatselijke café, samen met haar dobermann George aan de wal naar haar te kijken.

Onder bedreiging van de goed getrainde George volgt Isabelle haar naar haar huis waar de Vlaamse haar dwingt voor haar te poseren. Isabelle wordt in een kelder opgesloten en in de daarop volgende...
Cast: Tineke Caels en Halina Reijn. Genre: Speelfilm/Thriller.


Nu te huur

In 1965 treft een trio jonge agenten van de Israëlische Mossad in Oost-Berlijn de voorbereidingen voor het ontvoeren en naar Israël transporteren van oorlogsmisdadiger Dieter Vogel, ook wel bekend als De Chirurg Van Binkenau. Vogel heeft kans gezien uit handen van de geallieerde rechtbanken te blijven en werkt sinds het einde van de oorlog als gynaecoloog in het kleurloze Russische deel van de verdeelde stad.

Hem opsporen is niet meer nodig, want ze weten precies waar hij zich bevindt. Hem ontvoeren is ook niet het moeilijkste onderdeel, want alle drie zijn goed getraind en prima in staat de ouder wordende...
Cast: Helen Mirren, Sam Worthington en Tom Wilkinson. Genre: Thriller.


Te huur vanaf 31 januari 2012

De negenjarige Kiek maakt zich grote zorgen om haar vader Thomas (Johnny de Mol) die regelmatig naar het buitenland gaat om als arts mensen te helpen. De plekken waar hij naar toe gaat zijn lang niet altijd zonder gevaar en nu hij naar het gevaarlijke Afghanistan moet, is Kiek extra bezorgd.

Haar leraar Hayo (Ruben van der Meer) komt met een mogelijkheid waarbij Kiek zelf invloed uit kan oefenen dat haar vader weer veilig terug komt. Ze kent maar een ander persoon met een dode vader, maar ze kent niemand met een dode vader, een dode muis en een dode hond. Om haar vader de beste kans te geven moet ze dus...

Cast: Rifka Lodeizen, Pippa Allen en Kes Blans. Genre: Thriller.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.