Te huur vanaf: 20 december 2011
Na acht maanden achtereenvolgend tot werknemer van de maand te zijn gekozen wordt Larry Crowne (Tom Hanks) van de één op de andere dag ontslagen bij supermarktketen U-Mart. Dat ontslag komt hard aan en het duurt dan ook niet lang voordat Larry financieel in grote problemen komt.

Kans op werk heeft hij niet en daarom gaat hij over op een wat meer drastische aanpak. Hij laat zijn benzine slurpende SUV staan, stapt over op een veel goedkopere scooter en hij gaat vol goede moed aan de slag met een spraak- en communicatiecursus aan de open universiteit. Via de schattige studente Talia komt hij in contact met de Street Patrol, een groep scooterrijders waar Larry zich prima bij thuis voelt.
  Talia ziet dat Larry een duwtje in de rug nodig heeft om zijn leven weer op gang te brengen en om hem daarbij te helpen geeft ze hem een compleet nieuwe look. Ineens voelt hij zich weer mens en die positieve houding neemt hij mee naar school waar zijn lerares, de prachtige, totaal ongemotiveerde en zeer botte Mercedes Tainot (Julia Roberts), niet echt op zoveel enthousiasme zit te wachten.

Mercedes zit vast in een niet echt geslaagd huwelijk en haar negatieve kijk staat lijnrecht tegenover Larry’s nieuwe levensfilosofie. Dat veroorzaakt in eerste instantie wat irritaties, maar gaandeweg trekt Larry Mercedes mee in zijn opnieuw gevonden levensvreugde…

Larry Crowne is eigenlijk een speelfilm, maar wij gaan voor het hoofdgenre stiekem toch voor de komedie met speelfilm als sub-genre. Het is namelijk gewoon een hele lekkere film met veel leuke momenten en als Julia Roberts eenmaal los komt met haar...
Cast: Tom Hanks, Julia Roberts, Sarah Mahoney en Cedric the Entertainer.
Genre: Komedie/Speelfilm.
 
Te huur vanaf: 27 december 2011
 
Als dank voor zijn hulp bij het behalen van een goed cijfer neemt Malik, die geheel afhankelijk is van goede cijfers om zijn studiebeurs als sporter veilig te stellen, zijn tutor Nick en diens vriend Gordon mee voor een weekendje in het huis van de meer dan sexy Sara (Sara Paxton).

Dat huis is gelegen op een eiland in Lake Crosby en het belooft een paar geweldige dagen te worden vol zon en watersport. Al snel kan Nick zich afvragen of hij wel zo blij mag zijn dat hij het weekend mee is gevraagd.

Op de tweede dag wordt Malik tijdens het waterskiën door een haai aangevallen en zijn arm wordt volledig van zijn lijf gerukt. Met gevaar voor eigen leven vist Nick het ledemaat van de bodem van het meer en ze hebben dan nog maximaal vierentwintig uur de tijd om hun vriend te laten behandelen voor de arm definitief afsterft.

Mobiele telefoons hebben op het eiland geen signaal en er zit niets anders op dan zelf het risico nemen om Malik naar de bewoonde wereld over te brengen. De haai is op dat moment niet het grootste gevaar, want al snel merken ze dat de situatie nog veel erger is dan ze zich ook voor hadden kunnen stellen. Gespierde mannen, kleine bikini’s, scherpe tanden en veel bloed, dat zijn de...
 
Cast: Sara Paxton, Dustin Milligan, Chris Carmack en Katharine McPheem.
Genre: Horror/Suspense-Thriller.
 
Te huur vanaf: 27 december 2011
 
Als militair Latif Yahia wordt ontboden op het paleis in Bagdad heeft hij geen flauw idee waarom hij op moet komen draven. In een ver verleden heeft hij wel bij Saddam’s zoon Uday in de klas gezeten, maar daarna is er tussen hen nooit meer contact geweest. Hij wordt door Uday ontvangen en die heeft een bizar voorstel. Aangezien de twee heel erg op elkaar lijken biedt Uday hem de baan van zijn dubbelganger aan.

Aanbieden is hier wellicht het verkeerde woord, want Uday is niet gewend aan het woord ‘nee’ en als Latif bedankt voor de eer wordt hij zwaar onder druk gezet. Onder die druk zwicht hij uiteindelijk, mede om het welzijn van zijn familie veilig te stellen. Hij ondergaat lichte plastische chirurgie, aanpassingen aan zijn gebit en komt als het nieuwste lid van Irak’s aristocratie in een krankzinnige wereld terecht.

De psychotische en zeer agressieve Uday leeft er als een God en kan alles doen en laten wat hij wil. Naast alle geneugten, Uday kijkt namelijk niet op een miljoentje meer of minder als het om luxe en vrouwen gaat, is Latif’s werk niet zonder gevaar. De familie Hussein is niet alleen internationaal, maar ook door delen van de eigen bevolking zeer gehaat en al snel vliegen hem de kogels om de oren. Latif probeert in eerste instantie zijn ogen en oren te sluiten voor...
 
Cast: Dominic Cooper, Ludivine Sagnier, Raad Rawi en Mimoun Oaissa.
Genre: Thriller.
 
 
Te huur vanaf: 20 december 2011
Door aan te tonen dat mensen geen meervoudig persoonlijkheidssyndroom kunnen hebben heeft psychiator Cara Jessup (Julianne Moore) een directe bijdrage geleverd aan de veroordeling en de daarop volgende executie van een gruwelijke kinderverkrachter en -moordenaar.

Onderweg terug van het vliegveld bezoekt ze op verzoek van haar vader zijn praktijk waar ze te maken krijgt met de in een rolstoel gekluisterde David (Jonathan Rhys Meyers), een patiënt die haar laat twijfelen aan haar eigen onderzoek. David is een rustige jongen die netjes meewerkt aan haar vragen en tests.

Als ze de sessie met haar vader bespreekt ziet ze hoe hij David voor haar ogen laat veranderen in Adam. Adam is niet zo timide, Adam is agressief en ondergaat dezelfde test op een totaal andere manier en in tegenstelling tot David kan Adam gewoon lopen.
 
Geïntrigeerd door dit specifieke geval duikt ze diep in Adam’s achtergrond en ze komt daarbij tot de ontdekking dat hetgeen ze gezien heeft slechts het topje van de psychiatrische ijsberg is…

Wie ooit het fantastische Fallen heeft gezien, een film met Denzel Washington die wij iedereen van harte aan kunnen bevelen, die weet een beetje wat je hier kunt verwachten. Shelter heeft net als Fallen een bovennatuurlijk element dat is verwerkt in een meer dan spannende suspense-thriller waar je geen spijt van zult krijgen. Jonathan Rhys Meyers kwijt zich werkelijk fantastisch van zijn taak en hij laat hier een...
Cast: Julianne Moore en Jonathan Rhys Meyers.
Genre: Suspense-Thriller.
 
 
 
Te huur vanaf: 27 december 2011
 
Vanwege zijn zwakke gezondheid kan de zeer gemotiveerde Steve Rogers (Chris Evans) geen dienst nemen in het Amerikaanse leger. Hij ziet met lede ogen zijn beste vriend Bucky ten strijde trekken en wat hij ook probeert, hij wordt keer op keer afgewezen. Dat verandert als dr. Abraham Erskine (Stanley Tucci) zijn oog op hem laat vallen.

Erskine selecteert hem voor de Strategische Wetenschappelijke reserve en daarmee verandert hij Steve’s leven. Steve mag dan klein en tenger zijn, hij is intelligent en is voor niets en niemand bang.

Dat maakt van hem de perfecte testpersoon voor een gewaagd experiment om van een gewone man een super soldaat te maken. Het experiment slaagt en Steve kan nog geen minuut later vol aan de bak, want een Duitse spion heeft het in opdracht van de krankzinnige en op macht beluste Johan Schmidt (Hugo Weaving) op het serum gemunt. Schmidt’s ambities gaan hierbij verder dan de opdracht die hij van Hitler heeft gekregen om tot een superras te komen.

Uitgerust met een stoere outfit, een masker en een met stars & stripes beschilderd schild gaat Steve als Captain America de strijd aan met de Nazi’s en al snel is hij de held van het volk en de schrik van zijn vijanden…

Captain America is de zoveelste held uit de enorme Marvelstal die tot leven wordt gewekt. Dat gebeurt door de inzet van geweldige special effects in een film die echt bol staat van de actie. Een superheld heeft ook een super slechte vijand nodig en Hugo Weaving, de...
Cast: Chris Evans, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving en Dominic Cooper.
Genre: Actie.
 
 
Te huur vanaf: 20 december 2011
Nadat Joesoef en zijn oom Hamid (Najib Amhali) de kudde geiten van hun dorp in Marokko kwijt zijn geraakt, worden ze er op uitgestuurd om dit verlies te vergoeden. Het brengt ze naar Nederland wat als land inmiddels een nieuwe weg in is geslagen als republiek.

Joesoef en Hamid werken er illegaal en onder erbarmelijke omstandigheden als aspergestekers en als de politie er op een dag een inval doet, redt Joesoef onder het oog van de camera’s twee mensen uit een brandend gebouw. Ineens is hij een held en één van de om het presidentschap strijdende partijen probeert daar munt uit te slaan.

Joesoef en Hamid krijgen spontaan een Nederlands paspoort en Joesoef wordt ingezet als lijstduwer.
 
Onder druk van Hamid, die een leven als de oom van een vooraanstaand politicus wel ziet zitten, accepteert hij uiteindelijk een belangrijke rol binnen de verkiezingen.

Met zijn simpele redenaties weet Joesoef al snel het volk voor zich te winnen en niet veel later wordt hij beëdigd als de eerste Nederlandse president. Voor Hamid gaat het feest dan pas echt beginnen. Hij zet Den Haag flink op zijn kop en geniet van de luxe die het ambt van zijn neef met zich meebrengt.

Joesoef heeft ook andere zaken aan zijn hoofd. Daarmee verliest hij echter zijn verkiezingsbeloftes....

Cast: Achmed Akkabi, Najib Amhali en Charlie Dagelet.
Genre: Komedie.
 
 


Te huur vanaf 27 december 2011

Arn Magnusson is opgegroeid als monnik in het klooster. Daar leert een broeder Guilbert, een oud strijder van de Tempelier-orde, hem niet alleen lezen en schrijven, maar ook boogschieten en zwaardvechten. Guilbert geeft hem zijn eerste zwaard, het zwaard dat hij jarenlang in dienst van God heeft gebruikt. Als Arn als volwassen man het klooster verlaat komt hij thuis in roerige tijden.

Een conflict tussen twee clans zorgt voor onrust in de regio en zelfs als Arn één van de leiders van de rivaliserende clan met overmacht verslaat geeft dat geen vrede. Het feit dat hij en de mooie Cecilia, een jonge maagd die aan één van de leden van...
Cast: Joakim Nätterqvist en Stellan Skarsgard. Genre: Mini-Serie/Avontuur.


Nu te huur Samen met zijn zus Melanie en haar man Marc werkt Alex Lippi als professioneel relatieverbreker. Met de hulp van zijn assistenten probeert hij de ogen van ongelukkige vrouwen te openen door hen te laten zien hoeveel beter een romantische relatie er uit kan zien. Verder dan dat gaat Alex nooit, seks maakt geen onderdeel uit van zijn werk.

De vrouw in kwestie moet voor hij in actie komt al ongelukkig zijn en Alex moet gewoon het laatste zetje geven richting een nieuw leven. Zijn nieuwe opdracht betreft Juliette van der Becq (Vanessa Paradis), de dochter van een bloemenhandelaar annex topcrimineel met wie ze...
Cast: Romain Duris, Vanessa Paradis en Andrew Lincoln Genre: Komedie.


Te huur vanaf 15 december 2011

Samen met zijn jeugdvrienden Dave en Vincent (Ryan Phillippe) maakt Sonny (Curtis Jackson) een koerier een lading diamanten ter waarde van vijf miljoen dollar afhandig. De klus loopt niet helemaal zoals gepland, maar de drie komen er ongeschonden van af. Tenminste, tot aan de overdracht van de diamanten loopt alles goed.

Ineens opent Vincent het vuur op zijn beide vrienden. Dave wordt dodelijk getroffen, maar Sonny brengt het er wonder boven wonder levend van af. Wat is er in hemelsnaam met Vincent, wie hij bijna zijn hele leven al kent, gebeurd dat hij tot deze daad is gekomen? Sonny denkt in eerste instantie niet zo...
Cast: Bruce Willis en Curtis ‘50 Cent’ Jackson. Genre: Misdaad.


Nu te huur

Uit handen van de advocaat van zijn twee jaar geleden overleden vader krijgt student Ben een vreemd kistje overhandigd. Het kistje is gevonden in de opslagplaats van zijn vader en aangezien Ben de erfgenaam is van de boedel is hij de nieuwe eigenaar. Omdat hij geen enkel idee heeft waar het kistje voor dient bergt hij het op onder zijn bed en via zijn professor archeologie probeert hij te achterhalen of het mogelijk nog wat geld waard kan zijn.

Wat Ben op dat moment nog niet weet is dat het kistje, bekend onder de naam Le Vadou Mort, de eigenaar in staat stelt om op afstand via voodoo te moorden. Als zijn professor...
Cast: Tahyna Tozzi, Travis Fimmel en Ben Mendelsohn. Genre: Thriller.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.