Te huur vanaf: 29 november 2011
Op het moment dat tandarts Stu (Ed Helms) aankondigt in Thailand te gaan trouwen met zijn mooie Thaise vriendin vinden zijn beste vrienden Phil (Bradley Cooper) en Doug (Justin Barta) dat ze dat moeten vieren met een traditioneel vrijgezellenfeest.

Met een stad als Bangkok in de buurt moet dat een koud kunstje zijn, ware het niet Doug’s vrijgezellenuitstapje naar Las Vegas Stu niet goed is bevallen en hij niet van plan is dezelfde fout nog een keer te maken. Tegen Stu’s wil in wordt ook Alan (Zack Galifianakis) meegenomen naar het verre oosten en daarmee is het hele wolfpack weer
  helemaal compleet. Samen met Stu’s zwager Teddy, een zestienjarig genie en de oogappel van Stu’s aankomende schoonvader, drinken ze aan het Thaise strand bij een open vuur een biertje en vanaf dat moment loopt alles flink uit de hand. Ze worden de volgende ochtend met een enorme kater wakker in Bangkok. Alan is kaal, Stu heeft een tatoeage op zijn gezicht en van Teddy ontbreekt, op een vinger na, ieder spoor. Ze hebben geen idee wat er zich in de voorgaande uren allemaal heeft afgespeeld en met enige handigheid moeten ze hun stappen van die nacht zien te achterhalen...

Meer van hetzelfde is in sommige gevallen helemaal niet erg en dat is precies wat je van The Hangover Part II mag verwachten. Het is in principe een herhaling van de eerste film en gelukkig is hij even leuk. De kracht zit ‘m in het feit dat het heerlijk herkenbaar is, ze krijgen alleen te maken met allemaal andere rampscenario’s. De voltallige cast is weer van de partij, inclusief...
Cast: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis en Mike Tyson.
Genre: Komedie.
 
Te huur vanaf: 25 november 2011
 
Als Klungel per ongeluk hun aardsvijand Gargamel (Hank Azaria) en zijn kat Azraël naar het Smurfendorp leidt, moeten de kleine blauwe bewoners van het idyllische dorpje op de vlucht slaan.

Daarbij zorgt wederom Klungel voor extra problemen als hij een verkeerde afslag neemt en samen met Grote Smurf, de Smurfin, Brilsmurf en twee andere Smurfen via een magische doorgang midden in Manhattan terecht komt.

Gargamel en Azraël volgen dezelfde weg en zo verplaats hun strijd zich naar het moderne New York. Daar komen ze in het huis terecht van de overwerkte Patrick (Neil Patrick Harris) en zijn zwangere Grace.

Die schrikken zich in eerste instantie wezenloos van de kleine blauwe pratende wezentjes, maar al snel worden ze beste vrienden en helpen ze de Smurfen hun weg terug naar het magische woud te vinden. Via een haarlok van de Smurfin (stem: Katy Perry) komt Gargamel hen weer op het spoor en dat maakt de weg terug er niet eenvoudiger op…

Natuurlijk, het lijkt voor de kids en dat irritante tralala-liedje zit er regelmatig in, maar dat neemt niet weg dat The Smurfs visueel een juweeltje is die in de komende donkere maanden het heel goed kan gaan doen...
 
Cast: Hank Azaria, Neil Patrick Harris, Katy Perry (stem) en George Lopez.
Genre: Familiefilm/Komedie.
 
Te huur vanaf: 15 november 2011
 
Lightning McQueen (stem: Owen Wilson) betreedt het World Grand Prix-circuit en samen met zijn maatje Mater reist hij van race naar race de hele wereld af. Vanuit alle continenten nemen de snelste auto’s deel om te strijden om uit te vechten wie de snelste auto ter wereld is.

Tijdens de reis raakt Mater betrokken bij een internationaal spionagecomplot en dat moet hij natuurlijk zien te combineren met het assisteren van McQueen, want die moet ook op hem kunnen rekenen.

Die krijgt te maken met fikse concurrentie en lang niet alles wordt even eerlijk gespeeld, dus de beide auto-vrienden hebben er hun wielen aan vol…

Pixar staat al vanaf haar eerste grote film garant voor kwaliteit en vooral hun scherpte in beeld en prachtige kleurgebruik hebben hun films zo populair gemaakt bij alle denkbare generaties.

Cars zorgde meer nog dan al die andere succesvolle films voor een waar fenomeen met miljoenen jongetjes die hun kamer van boven tot onder volhingen met hun geanimeerde autohelden. Twee van die helden zijn nu terug voor een even mooi sequel en kijkend naar de voortrazende auto’s vraag je je af hoe ze het in hemelsnaam allemaal zo mooi kunnen maken. Deze tweede Cars-film brengt dus...
 
Cast: Owen Wilson (stem), Michael Caine (stem) en Emily Mortimer (stem).
Genre: Animatie/Familiefilm..
 
 
Te huur vanaf: 15 november 2011
Nu panda Po eenmaal de titel Dragon Warrior draagt, is het geenszins de bedoeling dat hij op zijn lauweren rust. Die titel brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee en samen met de Furious Five krijgt hij de kans zich te bewijzen als hun vallei wordt aangevallen door een roedel wolven, de volgelingen van Lord Chen.

Ooit was Chen voorbestemd om zijn vader op te volgen als heerser van Gongmen City, maar een voorspelling van een waarzegster gooide roet in het eten. Chen krijgt van haar te horen dat een zwart-witte krijger zijn ondergang zal betekenen en als reactie richtte hij een slachtpartij aan onder de lokale panda-bevolking (schrik niet, subtiel in beeld gebracht!!).

Hij werd onterft en verstoten en nu jaren later is hij eindelijk zo ver om wraak te nemen en zijn ambitie om heel China aan zich te onderwerpen uit te laten komen.
 
Het wapen dat Chen heeft uitgevonden zou Po’s geliefde Kung Fu kunnen vernietigen. Het is aan Po en zijn vrienden om Kung Fu te redden, want tegen een wapen als dat van lord Chen is Kung Fu niet opgewassen.

In deze tweede Panda-film zijn alle bekende stemmen weer van de partij en zo horen we Jack Black als Po, Angelina Jolie, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu en David Cross als The Furious Five en Dustin Hoffman als Shifu.

Nieuw zijn Jean-Claude van Damme als Master Croc en Gary Oldman in de schurkenrol van Lord Chen. Geweldig voor jong en oud, want beide doelgroepen zullen om verschillende redenen...

Cast: Jack Black (stem) en Angelina Jolie (stem).
Genre: Animatie/Familiefilm.
 
 
 
Te huur vanaf: 17 november 2011
 
In dit tweede deel van de verfilming van het zevende boek gaat het verhaal verder waar we het de vorige keer hebben verlaten. De strijd tussen Harry Potter en Lord Voldemort gaat zijn laatste fase in.

Samen met Hermione en Ron probeert Harry de laatste van de Horcruxes te bemachtigen in de hoop de Heer van het Duister zo te verzwakken dat ze in de naderende eindstrijd een kans maken hem te verslaan. Voldemort heeft prima door wat Harry en zijn vrienden van plan zijn en wapent zich zo goed mogelijk tegen de aanval op de oorsprong van zijn ongeëvenaarde macht.

Zelfs met alle voorzorgsmaatregelen kan hij echter niet voorkomen dat zijn aardsvijand stukje bij beetje zijn krachten weet te ondermijnen. Harry, Ron en Hermoine boeken dus succes, maar dat gaat niet zonder het verlies van goede vrienden.

Als het gevecht om Hogwarts uiteindelijk op grote schaal losbarst moet er voor de vrijheid een hoge prijs betaald worden en Harry beseft dat ook hij wellicht het ultieme offer moet brengen om zijn wereld voor erger te besparen.

Voor de honderden miljoenen fans betekent het uitkomen van het laatste deel uit deze succesvolle franchise tegelijk een hoogteen een dieptepunt. Iedereen wil hem natuurlijk graag thuis op de bank nog een keer zien, maar je realiseert je dan ook dat het echt het allerlaatste deel is van ’s werelds bekendste jonge tovenaar en al zijn vrienden en vijanden.

Deze achtste Potter is een meer dan waardig eind van de reeks. Visueel gezien werd er veel van verwacht...
Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en Ralph Fiennes.
Genre: Fantasy/Avontuur.
 
 
Te huur vanaf: 22 november 2011
In verband met het filmproject van een klasgenootje sluipt Joe samen met enkele kinderen uit zijn klas ’s avonds laat naar buiten om opnamen te maken op een verlaten station. Op het moment dat de camera draait, komt er op hoge snelheid een trein aan die voor hun ogen ontspoort en een gigantische ravage veroorzaakt.

Verantwoordelijk voor de ontsporing is één van hun leraren. Die overleeft de ramp en onder bedreiging van een revolver jaagt hij hen weg en waarschuwt ze er met niemand over te praten. Om de treinramp heen hangt namelijk een mysterieuze sfeer.

Het leger duikt massaal op en iedereen doet erg geheimzinnig. Er gebeuren in de stad ineens allemaal vreemde dingen.
 
Onverklaarbare stroomstoringen, mensen die spoorloos verdwijnen, vreemde vernielingen en huisdieren lopen massaal weg. Langzaam maar zeker breekt er paniek uit en die paniek is niet onterecht. Tijdens het ongeluk is een extreem gevaarlijk wezen ontsnapt en de autoriteiten doen er alles aan om de lokale bevolking in het ongewisse te laten.

Onder leiding van Joe duiken ze dieper in de zaak die ook Joe’s vader Jack, de lokale deputy sheriff, tot waanzin drijft...

De spanning van Super 8 voelt heel erg jaren tachtig...

Cast: Joel Courtney, Riley Griffiths en Ryan Lee.
Genre: Actie/Science Fiction.
 
 


Te huur vanaf 22 november 2011

Na lang te hebben gespaard kan de net voor haar highschool geslaagde Grace (Selena Gomez) samen met haar vrijgevochten vriendin Emma haar droomreis naar Parijs maken. Helaas sturen haar stiefvader en haar moeder (Andie MacDowell) Grace’s saaie stiefzus Meg mee naar de lichtstad en daar zijn alle drie de meisjes om verschillende redenen niet blij mee.

In Parijs aangekomen verloopt de vakantie niet zoals ze het hadden verwacht. Hun hotel is een aanfluiting en hun gehaaste reisleidster geeft ze nauwelijks de kans om van de stad te genieten. Ze raken haar tijdens een bliksembezoek aan de Eiffeltoren dan ook...
Cast: Selena Gomez, Katie Cassidy en Leighton Meester. Genre: Komedie


Te huur vanaf 22 november 2011

Londen, oudjaarsnacht. Onder leiding van tiener Moses is een groepje straatschoffies bezig verpleegster Sam te beroven als er vanuit de lucht iets met een enorme klap op een auto valt. Sam maakt van de verwarring gebruik om te ontsnappen en de kids richten zich op de auto om te kijken of er wat te halen valt.

Ze worden ineens aangevallen door een vreemd wezen en als Moses zich tegen de aanval verdedigt weet hij het wezen te doden. Pas dan vragen de jongens zich af waar ze mee te maken hebben, want dit is een wezen wat geen van hen thuis kan brengen en ze hebben echt het idee een alien te hebben vermoord....

Cast: Nick Frost. Genre: Actie/Science Fiction.


Te huur vanaf 15 november 2011

Onder het oppervlak van Paaseiland is het een drukte van jewelste. Alles en iedereen is druk in voorbereiding voor het aankomende Paasseizoen. E.B. (stem: Russell Brand), zoon van de Paashaas en voorbestemd zijn vader op te volgen, doet het een stuk rustiger aan en leeft er een heerlijk onbezorgd leventje.

De Paashaas zit dan ook een beetje met hem in zijn maag. E.B. heeft duidelijk aangegeven weinig zin te hebben in de verantwoordelijke baan van zijn vader. De jongeling ziet zichzelf eerder als drummer in een rockband en daarom smeert hij hem richting Hollywood, de stad waar dromen uitkomen...

Cast: James Marsden en Russell Brand (stem). Genre: Familiefilm/Komedie.


Te huur vanaf 22 november 2011

Na een aanvaring met justitie is het de passie voor dansen die de zeventienjarige Maria op het rechte pad moet houden. Tijdens een avond stappen valt haar talent op bij Brandon, een vrijwilliger bij een lokaal buurthuis en recreatiecentrum.

Die vraagt haar hulp om een groepje ongedisciplineerde maar zeer talentvolle dansers te begeleiden. Dat is geen eenvoudige taak, zeker niet als haar oude foute vriendje Luis ineens weer opduikt en probeert haar de verkeerde kant op te trekken.

Cast: Kat Graham, Seychelle Gabriel en Randy Wayne. Genre: Speelfilm.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.