Te huur vanaf: 8 november 2011
Met een schok wordt Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) wakker in een voortrazende trein en een vriendelijk vrouw tegenover hem spreekt hem aan alsof ze hem kent.

Deze vrouw is Christina Warren (Michelle Monaghan) die in hem haar collega ziet met wie ze persoonlijke zaken bespreekt. Hij heeft totaal geen idee wie zij is en wat er aan de hand is. Als hij in het toilet in de spiegel kijkt denkt hij dat hij gek geworden is, want hij kijkt naar een gezicht dat hij niet kent.

Pas als een paar minuten later de trein door een zware bom wordt opgeblazen krijgt Colter meer duidelijkheid. Hij overleeft de ramp en bevindt zich direct na de explosie zonder ook maar een schrammetje op zijn lijf in een kleine ruimte.

  Veel tijd om na te denken krijgt hij niet, want nog voor hij weet wat er zich precies afspeelt zit hij weer in de trein en beleeft hij de ramp opnieuw. Pas nadat de trein weer is ontploft en hij weer terug is geflitst naar dezelfde ruimte krijgt hij te horen dat hij deelneemt aan een speciaal project. Hij zal nog een keer terug de trein in moeten gaan om zijn ogen goed de kost te geven en de mensen achter deze aanslag op te sporen.

Probleem is dat hij bij iedere nieuwe poging slechts 8 minuten de tijd heeft voor de bom voor de zoveelste keer ontploft en weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Source Code is de thriller-variant van komedie Groundhog Day. Het is heerlijk om te kijken hoe Gyllenhaal stapje voor stapje dichterbij komt en dat is hard nodig, want de trein is slechts een eerste stap in een reeks veel grotere aanslagen. Je gaat als kijker namelijk zelf meedenken waar, hoe en wat er allemaal gebeurt en...

Cast: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga en Jeffrey Wright.
Genre: Actie/Thriller.
 
Te huur vanaf: 8 november 2011
 
Darcy en Rachel zijn al sinds hun kinderjaren hartsvriendinnen en ze steunen elkaar altijd door dik en dun. Tenminste, zolang alles gaat zoals Darcy (Kate Hudson) het wil en Rachel (Ginnifer Goodwin) daar in mee gaat. Binnen hun relatie heeft Darcy altijd de boventoon gevoerd en Rachel heeft dat altijd prima gevonden, want ze houdt zielsveel van haar beste vriendin.

Het enige wat haar altijd dwars heeft gezeten is dat Darcy er, mede door haar eigen schuld, met haar studiegenoot Dex vandoor is gegaan. Nu Dex en Darcy op het punt staan om te gaan trouwen zit er voor Rachel, die natuurlijk Darcy’s ‘maid of honor’ is, niets anders op dan haar vriendin ook hierin onvoorwaardelijk te steunen en te helpen de bruiloft te plannen.

Er komt echter een kink in de kabel als, na een surpriseparty voor haar verjaardag, Dex en Rachel bij elkaar in bed belanden. Voor Rachel is het een verrassing dat Dex gevoelens voor haar heeft, maar deze vreugde maakt al snel plaats voor wanhoop en enorme schuldgevoelens. Hoe kan ze dit Darcy aandoen en dan ook nog wel vlak voor de belangrijkste dag van haar leven…

Ginnifer Goodwin speelde al eerder het onzekere ‘lelijke’ eendje in de romantische...
 
Cast: Kate Hudson, Ginnifer Goodwin, Colin Egglesfield enJohn Krasinski.
Genre: Romantische Komedie.
 
Te huur vanaf: 8 november 2011
 
Voor Jack en zijn familie dreigt een zware tijd, want het loopt financieel niet zoals het zou moeten nu zijn vader in het ziekenhuis ligt en de medische kosten verschrikkelijk oplopen.

Als aankomend elektricien valt er nu eenmaal niet veel te verdienen en daarom is Jack extra alert als hij tijdens een klus informatie opvangt over iets waar veel geld mee te verdienen is. Als de man die hem heeft ingehuurd plotseling overlijdt, besluit hij wat rond te neuzen in het huis en komt hij daar een brief tegen met wat vage instructies.

Hij besluit de gok te wagen en komt na allerlei aanwijzingen en bijzondere veiligheidsmaatregelen in een afgelegen enorm landhuis terecht. Daar gaat hij onder nummer 13 bij een bijzonder spel spelen, een spel waar het om grote bedragen gaat.

Ook Jasper Bagges (Jason Statham) is daar inmiddels aangekomen. Hij doet samen met zijn broer Ronald mee aan het spel, hoewel het grootste risico door Ronald wordt gedragen. De inzet is geld, maar de spelers spelen mee voor hun leven en ook gedetineerde Jefferson (Mickey Rourke) heeft al snel door hoe hoog de inzet is.

Helaas is er voor zowel Jack, Ronald en Jefferson geen weg meer terug, zij moeten het spel spelen, tot de dood er op volgt…
 
Cast: Mickey Rourke, Jason Statham, Sam Riley en Ray Winstone.
Genre: Thriller/Misdaad.
 
 
Te huur vanaf: 1 november 2011
Een onopgeloste dubbele moord uit 1986 komt jaren later weer op het pad van Jonathan White (Channing Tatum), de dader die destijds uit noodweer heeft geschoten en die inmiddels is toegetreden tot de NYPD.

Hij is sinds kort overgeplaatst naar het 118 precinct in Queens waar de sociale woningbouw overheerst, tevens de plek waar het drama in 1986 heeft plaatsgevonden.

Dan duikt vanuit het niets de oude zaak ineens weer op. Een krant publiceert anoniem toegestuurde brieven waarin agenten worden beschuldigd geen of onvoldoende aandacht geschonken te hebben aan de twee lijken.

En inderdaad heeft rechercheur Charlie Stanton (Al Pacino) de vaste partner van Jonathan’s overleden vader, destijds niet veel moeite gedaan om de zaak op te lossen. Sterker nog, de zaak is uit respect voor Jonathan’s vader volmondig in de doofpot gestopt.
 
Stanford schopt het tijdens zijn carrière tot hoofdcommissaris en nu hij met pensioen gaat zit hij er niet op te wachten dat deze oude zaak weer naar boven komt drijven.

Ook Jonathan’s huidige baas Marion Mathers (Ray Liotta), de gedoodverfde opvolger van Stanton wil er liever niets over horen.

Een journaliste heeft zich echter in de zaak vastgebeten en ze beseft niet hoe een gesloten gemeenschap als die van het 118th precinct met dit soort bedreigingen om gaat en hoe ver deze gaat om haar belangen te beschermen…

The Son Of No One is een thriller die op een prettige manier door sluimert en stukje bij beetje zijn...

Cast: Channing Tatum, Al Pacino en Juliette Binoche.
Genre: Thriller.
 
 
 
Te huur vanaf:11 november 2011
 
Zo lang Hanna Heller zich kan herinneren woont ze samen met haar vader Erik (Eric Bana) in het bos ergens onder de poolcirkel. Daar leert ze verschillende talen en alle andere praktische kennis die bijdragen aan een prima ontwikkeling.

Voor de rest is haar leven primitief, ze moeten zelf jagen en haar vader leert haar omgaan met wapens en verschillende gevechtsstijlen. Hanna is dan ook een weerbaar meisje en dat heeft ze nodig als zij het besluit neemt dit primitieve leven vaarwel te zeggen.

Een terugkeer naar de beschaving betekent echter een gevaarlijk leven, want haar vaders verleden heeft hem enkele goed georganiseerde en gedreven vijanden opgeleverd en ieder teken van leven veroorzaakt een kettingreactie binnen de geheime dienst van de VS, zijn vroegere werkgever.

Er is Marissa Wiegler (Cate Blanchett), een hooggeplaatst functionaris binnen de geheime dienst, veel aan gelegen Eric in handen te krijgen en via Hanna denkt ze de beste kans te hebben hem op te sporen.

Hanna moet geheel op eigen kracht haar weg zien te vinden naar Berlijn waar ze met haar vader heeft afgesproken. Om daar veilig aan te komen zal ze al haar kennis en vaardigheden nodig hebben, want haar vaders vijanden zijn goed georganiseerd en hebben onbeperkte middelen tot hun beschikking…

Hanna is een lekkere vlotte actie-thriler met veel beweging en de hele opzet heeft dezelfde Europese stijl als de The Bourne Identity-films. Het is de zeventienjarige Saoirse Ronan die de absolute hoofdrol...
Cast: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett en Tom Hollander.
Genre: Actie/Thriller.
 
 
Te huur vanaf: 4 november 2011
Voormalig skateboardkampioen Kim Matthews is sinds de onverwachte dood van haar moeder het spoor een beetje bijster. Ze werkt in een fastfood restaurant, maar omdat haar vader werkeloos is, zou een beter betaald baantje haar goed uitkomen.

Een collegaatje geeft haar de tip om te solliciteren bij een uitzendbureau voor cateringmedewerkers en voor ze het weet zit ze in de trein onderweg naar St. Anton om daar tijdens het winterseizoen te werken in het luxe chalet van de familie Madsen.

Dickie Madsen (Bill Nighy) komt samen met zijn vrouw Caroline (Brooke Shields), zoon Jonny plus wat aanhang gedurende het seizoen af en toe invliegen om een paar dagen in het luxe wintersportdorp door te brengen.

Als ze er niet zijn kan Kim doen wat ze wil en met al die sneeuw om haar heen besluit ze snowboarden een kans te geven.
 
Snowboarden is heel iets anders dan skaten, maar met haar gevoel voor evenwicht is Kim al heel snel zeer bedreven.

Ze geniet van haar dagen en traint wanneer ze maar kan, want er is een groot toernooi op komst met een prijzenpot die al haar financiële problemen als sneeuw voor de zon zou kunnen laten verdwijnen.

Daarnaast heeft St. Anton haar nog meer te bieden, want tussen haar en Jonny is een duidelijke klik en dat zorgt voor allerlei andere...

Cast: Felicity Jones en Bill Nighy...
Genre: Romantische Komedie.
 
 


Te huur vanaf: 15 november 2011

Walter Black (Mel Gibson) is depressief. Niemand weet precies waarom en ook Walter zelf staat voor een raadsel. Hij heeft echt van alles geprobeerd om deze depressie voorbij te komen, maar niets werkt. Zijn gezinsleven lijdt er onder en ook zakelijk doet het hem geen goed.

Het ooit zo succesvolle speelgoedbedrijf dat hij van zijn vader heeft geërfd staat er dan ook niet goed voor. Zijn vrouw Meredith (Jodie Foster) kan er op een gegeven moment die meer tegen en zet Walter buiten de deur. De drank doet zijn intrede en als hij met een doos vol nieuwe voorraad van de slijter vandaan komt, vindt hij in een container een...
Cast: Mel Gibson, Jodie Foster en Anton Yelchin. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 1 november 2011

Het Amerikaanse Midwesten van de jaren vijftig. Vader O’Brien (Brad Pitt) heeft er, samen met zijn vrouw, drie zonen die door hun vader redelijk streng worden opgevoed. Tegelijk is hij dol op zijn zonen en als één van hen op 19-jarige leeftijd overlijdt, komt dat aan als een mokerslag. Zijn vrouw vraagt zich af wat zij heeft misdaan dat God haar haar kind heeft afgenomen en dat zet grote druk op de relatie.

Eenmaal volwassen heeft Jack (Sean Penn) het iedere dag nog moeilijk met de dood van zijn broer. De relatie met zijn vader is gecompliceerd en verre van ideaal. In zijn gedachten kijken we mee terug met bepaalde onderdelen...
Cast: Brad Pitt, Sean Penn en Jessica Chastain. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 1 november 2011

Aan het begin van de Ming-dynastie heeft de keizer een systeem ontwikkeld om zijn bloedlijn aan de macht te houden. De Jinyiwei zijn de keizerlijke gardetroepen die bestaan uit keihard getrainde weeskinderen die binnen het militaire systeem buiten de wet staan.

De Jinyiwei-wachters zijn betrokken bij militaire en politieke zaken. Hun leider generaal Quiglong (Donnie Yen) is de drager van de 14 klingen, een kist met 14 messen waarvan er 8 worden gebruikt voor ondervraging en 6 voor het executeren van vijanden van het regime, waaronder een mes voor zelfmoord als hun missie niet slaagt. Onder wijs bestuur dienen de...
Cast: Donnie Yen. Genre: Avontuur.


Te huur vanaf: 8 november 2011

Aan de universiteit van Oxford gaat er een geheel nieuwe wereld open voor de tijdens zijn middelbare schoolperiode altijd veel geplaagde Howard Marks (Rhys Ifans). Daar is hij iemand en wordt hij vanaf de eerste dag met respect behandeld. Ook vanaf de eerste dag komt hij in aanraking met hasj en die kennismaking is bepalend voor zijn verdere leven.

Een drugsdealer is gewoon iemand die meer drugs koopt dan hij zelf op kan roken, dat is het motto waarmee hij een nieuwe carrière opbouwt. Zijn begintijd in Oxford is een wilde tijd vol drugsgebruik en...
Cast: Rhys Ifans, Chloe Sevigny en David Thewlis. Genre: Misdaadkomedie.
 
1 Unknown
Thriller/Actie
2 Gooische Vrouwen
Komedie
3 Pirates Of The Caribbean: On Stranger...
Avontuur
4 Fast & Furious 5
Actie
5 Trust
Thriller/Speelfilm
6 Hall Pass
Komedie
7 The Lincoln Lawyer
Thriller
8 Ironclad
Avontuur
9 Limitless
Thriller
10 The Mechanic
Actie/Thriller
11 X-men: First Clas...
Sci-Fi/Actie
12 World Invasion: B...
Rampenfilm/Sci-Fi/Actie
13 Just Go With It
Komedie
14 Blitz
Thriller
15 The Vanishing
Suspense-Thriller
16 The King's Speech
Speelfilm
17 Alle Tijd
Komedie/Speelfilm
18 Rio
Familiefilm/Animatie
19 Thor
Actie/Fantasy
20 The Resident
Suspense-Thriller
21 Big Mommas: Like...
Komedie
22 Scream 4
Horror
23 London Boulevard
Misdaad
24 Sint
25 Red Riding Hood
Suspense-Thriller
 
26 Henry's Crime
Speelfilm/Misdaad
27 Water For Elephan...
Speelfilm
28 Insidious
Suspense-Thriller
29 The Hole
Suspense-Horror
30 I Spit On Your Gr...
Terror
31 Conviction
Speelfilm
32 Paul
Komedie
33 Wild Target
Komedie/Misdaad
34 Priest
Actie/Fantasy
35 The Roommate
Thriller
36 Last Night
Speelfilm
37 Paranormal Activi...
Suspense-Horror
38 127 Hours
Speelfilm/Avontuur
39 The Adjustment B...
Thriller
40 Cougars Inc.
Speelfilm/Komedie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.