Nu te huur
De korpsleiding van het Londens politiekorps is niet blij met de overwegend zeer agressief werkende rechercheur Tom Brant (Jason Statham).

Zijn laatste escapade, waarbij hij uit ‘zelfverdediging’ een drietal straatrovers heeft afgetuigd, trekt veel publiciteit en daar zitten zijn bazen niet op te wachten. Als een jonge agente zonder enige aanleiding van dichtbij wordt vermoord is het Brant waar diezelfde bazen een beroep op doen. Zijn manier van werken wil nog wel eens snel succes opleveren en een snel succes is wat men bij dit soort zaken nodig heeft.
  Een tweede politiemoord zet het korps echt pas in de hoogste staat van paraatheid, want dat betekent dat de eerste moord mogelijk geen geïsoleerd incident is geweest. Hier kan meer achter zitten.

Die bevestiging komt als de schutter via een journalist laat weten dat er nog een aantal dode agenten gaat volgen, een bewering die hij kort daarna kracht bij zet door zijn derde slachtoffer te maken. Dat derde slachtoffer is echter een goede vriend van Brant en dan gelden er ineens heel andere regels. Nu is het persoonlijk...

Jason Statham is populairder dan ooit en we zien hem steeds meer van pure actie overstappen richting de actiethriller. Daardoor weet een steeds bredere doelgroep hem te waarderen en gezien de populariteit van The Mechanic verwachten wij dat Blitz zeer goed zal worden ontvangen. Het is een uitstekende politiethriller van Engelse makelij en dat zorgt vaak voor een heel andere, veel dreigendere sfeer. Absoluut een topper voor thuis op de bank!!
Cast: Jason Statham, Paddy Considine, Aiden Gillen en Luke Evans.
Genre: Thriller.
 
Nu te huur
 
Een nieuw huis, een nieuw begin, dat is waar Renai (Rose Byrne) en Josh Lambert (Patrick Wilson) op hopen als ze samen met hun zoontjes Dalton en Foster en hun dochtertje Cali verhuizen naar een prachtige karakteristieke villa.

Die droom valt in duigen als Dalton van de zoldertrap af valt en in een soort van coma raakt die de artsen voor een raadsel stelt. Er is geen zichtbaar letsel en het gezin kan niet anders doen dan lijdzaam wachten op een mogelijk herstel. Maanden gaan voorbij en iedereen heeft zich zo goed als zo kwaad aan de nieuwe situatie aangepast.

Dan ineens hoort Renai dreigende stemmen door de babyfoon in Cali’s kamer en dat is niet het enige vreemde waar ze vanaf dat moment mee te maken krijgt. Iets klopt er niet bij hen in huis en de situatie wordt steeds vreemder en gevaarlijker. In eerste instantie krijgt ze van Josh maar weinig steun, maar ook die kan op een gegeven moment niet ontkennen dat er iets verschrikkelijk mis is…

Het creepy intro van Insidious is de voorbode van een zeer creepy film. Insidious is een suspense-thriller waarin de spanning uitstekend wordt opgebouwd en dan lopen de rillingen soms over je rug en staan...
 
Cast: Barbara Hershey, Patrick Wilson en Rose Byrne.
Genre: Thriller/Suspense.
 
Te huur vanaf: 18 oktober 2011
 
Door het leven van zijn laatste levende vijand, een baby, te sparen roept Yang, de beste zwaardvechter ooit, de woede van zijn eigen clan over zich uit.

Samen met het kleine meisje ontvlucht hij zijn vaderland en reist naar een ver land, naar het wilde westen. Hij zet er zijn trots opzij en neemt de wasserette van een inmiddels overleden vriend over en hoopt het meisje er rustig en veilig op te kunnen voeden.

Hij maakt er nieuwe vrienden zoals de temperamentvolle Lynnu (Kate Bosworth), de altijd dronken Ronald (Geoffrey Rush), de kleine maar dappere Eight-Ball (Tony Cox) en de overige leden van het plaatselijke circus. Zij nemen Yang op in hun midden en bieden hem een heel ander leven dan dat de strijder tot nu toe gewend is. Zijn zwaard heeft hij veilig opgeborgen, want het is het geluid van dat zwaard dat door de leden van zijn clan mijlenver zal worden herkend.

Zijn voorzichtigheid is niet onterecht. Zijn vijanden zijn hem in grote getallen achterna gereisd en het zand van de prairie kleurt al snel rood van het verspilde bloed. The Warrior’s Way is een geslaagde combinatie van de betere zwaardvechtfilm en een ouderwetse western. Over het geheel is een apart sfeertje...
 
Cast: Kate Bosworth, Geoffrey Rush en Danny Huston.
Genre: Western.
 
 
Nu te huur: 
Eens in de 32 jaar is het op 5 december volle maan en de legende vertelt het verhaal van een veel minder vrijgevige Sinterklaas die dan de daken van de stad bezoekt.

Het zijn geen pakjes met cadeautjes en lekkernijen die deze Sinterklaas uitdeelt, hij is dan ook verre van de Goedheiligman die we sinds onze jeugd in ons huis verwelkomen. Deze Sint (Huub Stapel) heeft nare trekjes en vermoordt iedereen die zijn pad kruist als wraak voor wat hem ooit is aangedaan.

Rechercheur Goert (Bert Luppes) heeft het in zijn jeugd aan den lijve ondervonden waar deze Sint toe in staat is en hij waarschuwt dan ook voor een herhaling van de slachtpartij die hij met eigen ogen heeft mogen aanschouwen. Er wordt logischerwijs wat lacherig naar hem geluisterd, maar dat verandert als de nacht valt en er hoeven door de straten en over de daken klinken…
 
We hebben er heel lang op moeten wachten, maar dat heb je vaker bij films die een bepaald thema hebben wat seizoensgebonden is. Op zich is dat bij deze film niet echt van toepassing, want het is een horrorfilm die toevallig een bekende kindervriend als hoofdpersonage heeft, maar een Sinterklaasfilm is het natuurlijk niet.

De kindertjes zitten dan ook niet te wachten op deze Sint. Nog voor de film in de bioscoop uit kwam regende het klachten over de schadelijkheid van het billboard met de afbeelding van deze ‘ s l e c h t h e i l i g m a n ’ . . .

Cast: Huub Stapel, Egbert-Jan Weeber en Caro Lenssen.
Genre: Horror.
 
 
 
Te huur vanaf: 25 oktober 2011
 
Als in 1969 Neil Armstrong zijn eerste stappen op de maan zet weten niet eens de hoogste ambtenaren binnen de regering waarom het zo belangrijk was om als eerste op de maan aan te komen. Aan de andere kant van de maan, de donkere kant, moet onderzoek gedaan worden naar buitenaards leven en die informatie mag de bevolking nooit en te nimmer bereiken.

De vondst is een voorbode van een hernieuwde oorlog tussen de Autobots en de Decepticons, want die likken enkele decennia later hun wonden na de laatste verloren strijd en wachten op de beste kans om terug te keren op aarde. Die kans krijgen ze als Sentinel Prime, de leider van de Autobots, door zijn soortgenoten van de maan afgehaald wordt en in comateuze toestand op aarde arriveert.

Sentinel Prime heeft een soort van luchtbrug ontwikkeld die hem in staat stelt grote objecten van zijn planeet Cybertron naar de aarde te transporteren, maar deze uitvinding kan ook voor verkeerde doeleinden ingezet worden. Voor Sam en Lennox (Shia LeBeouf en Josh Duhamel) is er in ieder geval weer flink werk aan de winkel, want als de oorlog eenmaal uitbreekt zouden zij net als de vorige keer wel eens een belangrijke rol kunnen spelen…

Groot grootser grootst, dat is wat de makers van deze derde Transformers-film moeten hebben gedacht toen de beslissing werd genomen een derde film van deze franchise te maken. Beide voorgangers waren behoorlijk succesvol, dus de lat lag hoog en we kunnen...
Cast: Shia LaBeouf, Josh Duhamel, Tyrese Gibson en John Turturro.
Genre: Actie/Sci-Fi.
 
 
Nu te huur
Arthur Bach (Russell Brand) is verschrikkelijk rijk, tenminste zijn familie want Arthur zelf heeft in zijn leven nog helemaal niets gepresteerd. Deze nietsnut woont in een schitterend penthouse en brengt zijn dagen door met slapen, het liefst met één of meerdere vrouwen in zijn bed, en drank, veel drank.

Zijn kindermeisje van vroeger is nog steeds de persoon die voor hem zorgt en deze Hobson (Helen Mirren) heeft de moed dat er van haar pupil ooit iets terecht komt eigenlijk ook al een beetje opgegeven. Arthur’s moeder heeft andere plannen. Als haar zoon zelf niet kan veranderen, dan moet een sterke vrouw aan zijn zijde die taak maar op zich nemen.

Die sterke vrouw is Susan Johnson (Jennifer Garner), een ambitieuze tante die door een huwelijk met Arthur haar sociale status kan verveelvoudigen.
 
Arthur krijgt van zijn moeder een ultimatum gesteld. Trouwen met Susan, waarmee hij niets gemeen heeft en waar hij eigenlijk een beetje bang voor is, of fluiten naar zijn toelage die hem in staat stelt te leven als God in New York.

Net nadat hij zijn moeder haar zin heeft gegeven ontmoet hij de schattige Naomi. Met haar heeft hij heel veel gemeen en met haar zou hij wel oud willen worden. Het enige probleem is dat Naomi even arm is als...
Cast: Russell Brand, Helen Mirren en Jennifer Garner.
Genre: Komedie.
 
 


Te huur vanaf 25 oktober 2011

Jarenlang heeft Stella haar seksuele behoeftes onderdrukt, maar op een dag gooit ze al haar reserveringen overboord en stort ze zich in een nieuw dubbelleven waarin ze buiten haar huwelijk om seksclubs en erotische feesten bezoekt en daar intens van geniet.

Ze leeft weer helemaal op en zelfs als haar echtgenoot haar geheime leven ontdekt kan hij haar niet dwingen deze lifestyle op te geven. Ze praat er wel over met haar therapeut, maar ondertussen gaat ze gewoon door met hetgene waar ze zo intens van geniet. Er komt een eind aan deze seksuele roes als ze op een dag wakker wordt in een kelder...
Cast: Joep Sertons en Victor Reinier. Genre: Thriller


Te huur vanaf 18 oktober 2011

Met Red (stem: Hayden Panettiere) op trainingskamp bij De Zusters Van De Hood is het aan Happily Ever After-agenten Big Bad Wolf en Granny (stem: Glenn Close) om de leiding te nemen bij een HEA-bevrijdingsoperatie.

Een mysterieuze heks heeft Hans en Grietje (stemmen: Bill Hader en Amy Poehler) ontvoerd, maar dat is eigenlijk maar een groot rookgordijn voor een veel groter en gevaarlijker misdrijf. Red moet echt alle zeilen bijzetten om sprookjesland veilig te houden en daarbij komt ze tegenover reusachtige tegenstanders te staan...
Cast: Glenn Close (stem) en Hayden Panettiere (stem). Genre: Familiefilm.


Nu te huur

Omdat zijn vader een oude taxi aan een vriend in Marokko heeft verkocht moet Nadir naar Rabat om het voertuig daar af te leveren. Zijn twee beste vrienden Abdel en Zakaria nodigen zich direct zelf uit, want die hebben eigenlijk niks beters te doen en hebben wel zin in een road trip.

Wat begint als een gezellige reis onder vrienden verandert als duidelijk wordt dat Nadir nog een andere reden heeft om deze reis te maken. Hij probeert dat zoveel mogelijk voor zijn vrienden te verbergen, want dat betekent dat hij zich terug moet trekken uit de plannen om met zijn drieën een eigen shoarmazaak te beginnen. Hij durft dit...
Regie: Victor Ponten en Jim Taihuttu. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf 18 oktober 2011

Als hij na een zwaar auto-ongeluk weer wakker wordt, weet hij niet wie hij is. Hij (Adrien Brody) is gewond en hij kan zich bijna niet bewegen omdat zijn benen beklemd zitten onder het vervormde dashboard en ook dat doet verrekte pijn. Op de achterbank en buiten de auto ligt een lijk en hij is schijnbaar de enige overlevende. Om hulp roepen lijkt nutteloos. De auto ligt aan de onderzijde van een berg in een afgelegen bosrijke omgeving.

Wanhopig probeert hij los te komen, want honger en dorst beginnen beide op te spelen en hij beseft dat als hij niets doet hij ter plekke zal sterven. Zijn enige link met de buitenwereld is de radio waar hij flarden nieuws oppikt...
Cast: Adrien Brody. Genre: Speelfilm.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.