Te huur vanaf: 23 augustus 2011
Advocaat Mick Haller (Matthew McConaughey) heeft bij politie en justitie geen beste reputatie. Hij is zo glad als een aal en weet tot hun grote irritatie vaak heel handig verdachten vrijgesproken te krijgen. Waarschijnlijk door die reputatie wordt hem gevraagd de zaak van Louis Roulet (Ryan Phillippe) op zich te nemen.

Louis wordt ervan beschuldigd een prostituee te hebben mishandeld, maar de zeer verontwaardigde Louis ontkent in alle toonaarden en zegt dat hij zelf het slachtoffer is van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Mick krijgt een aanbetaling van honderdduizend dollar en gaat aan de slag. De zaak van het openbaar ministerie lijkt niet sterk en Mick’s vaste onderzoeker Frank (William H. Macy) probeert in eerste instantie gaten te schieten in de verklaring van de prostituee.
  Net op het moment dat er een doorbraak lijkt te komen, wordt de zaak ineens volledig op zijn kop gezet en Mick moet al zijn creativiteit gebruiken om de boel in goede banen te leiden…

Ze worden jammer genoeg niet zo heel vaak meer gemaakt, want het moet tegenwoordig allemaal groter dan groots en in 3D en dan komen ouderwetse sterke thrillers als The Lincoln Lawyer een beetje in het gedrang. Gelukkig is daar dan nog altijd de videotheek waar dit type thriller het nog altijd meer dan fantastisch goed doet.

Matthew McConaughey heeft als acteur enige ervaring met een rol als advocaat. In A Time To Kill nam hij het op tegen een vijandige menigte en ook nu krijgt hij het niet makkelijk. The Lincoln Lawyer zal binnen de doelgroep zeker heel erg populair worden. Denk even aan het geweldige Fracture die in 2007 tussen allerlei grote megabekende films...

Cast: Matthew McConaughey, Ryan Phillippe en Marisa Tomei.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 16 augustus 2011
 
Het is 1925. Koning George V (Michael Gambon) regeert over bijna een kwart van de wereldbevolking en het Britse imperium is zo groot en machtig dat het zijn eigen wereldtentoonstelling organiseert.

Zijn tweede zoon, George VI, de hertog van York (Colin Firth) heeft de taak in het Wembley-stadion de afsluitende speech te geven, een ramp voor de prins die lijdt onder een serieus spraakgebrek. Door dit spraakgebrek maakt hij een alles behalve koninklijke indruk en ook de komende jaren worstelt hij met dit probleem.

Zijn oudere broer David, troonopvolger en prins van Wales (Guy Pierce) is ongemotiveerd en een beetje een losbol en dat betekent dat George voorbereid moet zijn om in het geval het nodig is het land te leiden. Na alles geprobeerd te hebben, vindt de hertogin van York (Helena Bonham Carter) de zeer goed aangeschreven spraakleraar Lionel Logue (Geoffrey Rush). Lionel pakt de boel resoluut, maar ook onconventioneel aan.

Hij pakt het klassenverschil gelijk aan, want alleen zo kan hij werken. Onder Lionel’s begeleiding ontwikkelt George zich langzaam maar gestaag en gaandeweg ontstaat tussen beide mannen een goede band. Lionel probeert George te motiveren en zijn eigen capaciteiten in te laten zien. Dat is hard nodig, want...
 
Cast: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter en Guy Pearce.
Genre: Speelfilm.
 
Te huur vanaf: 30 augustus 2011
 
Na een grote medische doorbraak behoort een groot aantal dodelijke ziekten ineens tot het verleden en binnen vijftien jaar stijgt de gemiddelde levensverwachting naar een leeftijd rond de honderd jaar. De manier waarop dat tot stand komt is op zijn zachtst gezegd onethisch, zo niet onmenselijk te noemen.

Voor kinderen als Kathy (Carey Mulligan), Tommy en Ruth (Keira Knightley) is het de normaalste zaak van de wereld. Al vanaf hun geboorte leiden ze een speciaal leven. Als leerlingen van Hailsham House wordt er heel goed op hun gezondheid gelet, want leerlingen van Hailsham zijn heel bijzonder. Het schoolhoofd zorgt ervoor dat hen niets overkomt en zelfs een blauwe plek, een bult of een schram wordt nauwgezet in de gaten gehouden.

Ze groeien op in totale afzondering, want er is voor hen geen toekomst zoals voor normale kinderen. Er is hen op heel jonge leeftijd al ingeprent dat ze het terrein van Hailsham niet mogen verlaten, want buiten de grenzen van de school dreigt van alle kanten gevaar en op die manier worden ze de eerste achttien jaar van hun leven hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Daarna worden ze overgeplaatst naar faciliteiten verspreidt over het hele land om daar te rijpen tot de tijd dat...
 
Cast: Keira Knightley en Carey Mulligan.
Genre: Speelfilm.
 
 
Te huur vanaf: 23 augustus 2011
Stafsergeant Michael Nantz (Aaron Eckhart) van marinekamp Pendleton heeft niet zoveel aan zijn hoofd. De melding dat een cluster meteorieten die dag in de oceaan in zal slaan, lijkt op dat moment niet de moeite waard om aandacht aan te besteden. Zijn twintig jaar dienst zit er bijna op en hij heeft nog een laatste klus te klaren en dan is zijn militaire carričre definitief voorbij.

De volgende dag worden de berichten al een stuk serieuzer en delen van Californië worden geëvacueerd aangezien de meteorieten volgens NASA vlak voor de kust in kunnen slaan. Dan ineens wordt het leger gemobiliseerd en ook voor Nantz is het al snel alle hens aan dek.

Een onbekende buitenaardse vijand valt goed gecoördineerd op twaalf plekken de Amerikaanse kustlijn aan.
 
De verbinding met San Diego en San Francisco is al weggevallen en Los Angeles is het laatste bolwerk van het verzet.

De eenheid van Nantz krijgt de opdracht in het inmiddels verwoeste Santa Monica, een voorstad van LA, onder leiding van een onervaren luitenant overlevenden te evacueren. Dat plaatst hen in het hart van de strijd om Los Angeles, een strijd tegen de kolonisatie van de aarde en de totale vernietiging van het menselijk ras…

Buitenaardse invasies van de aarde zijn erg populair en perfect geschikt voor grootschalige spektakelfilm. Met Cowboys & Aliens (release 2011) en Battleship...

Cast: Aaron Eckhart en Michelle Rodriquez.
Genre: Actie/Rampenfilm.
 
 
 
Te huur vanaf: 16 augustus 2011
 
Hij wordt in vrijheid in de bossen rond wereldstad Rio geboren, maar lang duurt die vrijheid niet. Hij wordt gevangen en verkocht en zo komt tropische blauwe Ara Blu in het koude Moose Lake, Minnesota terecht. Daar wordt hij liefdevol opgevangen door zijn nieuwe baasje Linda met wie hij vele jaren doorbrengt.

Op een dag krijgen ze bezoek van ornitholoog Tulio Monteiro die van ver gereisd is om Blu te zien. Deze zeldzame blauwe Ara is mogelijk de laatste mannelijke van zijn soort en Tulio wil Blu dolgraag meenemen naar Rio waar het laatste vrouwtje op hem wacht om hun soort te redden. In Rio aangekomen verloopt de eerste ontmoeting tussen Blu en vrouwtje Jewel niet helemaal zoals gepland.

Jewel is een vurige dame die niet op liefde zit te wachten. Jewel wil vrij zijn en doet er alles aan om te ontsnappen. Die kans krijgt ze niet, want nog voor ze zelfstandig uitbreekt worden beide potentiele lovebirds ontvoerd door een smokkelaarsbende die handelt in zeldzame tropische vogels.

Beide ara’s worden met een ketting aan elkaar vast geketend en dat is voor Jewel een flinke handicap. Blu heeft nog nooit gevlogen en dat maakt de volgende ontsnapping er niet eenvoudiger op. Ze krijgen gelukkig hulp van wat gevleugelde vrienden en samen vechten ze zich een weg naar de vrijheid… Rio komt uit dezelfde animatiestudio als de Ice Age-films en staat dus garant voor kwaliteit, leuke personages, swingende muziek en prachtige kleuren. Dat van die kleuren is een inkoppertje, want...
Cast: Anne Hathaway (stem), Jamie Foxx (stem) en Jesse Eisenberg (stem).
Genre: Animatie/Familiefilm.
 
 
Te huur vanaf: 16 augustus 2011
Als haar moeder komt te overlijden en zij samen met haar jongere zusje alles erft, draait Baby Doll’s stiefvader helemaal door. Haar zusje wordt vermoord en Baby Doll krijgt de schuld en wordt als enige getuige vakkundig in een inrichting opgeborgen.

Daar moet ze door middel van een lobotomie van haar psychische stoornis afgeholpen worden en haar stiefvader koopt verpleger Blue om zodat hij deze ingrijpende procedure snel plaats laat vinden. Daar aangekomen vlucht ze in een andere wereld, een wereld waarin Blue de meedogenloze uitbater is van een luxe bordeel. Baby Doll ontmoet er lotgenoten Sweet Pea, Rocket, Amber en Blondie met wie ze samen een gewaagd plan uitstippelt om te ontsnappen.
 
De enige manier waarop dat plan kan slagen is als Baby Doll danst zoals ze nog nooit eerder heeft gedanst en in de trance waarin ze tijdens deze dans terecht komt, beleeft ze onvoorstelbare avonturen.

Regisseur Zack Snyder heeft met Sucker Punch een meer dan weergaloos juweeltje afgeleverd die de grenzen tussen film en videogames opzoekt en overschrijdt. Hij neemt ons mee in de fantasie van zijn hoofdpersoon...

Cast: Emily Browning en Scott Glenn.
Genre: Avontuur.
 
 


Te huur vanaf: 23 augustus 2011

Aan de rand van een donker woud ligt het dorpje Dagerhorn, een dorp waar de bewoners al decennia lang leven met de aanwezigheid van een moordlustige weerwolf. Een ongeschreven pact met dit wezen heeft ervoor gezorgd dat er al twintig jaar geen menselijke slachtoffers zijn gevallen, maar dat verandert als op een dag een meisje wordt vermoord.

De dorpelingen eisen wraak en trekken het woud in om de wolf te doden, een taak die succesvol wordt volbracht en het hele dorp viert feest. Daar is de zojuist aangekomen eerwaarde Solomon (Gary Oldman) het niet mee eens. Hij waarschuwt...
Cast: Gary Oldman, Amanda Seyfried en Billy Burke. Genre: Thriller/Suspense.


Te huur vanaf: 16 augustus 2011

Me stripboek/sci-fi-beurs Comic Con in San Diego is niet de enige reden waarom de Britse boezemvrienden Graeme en Clive (Simon Pegg en Nick Frost) Californië bezoeken. Na de beurs staat een road trip langs alle bekende UFOplekken in de regio op het programma en beide heren verheugen zich er op om Area 51 in Nevada en Roswell, New Mexico te bezoeken.

Gelijk de eerste avond zijn ze getuige van een zwaar auto-ongeluk en als ze op zoek gaan naar mogelijke slachtoffers leren ze de verdomd goed Engels sprekende Paul kennen, een aardig buitenaards wezen die heel hard een lift nodig heeft...
Cast: Seth Rogen (stem) en Simon Pegg. Genre: Komedie/Humor.


Te huur vanaf 16 augustus 2011

De dieren op de Afrikaanse savanne wachten met smart op water dat niet meer gaat komen. Een enorme stuwdam heeft de eeuwenoude watervoorziening voorgoed drooggelegd en dat kan rampzalige gevolgen hebben. Stokstaartje Billy en vegetarische leeuw Winston besluiten actie te ondernemen.

Ze krijgen onverwacht hulp van een vreemde groep sympathisanten. Vanuit de poolcirkel is een ijsbeer, die merkt dat het ijs steeds dunner wordt, zijn leefgebied ontvlucht en op zoek gegaan naar de verantwoordelijken. In Australië zorgen bosbranden voor een heel ander probleem...
Cast: Jim Broadbent (stem) en Stephen Fry (stem). Genre: Animatie/Familiefilm.


Te huur vanaf: 30 augustus 2011

Iejoor is zijn staart kwijt en al zijn vrienden helpen hem om hier een goede vervanging voor te vinden. Ze organiseren een wedstrijd en wie met het beste idee komt, wint een overheerlijke pot honing. Daar heeft Pooh wel oren naar, maar helaas gaat de prijs aan zijn neus voorbij.

Ook bij Janneman Robinson valt er geen honing te halen, want die is volgens Uil door een denkbeeldig monster ontvoerd en de dieren besluiten hem te gaan redden. Gezien het weinige materiaal dat Disney van Winnie de Pooh heeft geproduceerd is het des te opvallender dat hij nog steeds één van de best...
Cast: John Cleese (stem). Genre: Animatie/Familiefilm.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.