Te huur vanaf: 12 juli 2011
Coassistent Juliet Devereau (Hilary Swank) moet nadat zij binnen haar relatie is bedrogen weer op eigen benen komen te staan. Ze is hard op zoek naar een appartement, maar in New York zijn deze in de meeste gevallen heel erg klein en verschrikkelijk duur.

Via een tip komt ze bij de zeer vriendelijke Max (Jeffrey Dean Morgan) terecht die de laatste hand legt aan de renovatie van een droomappartement dat ook nog eens goed betaalbaar blijkt te zijn. Met beide handen grijpt ze deze kans aan, want het kleine beetje geluidsoverlast dat ze er van het openbaar vervoer ondervindt, stoort haar niet want ze is als ze naar bed gaat toch veel te moe om daar wakker van te worden.
  Met de hulp en wat extra aandacht van de charmante Max voelt ze zich er ook al snel thuis. Alles lijkt helemaal top, maar ze beseft zich op dat moment nog niet dat dit appartement een heel vervelend nadeel heeft waar zij onmogelijk van op de hoogte kan zijn, een nadeel dat niet alleen haar privacy, maar ook haar leven in gevaar brengt...

Hoera, we hebben er weer één. Aangezien de grote filmstudio’s meer en meer hun geld zetten op de megatitels met honderden miljoenen budget wordt dit soort suspensethrillers gewoon bijna niet meer gemaakt, zeker niet op het niveau van The Resident. De film toont aan dat je met beperkte middelen een spannende film af kunt leveren, een film waarbij de kijker op het puntje van zijn stoel zit en meeleeft met wat de hoofdpersoon overkomt. De film is leuk in elkaar gezet, dat merk je na een minuut of 20, want vanaf dat moment weet je wat er speelt, hoe het is opgezet en...

Cast: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan en Christopher Lee.
Genre: Thriller/Suspense
 
Te huur vanaf: 19 juli 2011
 
Aron Ralston (James Franco) is een avontuurlijk ingestelde, licht egocentrische individualist. Hij kan zich geen betere dag voorstellen dan woest door de natuur te crossen met zijn mountainbike of te klimmen over bergen en door spelonken.

Daarbij gaat hij risico’s niet snel uit de weg, want dat geeft hem het gevoel dat hij leeft. Als hij op een dag zijn ding doet in Blue John Canyon, een schitterend natuurgebied met prachtige rotspartijen, mooie dalen en verraderlijke spelonken, gebeurt het ergste wat iemand in zijn situatie kan overkomen.

‘s Ochtends heeft hij nog geklommen en gezwommen met twee leuke meisjes die hij onderweg tegen is gekomen, maar kort daarna gaat het helemaal mis. Tijdens een klim door een diepe spelonk komt hij ten val en daarbij komt hij met zijn rechterarm muurvast te zitten. Wat hij ook probeert, er zit geen millimeter speling in en naarmate de tijd verstrijkt neemt zijn situatie een levensbedreigende vorm aan...

Wie heeft er niet gehoord van het verhaal van Aron Ralston, de man die het onmenselijke moest doen om zijn eigen leven te redden. Als je de scene ziet waarin de noodkreet van Aron, al uitzoomend vanuit...
 
Cast: James Franco, Treat Williams, Kate Mara en Amber Tamblyn.
Genre: Avontuur
 
Te huur vanaf: 19 juli 2011
 
ls Centurion Marcus Aquila (Channing Tatum) het commando van een vooruitgeschoven garnizoen in bezet Britannica overneemt, heeft hij een jarenlange onzichtbare strijd achter de rug.

Zijn vader heeft ruim twintig jaar eerder de familienaam ten schande gebracht door niet alleen het hele 9de legioen met 5000 man te verliezen, maar door zijn toedoen is tijdens de strijd De Adelaar, het iconische gouden embleem van het 9de legioen, verloren gegaan.

Marcus heeft deze schande zijn hele militaire carrière met zich meegedragen en dat heeft hem gedreven en soms zelfs roekeloos gemaakt. Als hij door die instelling tijdens een aanval van barbaren zijn garnizoen redt, wordt hij door vriend en vijand geroemd, maar omdat hij zwaargewond is geraakt, wordt hij met de hoogste eer ontslagen uit het leger. Hij laat het daar niet bij zitten en na een nieuwe operatie gaat hij in training en komt hij weer helemaal in zijn oude doen.

Als het gerucht de ronde doet dat De Adelaar ergens bij een barbaarse stam in het hoge noorden is gesignaleerd, besluit Marcus samen met zijn slaaf Esca (Jamie Bell) datgene te doen waar een heel legioen waarschijnlijk zou falen, het terughalen van De Adelaar…
 
Cast: Channing Tatum, Jamie Bell, Mark Strong en Donald Sutherland.
Genre: Avontuur.
 
 
Nu te huur:
Vanaf het moment dat hij als vrij man de gevangenis uit loopt, heeft Driver (Dwayne Johnson) slechts één doel voor ogen, namelijk wraak nemen op de moordenaars van zijn broer.

Hij heeft zich tijdens zijn detentie jaren lang in zijn eentje staande gehouden en veel geld verdient met allerlei zaken waar je als gevangene geld aan kunt verdienen. Zo heeft hij niet alleen onder de bendes een heleboel vijanden gemaakt, hij heeft tegelijk een ruime financiële positie opgebouwd en dat geld heeft hij hard nodig om de benodigde informatie te kopen.

Niets interesseert hem nog, alleen de wraak telt. Als eenmaal duidelijk wordt wat Driver van plan is, krijgt een geroutineerde huurmoordenaar de opdracht hem te stoppen voor hij al moordend tot de leider van de moordenaars door weet te dringen.
 
De dienstdoende rechercheur (Billy Bob Thornton) zit ook met de handen in het haar, want hoe stop je iemand die niets om zijn eigen leven geeft en die er zelfs in een gevangenis vol dieven, moordenaars en verkrachters niet onder gekregen kon worden...

Als je alleen al kijkt naar die kop en de houding van Dwayne Johnson, dan zie je gelijk dat je met deze uit de kluiten gewassen geweldenaar niet moet dollen. Hij is echter nog niet eerder zo resoluut geweest als in Faster, want hij is hier echt zwaar pissed off!! Opvallend aan de personages is dat vrijwel niemand een naam toebedeeld krijgt...

Cast: Dwayne Johnson en Billy Bob Thornton.
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 26 juli 2011
 
FBI-agent Malcolm Turner (Martin Lawrence) is trots als een pauw als zijn zoon Trent tot een topuniversiteit wordt toegelaten. Trent (Brandon T. Jackson) heeft echter andere plannen, want hij wil als rapper furore maken. Vader en zoon staan wat Trent’s toekomst betreft lijnrecht tegenover elkaar.

Malcolm heeft op dat moment nog meer aan zijn hoofd. Hij heeft een belangrijke zaak tegen topcrimineel Chirkoff lopen en veel hangt af van de USB-stick die Malcolm via zijn informant probeert te bemachtigen. Tijdens een ontmoeting tussen Chirkoff en de informant loopt de zaak ineens verschrikkelijk uit de hand.

Trent, die zijn vader gevolgd is, op zoek naar het juiste moment om zijn zin door te kunnen drijven, is op het verkeerde moment op de verkeerde plek en als getuige van een moord moet hij direct onderduiken. De beste plek om dat te doen is de plek waar Malcolm het bewijsmateriaal tegen Chirkoff hoopt te vinden. Op een meisjesschool komen vader en zoon niet zo makkelijk binnen, maar voor Big Momma en haar nichtje Charmaine is dat een heel stuk eenvoudiger...

Big Mommas: Like Father, Like Son is de derde film in de serie en de formule is duidelijk nog niet uitgewerkt. Mannen verkleed als vrouw biedt gewoon teveel mogelijkheden voor allerlei kolderieke capriolen en dat soort slapstick blijft gewoon leuk om naar te kijken, zeker als het gecombineerd wordt met een stukje actie. We zien Martin Lawrence de laatste jaren helaas nog maar weinig en...
Cast: Martin Lawrence, Brandon T. Jackson en Tony Curran.
Genre: Komedie/Humor.
 
 
Te huur vanaf: 19 juli 2011
Het is de 34ste dag van de goed uitgeruste expeditie naar het in Papoea- Nieuw-Guinea gelegen Espiritu Esaala, de moeder aller grotten en het grootste nog niet verkende grottenstelsel ter wereld.

Op bijna twee kilometer diepte ligt de voorste basis waar expeditieleider Frank McGuire (Richard Roxburgh uit Mission Impossible 2)met hoogwaardige duikapparatuur een weg vanuit de grot naar de nabij gelegen oceaan probeert te vinden.

Op het moment dat miljardair Carl (Ioan Gruffudd uit The Fantastic Four), de financier van deze peperdure expeditie, samen met zijn vriendin Victoria het basiskamp bereikt, is het al bekend dat er een storm op komst is.
 
Ze besluiten toch een kijkje te nemen en dalen twee kilometer af om de vorderingen van Frank met eigen ogen te aanschouwen. De storm komt echter sneller opzetten dan verwacht en is ook vele malen krachtiger dan voorspelt. Een storing in het communicatiesysteem zorgt ervoor dat de voorste basis door de storm wordt verrast.

De grot begint in een razend tempo vol te lopen en er komt zoveel water binnen dat de weg naar boven hermetisch is afgesloten. Ze moeten dus een andere weg naar buiten zien te vinden en met...
Cast: Ioan Gruffudd.
Genre: Avontuur.
 
 


Te huur vanaf: 19 juli 2011

Als hoogleraar filosofie is Bill Kincaid (Edward Norton) een zeer gerespecteerd man met een glanzende carrière in het verschiet. Hij is van eenvoudige afkomst en heeft hard gewerkt om dat alles achter zich te laten.

Zijn moeder (Susan Sarandon) heeft hij al meer dan 12 jaar niet gesproken en ook met zijn tweelingbroer Brady, een zeer succesvol en innovatief wietkweker, wil hij niets maar dan ook niets te maken hebben. Brady is dan wel succesvol, hij heeft er een neus voor om zichzelf in de problemen te werken. Binnen een conflict met financier Pug Rothbaum...
Cast: Edward Norton en Richard Dreyfuss. Genre: Misdaadkomedie.


Te huur vanaf: 19 juli 2011

Nadat zijn moeder aan een overdosis is gestorven, neemt zijn oma Janine haar kleinzoon Joshua in huis. Het was thuis al geen ideale situatie, maar bij oma thuis is het helemaal een zooitje. Bijna zijn hele Cody-familie zit in de criminaliteit.

Zijn ooms Baz en Craig zitten in de drugshandel en zijn er niet vies van hun eigen product met regelmaat te testen. Oom Pope wordt met gegronde redenen door de afdeling Gewapende Overvallen gezocht en ze zijn er zo op gebrand hem van de straat te halen dat het gerucht gaat dat de GOagenten mogelijk het recht in eigen hand gaan nemen omdat ze op legale wijze...
Cast: Guy Pearce. Genre: Misdaad


Nu te huur:

Na de dood van z’n adoptievader is Largo Winch aan het hoofd van de Groep ‘W’ komen te staan. Hij besluit echter het bedrijf te verkopen en een ambitieuze humanitaire stichting op te richten. Op de dag dat er getekend moet worden, wordt Largo door een mysterieuze getuige beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid.

Largo zal z’n onschuld moeten bewijzen door in z’n verleden te graven, diep in het hart van de Birmese jungle. Net als zijn uitstekende voorganger is deze tweede Engels/ Franse Largo Winch..
Cast: Sharon Stone. Genre: Actie/Thriller


Te huur vanaf: 26 juli 2011

De beeldschone 18-jarige Dana is een topsurfer met een kast vol trofeeën. Wanneer haar vader haar onder druk zet om het rustiger aan te doen en naar de universiteit te gaan, vlucht ze weg uit haar huis in Beverly Hills. Ze reist af naar de stranden van Zuid-Afrika.

Dat is niet alleen de plek met ‘s werelds hoogste en gevaarlijkste golven, het is tevens het land van herkomst van haar overleden moeder. Hier begint ze aan een zwerftocht langs de adembenemend mooie zuidkust waar ze de droom van haar moeder probeert te verwezenlijken, want ook die droomde er van om de moordende golven van J-Bay te...
Regie: Mike Elliott. Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.