Te huur vanaf: 7 juni 2011
Tien jaar nadat Emma (Natalie Portman) en Adam (Ashton Kutcher) elkaar hebben leren kennen, lopen ze elkaar op een wild studentenfeest weer tegen het lijf.

Ze brengen samen een wat vreemde dag door, maar pas 4 jaar later zetten ze de volgende stap in wat uitgroeit tot een onstuimige, puur op seks gerichte relatie. Op meer dan dat zit Adam niet te wachten en ook Emma vindt dat ze het beste seksvrienden kunnen blijven, zonder verdere verplichtingen.

Haar werk als aankomend arts laat haar niet veel vrije tijd en het komt ook wel goed uit om een sekspartner op afroep te hebben. Het enige wat ze samen delen is seks, veel seks.
  Als ze op een ochtend, na volledig aangekleed lepeltje lepeltje in slaap gevallen te zijn, samen wakker worden, trekt Emma aan de noodklok, want dat is nu ook weer niet de bedoeling. Adam reageert daar niet goed op, want het vrijblijvende van hun relatie hangt als een steen om zijn nek. Deze regeling, hoe ideaal hij ook klinkt, werkt gewoon niet meer, want hij is verliefd, zwaar verliefd…

No Strings Attached is de perfecte komedie, hier en daar lekker grof en met precies op het juiste moment de juiste hoeveelheid zoetsappige emoties. We kennen Ashton Kutcher als een getalenteerd acteur die zeer uiteenlopende rollen in allerlei genres aankan en hij heeft zijn komische talent al meerdere malen bewezen.

Dat Natalie Portman zo’n komische rol goed in de vingers heeft, dat is een prettige verrassing. Samen vormen ze een geweldige twee-eenheid die in eerste instantie hun uiterste best doet om maar niet als zodanig gezien te worden, maar hou dat maar eens vol…
Cast: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Cary Elwes, Kevin Kline en Lake Bell.
Genre: Romantische Komedie
 
Te huur vanaf: 7 juni 2011
 
Een doodgewone dag in een groot kantoorgebouw verandert in een nachtmerrie als één van de liften vast komt te zitten. Op zich is dat geen groot probleem, want met de juiste technische ondersteuning zijn dat soort storingen altijd weer snel verholpen.

In dit specifieke geval is er echter meer aan de hand. De vijf passagiers kennen elkaar niet en als tijdens het uitvallen van het licht allemaal vreemde dingen gebeuren, kijken ze elkaar wantrouwend aan.

Dat wantrouwen wordt erger als de eerste dode valt en ook de politie staat voor een raadsel. Rechercheur Bowden kan live meekijken wat er allemaal gebeurt, maar ook hij staat machteloos als het licht weer uitvalt en er van alles schijnt te gebeuren. Naarmate er meer doden vallen, vallen er even veel verdachten af en de sfeer in de lift stijgt naar onmenselijke hoogte…

Devil straalt gedurende de hele speelduur weer zo’n typisch bovennatuurlijk sfeertje uit, niet zo vreemd aangezien M. Night Shyamalan voor het scenario zorgde. Hij is super spannend en tegelijk super origineel. Een aanrader voor alle fans van de betere suspense-thriller.
 
Cast: Bokeem Woodbine
Genre: Thriller/Suspense
 
Te huur vanaf: 7 juni 2011
 
ENCOM-topman en videogameicoon Kevin Flynn (Jeff Bridges), de ontwerper van bestseller TRON, is ergens in de tachtiger jaren spoorloos verdwenen, zijn bedrijf in chaos achterlatend. Flynn’s zoon Sam is door zijn grootouders opgevoed en uitgegroeid tot een rebelse jonge man.

Op een dag krijgt hij te horen dat zijn vader een teken van leven heeft gegeven. De bron is de speelhal waar vroeger het kantoor van zijn vader gevestigd was.

Sam gaat op onderzoek uit en achter de TRON-spelautomaat vindt hij een geheime ingang naar zijn vaders geheime werkplaats. Als hij er de hoofdcomputer opstart, wordt hij digitaal getransporteerd naar een andere dimensie, een andere wereld..... De wereld van TRON!!!

TRON: Legacy is de droom voor een filmmaker om met 170 miljoen in zijn achterzak helemaal los te gaan met het creëren van een virtuele wereld. Voor mensen met een goede 3D-installatie is dit de absolute droom, want daarin zit deels het succes van deze film die de kijker meeneemt in een ongelofelijk indrukwekkende wereld. Ook zonder die extra derde dimensie is dit een must voor iedere S.F.-fan.
 
Cast: Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, Michael Sheen en Garrett Hedlund.
Genre: Science Fiction
 
 
Te huur vanaf: 31 mei 2011
Op de ergste dag van zijn leven duikt Allan Campbell (Cole Hauser) de kroeg in om met een grote hoeveelheid drank even alles te vergeten. Te vergeten dat hij zijn zuurverdiende promotie niet heeft gekregen en vergeten dat hij zijn vrouw Sydney betrapt heeft met zijn beste vriend Mike.

Aan de bar ontmoet hij Jonas Arbor (Cuba Gooding Jr.) en als de twee een tijdje aan het praten zijn, vertelt Jonas dat hij een beroepsmoordenaar is. Allan speelt het spel mee en gaat zelfs zo ver dat hij zijn drinkebroer een lijst geeft met vijf namen van mensen die wat hem betreft niet verdienen verder te leven.

De lijst begint met zijn baas en eindigt met zijn Sydney, de nummer 1 op zijn ‘hitlist’, zijn dodenlijst.
 
Als hij de volgende ochtend op zijn werk komt en te horen krijgt dat zijn baas die nacht is vermoord, beseft hij wat hij gedaan heeft. Jonas vertelde de waarheid en is in zijn naam aan het moorden gegaan…

Cuba Gooding Jr. maakt films van wisselende kwaliteit en het is de kunst om de goede er uit te pikken. The Hit List is één van die goede Cubafilms. Het verhaal is best origineel en prima uitgewerkt tot een spannende thriller met een aardige dosis actie.

Cuba’s personage gaat niet echt zachtzinnig te werk en kijkt niet op een lijk meer of minder. Genoeg te beleven dus en je zult er maar midden in komen te zitten, leg dan maar eens aan de politie uit dat je het zo niet hebt bedoeld…

Cast: Cuba Gooding Jr. en Cole Hauser.
Genre: Thriller
 
 
 
Te huur vanaf:7 juni 2011
 
Als Mattie Ross 14 jaar is, wordt haar vader Frank vermoord door Tom Chaney (Josh Brolin) één van zijn werknemers waarmee hij onderweg is om wat zaken af te handelen. Chaney slaat op de vlucht richting een indianenreservaat en daarmee lijkt de kous af, want niemand heeft er direct belang bij hem na te zitten.

Als Maddie namens haar moeder het lichaam komt claimen, ontdekt ze dat deze moord geen enkele prioriteit heeft. De US Marshalls hebben het te druk, maar een Marshall is ook in te huren als premiejager en Rooster Cogburn heeft op dat vlak de beste papieren.

Rooster (Jeff Bridges) staat bekend als de gemeenste Marshall in de omgeving en is een man met lef, met true grit. Na het bieden van de juiste financiële vergoeding wil hij wel een poging wagen en samen met Texas Ranger LaBoeuf (Matt Damon), die Chaney voor een ander misdrijf zoekt, trekken ze het reservaat in…

True Grit toont ons een klassiek westernverhaal zonder het epische uit de spaghettiwesterns, maar dat is ook niet de opzet. Joel en Ethan Coen zijn ervaren verhaalvertellers en een goed verhaal kan ook zonder overbodige franje. Je zult hier dan ook geen gepolijste helden verwachten die de zonsondergang tegemoet rijden, want de antiheld biedt gewoon meer mogelijkheden voor een interessant personage.

Het is een goede western met interessante hoofdpersonen, waarvan vooral de veertienjarige Hailee Steinfeld een belofte is voor de toekomst. Niet alleen voor de Coen-fans.
Cast: Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin en Barry Pepper.
Genre: Western
 
 
Te huur vanaf: 7 juni 2011
Het leven lacht de zestienjarige Marokkaanse Brahim toe. Het gaat goed op school, hij heeft een leuke vriendin en als hij niet aan het voetballen is, helpt hij graag in de pizzeria van zijn vader.

Wegens gezondheidsproblemen van zijn vader heeft diens broer Faris de leiding over de pizzeria. Brahim kan het goed met hem vinden en zijn neef Haas is zijn beste vriend. Aan dit ideale plaatje komt abrupt een einde als Faris ervan wordt beschuldigd geld te hebben verduisterd.

Dit veroorzaakt een enorme ruzie, Faris verlaat de zaak en begint even verderop in de wijk zijn eigen pizzeria. Zonder zijn vaste pizzabakker eist zijn vader dat Brahim het werk over neemt.
 
Dit kost hem zijn school en veel erger nog, zijn vriendschap met Haas, want beide kampen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in een heuse pizza-oorlog.

Pizza Maffia is de verfilming van het gelijknamige boek van Khalid Boudou, de schrijver die eerder verantwoordelijk was voor Het Schnitzelparadijs.

Het is een meeslepende, spannende film met veel straattaal en leuke referenties richting film en muziek. Heel herkenbaar voor deze tijd…

Regie: Tim Oliehoek.
Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 7 juni 2011

Ex-rechercheur Kline (Josh Hartnett) gaat in opdracht van een rijk zakenman op zoek naar diens verdwenen zoon. Het spoor voert hem naar Hong Kong waar hij tegen wil en dank betrokken raakt bij de ontvoering van de maîtresse van een psychopathisch gewelddadige topcrimineel…

I Come With The Rain is een mooie, maar tegelijkertijd ook zeer gewelddadige, wat cinefiele thriller en die combinatie maakt het lastig om hem in een bepaald hokje duwen. Er zit voor iedereen wel iets in, maar tegelijkertijd is het een film die niet voor iedereen geschikt is. Een mooie film om te ontdekken. Kwalitatief echt top…
Cast: Josh Hartnett en Elias Koteas. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 7 juni 2011

In New York wordt zakenman Haci Gumuz onder ogen van zijn vrouw Maria (Gina Gershon) en zijn gezin door de FBI gearresteerd. Speciaal agent David Becker (Robert Patrick) heeft doorgekregen dat Gumuz de al jaren voortvluchtige Dajjal is, de leider van een netwerk van fundamentalistische islamitische terroristen.

Vanuit Turkije worden twee agenten van de Turkse geheime dienst, naar de VS gestuurd om Gumuz op te halen. Onderweg naar de luchthaven wordt Gumuz met militaire precisie bevrijd en dat maakt het voor Gumuz des te problematischer om vol te houden dat hij niets met de zaak te maken heeft.
Cast: Robert Patrick, Danny Glover en Gina Gershon. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 7 juni 2011

edere dag wachten ze geduldig tot de bewoners weg zijn en dan ineens komen ze tot leven. De rode en blauwe tuinkabouters van twee naast elkaar gelegen huizen leven al generaties lang op voet van oorlog. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven.

Ook Gnomeo (stem: James McAvoy) doet mee aan deze burentwist. Hij probeert zijn directe rivaal Tybalt (stem: Jason Statham) altijd te slim af te zijn, met wisselend succes. Voor Gnomeo verandert zijn gevoel richting de roden als hij Juliet (stem: Emily Blunt) tegen het steengebakken lijf loopt. Shakespeare’s klassieker, maar dan heel anders…

Cast: James McAvoy (stem) en Emily Blunt (stem). Genre: Animatie/Familiefilm


Te huur vanaf: 7 juni 2011

White Mike (Chase Crawford uit Gossip Girl) leidt een duister dubbelleven. Als wiet- en pillendealer bedient hij de rijke verveelde jeugd van de upper class van Manhattan, klanten die het geld hebben om flink in zijn product te investeren. Een nieuwe combinatie van cocaïne en XTC, Twelve genaamd, rukt op binnen de betere kringen, maar Mike wil er zijn vingers niet aan branden.

Zijn leverancier Lionel (Curtis ‘50 Cent’ Jackson) is er echter niet vies van om ook het zwaardere spul te verkopen. Zonder het te willen raakt Mike betrokken bij de hardere, veel gevaarlijkere kant van zijn business…
Cast: Emma Roberts en Chace Crawford. Genre: Misdaad
 
1 The Next Three Days
Thriller
2 Little Fockers
Komedie
3 Loft
Thriller
4 De Eetclub
Thriller/Speelfilm
5 New Kids Turbo
Komedie
6 Love & Other Drugs
Speelfilm/Komedie
7 The Way Back
Avontuur
8 Skyline
Rampenfilm/Sci-Fi
9 Harry Potter And The Deathly Hallows...
Thriller/Fantasy
10 Unstoppable
Rampenfilm/Actie
11 The Chronicles Of...
Avontuur
12 Life As We Know I...
Romantiek/Komedie
13 Due Date
Komedie
14 The Switch
Speelfilm/Komedie
15 Fair Game
Thriller/Speelfilm
16 The Experiment
Thriller/Speelfilm
17 Takers
Misdaad/Actie
18 Red
Komedie/Actie
19 Buried
Thriller
20 Saw Vii
Horror
21 Bulletproof Gangs...
Actie/Misdaad
22 The Killer Inside...
Thriller
23 Haar Naam Was Sar...
Speelfilm
24 Millwall Hooligan...
Actie
25 Eat Pray Love
Speelfilm
 
26 Burlesque
Speelfilm
27 Paranormal Activi...
Suspense-Thriller
28 The Disappearance...
Misdaad
29 Megamind
Familiefilm/Animatie
30 Jackass 3
Actie/Komedie
31 The Other Guys
Komedie/Actie
32 Machete
Actie
33 Rapunzel
Familiefilm/Animatie
34 Charlie St. Cloud
Speelfilm
35 Letters To Juliet
Speelfilm
36 Let Me In
Speelfilm/Horror
37 The Heavy
Misdaad
38 The Social Networ...
Speelfilm
39 The Town
Actie/Misdaad
40 The Shinjuku Inci...
Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.