Te huur vanaf: 24 mei 2011
In opdracht van de Engelse belastingdienst jaagt Scotland Yard in samenwerking met Interpol op Alexander Pearce, want die heeft een slordige 750 miljoen pond aan achterstallige belasting te betalen.

Inspecteur John Acheson (Paul Bettany) vermoedt dat Pearce met behulp van plastische chirurgie zijn uiterlijk compleet heeft verandert en dat maakt het bijna onmogelijk om hem op te sporen. Hun enige houvast is Elise (Angelina Jolie), Pearce’s vriendin die in Parijs nauwgezet in de gaten wordt gehouden, want Acheson weet dat Pearce vroeg of laat contact met haar op zal nemen.
  Dat gebeurt. Alexander geeft haar de opdracht haar achtervolgers om de tuin te leiden door aan te pappen met een nietsvermoedende man met dezelfde lengte en bouw als hijzelf. Die man vindt ze in de alledaagse, misschien zelfs wel saaie wiskundeleraar Frank Tupelo (Johnny Depp), een doodgewone toerist die ze in de trein ontmoet. Frank krijgt daardoor niet alleen met de op Alexander jagende autoriteiten te maken, maar ook met de schatrijke en zeer gewelddadige zakenman/crimineel Reginald Shaw, van wie Alexander in zijn functie als privébankier 2.3 miljard dollar achterover heeft gedrukt.

Een mooier droomkoppel kun je voor deze misdaad-thriller niet voorstellen. Angelina Jolie is de droom van iedere man, daar zijn zelfs bijna alle vrouwen het over eens. Johnny Depp is sinds zijn rol als kapitein Jack Sparrow een van de populairste acteurs van deze tijd en deze twee samen in één film, dat is weer de droom van iedere filmliefhebber. The Tourist is spannend, licht amusant, subtiel en vol verrassingen… Huren !!!
Cast: Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany en Timothy Dalton.
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 17 mei 2011
 
Charlie Wright (Aiden Quinn) staat op het punt om ontmaskerd te worden als één van de grootste fraudeurs uit de geschiedenis van de financiële wereld. Maar liefst 11 miljard dollar heeft hij investeerders afhandig weten te maken en FBI-agent Hobbs (Mario van Peebles) is er dan ook op gebrand hem op te pakken.

Charlie is hem en zijn collega’s echter net te snel af, want vlak voor het arrestatiebevel binnen komt, is de vogel gevlogen. Ondanks het feit dat op twee miljard na alle gelden zijn getraceerd en in beslag zijn genomen, is het een kwestie van eer om zowel de laatste miljarden als de dader op te sporen.

Across The Line: The Exodus Of Charlie Wright is een vlot gemaakte misdaadfilm, gecombineerd met een paar aardige actiescènes. Door deze combinatie is de film mooi in balans, want ook het verhaal dat er achter zit, is mooi in het geheel verwerkt. Het is leuk om Aiden Quinn (Legends Of The Fall) weer eens aan de slag te zien. Naast Quinn zien we Mario van Peebles, Luke Goss en Gary Daniels, de laatste twee heel begrijpelijk ingebracht voor het stuk actie. Een prima film…
 
Cast: Aidan Quinn, Mario van Peebles, Luke Goss en Gina Gershon.
Genre: Misdaad
 
Nu te huur
 
Op de avond dat Abel Plenkov, beter bekend als seriemoordenaar The Ripper, om het leven komt, worden er in een korte tijd maar liefst 7 baby’s geboren. Zestien jaar later, om middernacht, viert de plaatselijke jeugd Ripper Day, de dag dat de Ripper om het leven kwam en tegelijk de verjaardag van Jerome, Alex, Jay, Bug, Penelope, Brandon en Brittany.

De volgende ochtend begint Ripper-dag als iedere andere dag. Net als ieder jaar zijn de zeven Ripperkids wat nerveuzer als normaal, maar er is geen reden om echt bezorgd te zijn. Dat Jay nog niet op school is, heeft nog niemand in de gaten. Zijn verdwijning is de eerste aanwijzing dat deze Ripper-dag afwijkt van voorgaande jaren. Voor de dag om is zal er nog veel bloed vloeien…

De legendarische Wes Craven, de koning van de slasherfilm, verrast ons hier met een film die het principe van de tien kleine negertjes volgt. Stuk voor stuk worden de leden van een vooraf aangeduide groep vermoord My Soul To Take had dus ook een deel uit de Scream- of I Know What You Did-franchise kunnen zijn. Fans van dat type films zullen hier zeker van genieten…
 
Regie: Wes Craven.
Genre: Horror/Suspense
 
 
Te huur vanaf: 24 mei 2011
Ronnie Valentine (Vince Vaughn) en Nick Brannen (Kevin James) zijn sinds de universiteit de beste vrienden en ook zakelijk timmeren ze samen al jaren aan de weg. Samen met Ronnie’s vriendin Beth (Jennifer Connelly) en Nick’s vrouw Geneva (Winona Ryder) zijn ze het perfecte kwartet en ze trekken veel met elkaar op.

Als Ronnie op een dag Geneva met een andere man (Channing Tatum) ziet zoenen, legt dat een bom onder hun harmonieuze onderlinge relaties. Zijn eerste ingeving is Nick gelijk alles vertellen, maar na een eerste gesprekje met Geneva besluit Ronnie dat voorlopig nog even uit te stellen. Dat maakt het er echter niet makkelijker op.

Hij gaat zich daardoor nogal vreemd gedragen en dat zorgt voor allerlei misverstanden.
 
Tussen beste vrienden en vriendinnen geldt een immorele code. Als je merkt dat je beste vriend/vriendin er een ander op nahoudt, dan wordt daar over gezwegen, maar wee je gebeente als de partner van je beste vriend/ vriendin hetzelfde doet.

Vince Vaughn komt in The Dilemma voor dat dilemma te staan en daar gaat hij eigenlijk niet echt goed mee om. Het is de perfecte basis voor een doldwaze komedie, maar de makers zijn toch de andere kant uit gegaan.

Natuurlijk, er zitten leuke dingen in, hoe kan het ook anders met twee komieken als Vaughn en James. De basis van het verhaal is echter toch redelijk serieus en dat heeft men alleraardigst in elkaar gezet.

Cast: Vince Vaughn en Kevin James
Genre: Komedie/Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 24 mei 2011
 
Als de steenrijke krantenmagnaat James Reid (Tom Wilkinson) overlijdt, is het aan zijn verwende nietsnut van een zoon Britt (Seth Rogen) om het imperium voort te zetten. Door toeval komt hij in contact met Kato.

Kato is niet alleen een genie met zijn zelf gemaakte koffiemachine, hij is ook reuze handig met alles wat met techniek te maken heeft. Vooral auto’s zijn Kato’s specialiteit. Als ze die avond getuige zijn van een straatroof, ontdekt Britt dat zijn nieuwe vriend een vechtvirtuoos is en de manier waarom Kato met een man of tien afrekent, inspireert Britt om op die manier iets met zijn leven te doen.

Vanaf dat moment is er een nieuwe wreker in de stad. Dat schiet de machtige Benjamin Chudnofsky, dé misdaad-kingpin van Los Angeles, in het verkeerde keelgat. Aan misdaadbestrijders is hij gewend, maar een concurrent wordt niet geaccepteerd… In tegenstelling tot veel andere superhelden moet The Green Hornet het niet van bovenmenselijke krachten hebben, maar puur van zijn gadgets. Zijn sidekick bouwt een auto voor hem waar zelfs James Bond en Batman jaloers op zouden zijn, want deze Black Beauty is een onverwoestbare kracht in hun strijd tegen de misdaad.

Naast Seth Rogen zien we Cameron Diaz als zijn secretaresse en Christoph Waltz, de slechterik uit Inglourious Basterds. The Green Hornet is doordrenkt met humor, maar ondanks dat is hij qua geweld erg hard, want er wordt niet bepaald zachtzinnig met elkaar omgesprongen.
Cast: Seth Rogen, Cameron Diaz, Tom Wilkinson en Edward James Olmos.
Genre: Actie
 
 
Te huur vanaf: 24 mei 2011
Vragen over een mogelijk leven na de dood zijn al zo oud als de mensheid, maar verder dan erin geloven zijn we nog niet gekomen. Voor Francaise Marie Lelay komt het antwoord op die vraag even heel dichtbij als ze tijdens een tsunami een paar minuten balanceert tussen leven en dood.

Amerikaan George Lonegan (Matt Damon) heeft zoiets nog nooit meegemaakt, maar toch staat hij dichter bij de dood dan wie dan ook. George beschikt over een gave die meer inzicht zou moeten kunnen geven in wat er zich na de dood afspeelt, want hij kan met de overledenen praten, iets wat hij zelf niet als een gave, maar als een vloek beschouwt.
 
En dan is er de kleine Marcus uit Londen. Hij is door een ongeluk zijn tweelingbroer Jason kwijtgeraakt en dat verlies is te groot voor iemand van zijn leeftijd om te kunnen verdragen.

Met Hereafter bewijst regisseur Clint Eastwood en acteur Matt Damon weer eens hun veelzijdigheid. De film toont ons een drietal verhalen die op een gegeven moment op een natuurlijke wijze bij elkaar komen als het levenspad van de drie hoofdpersonen elkaar kruist. Absoluut de moeite waard…
Cast: Matt Damon, Jay Mohr en Cecile de France.
Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 19 mei 2011

Sjacheraar Uxbal (Javier Bardem) is de schakel tussen een Chinees naaiatelier en de illegale Afrikaanse straatverkopers in de straten van Barcelona. Samen met zijn manische vrouw en zijn twee kinderen woont hij in een grauw appartement in één van de achterbuurten van de stad. Met veel moeite probeert hij zijn fouten uit het verleden recht te zetten en de toekomst voor hemzelf en zijn gezin een beetje glans te geven.

Biutiful is een hartverscheurende film over leven en dood. Javier Bardem schittert in deze film die genomineerd werd voor twee Oscars en twee BAFTA’s, de Engelse Oscarvariant…

Cast: Javier Bardem. Genre: Filmhuis


Te huur vanaf: 17 mei 2011

Alfie (Anthony Hopkins) en zijn vrouw Helena, hun dochter Sally (Naomi Watts) en haar man Roy (Josh Brolin), allemaal hebben ze zo hun eigen problemen en wie beter dan de altijd neurotische Woody Allen om zoveel personages op een onsamenhangende manier tot een samenhangend verhaal te smeden.

De kleine filmmaker drukt heel duidelijk zijn zeer herkenbare stempel op deze film die voornamelijk de ironie van het leven weer probeert te geven, iets waar Allen een waar grootmeester in is. Hij weet als geen ander humor en tragiek te combineren. Een must voor alle fans van de kleine New Yorkse regisseur…
Cast: Antonio Banderas, Josh Brolin en Naomi Watts. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 17 mei 2011

Als laatste uitspatting voor hij gaat trouwen, brengt Chris samen met zijn vrienden Marc en Lawrence en zijn broertje Dean een paar dagen door in het walhalla van de zonde, Las Vegas. Als hoogtepunt heeft Marc, die het er nog niet helemaal mee eens is dat zijn beste vriend gaat trouwen, een parachutesprong geregeld. Helaas landen ze, zonder ook maar een cent op zak, aan de verkeerde kant van de Mexicaanse grens.

Tussen The Hangover en The Hangover 2 in is Ready Or Not best een aardig alternatief. Het is een grappige film met lekker veel onzin, verpakt in een verhaal over echte vriendschap.

Regie: Sean Doyle. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 24 mei 2011

De 13-jarige Grace woont bij haar moeder Birgit en haar stiefvader Teun. Birgit wil haar echter niets vertellen over haar biologische, inmiddels overleden Surinaamse vader Beau. Haar opa is de enige is die haar kan helpen, maar zijn geheugen laat hem steeds meer in de steek.

Als de familie hem in een bejaardentehuis wil stoppen, besluiten Grace en Opa om van Opa’s spaargeld naar Suriname te gaan om daar naar haar Surinaamse oma te zoeken. Maar dan blijkt dat de familie Opa’s geld heeft geblokkeerd. De enige manier om aan het benodigde geld te komen is om een bank te overvallen en Grace weet Opa over te halen om dit te doen.
Cast: Waldemar Torenstra en Tanja Jess. Genre: Familiefilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.