Te huur vanaf: 19 april 2011
Paul en Laura Brennan (Russell Crowe en Elizabeth Banks) zijn volmaakt gelukkig. Hun hele wereld stort echter in als Laura wegens moord op haar baas wordt gearresteerd.

Het bewijs is overweldigend en ze wordt tot een hele lange gevangenisstraf veroordeeld. Paul bewandelt alle juridische wegen om zijn vrouw vrij te krijgen, maar alles mislukt. Als alle hoop weg is, doet Laura een zelfmoordpoging en Paul beseft op dat moment dat hij andere maatregelen moet nemen.

Hij neemt contact op met Damon Pennington (Liam Neeson) de man die zeven keer uit diverse gevangenissen wist te ontsnappen en op basis van zijn tips en informatie maakt hij een plan.
  Het plannen van zijn reddingspoging is gemakkelijker dan de uitvoer ervan. Pennington heeft hem gewaarschuwd dat het niet eenvoudig zal zijn en dat Paul meedogenloos te werk moet gaan, wil hij zijn plan laten slagen. Totaal onervaren ziet hij zich genoodzaakt zich in een heel andere wereld te begeven en daar ontdekt hij dat hij het wel degelijk in zich heeft om dit tot het bittere eind door te zetten.

Men had geen betere acteur dan Russell Crowe kunnen kiezen voor de hoofdrol in deze spannende thriller. Crowe kan als geen ander een zeer kwetsbaar personage neerzetten en daardoor identificeert de kijker zich meer met het verhaal. Het is hartverscheurend om te zien wat het verdwijnen van de laatste hoop teweeg brengt en hoe de direct betrokkenen daar helemaal aan kapot gaan. Schuld of onschuld verlies je daarbij uit het oog en dat heeft regisseur Paul Haggis, schrijver en regisseur van Crash, erg knap gedaan. Mis deze film niet…
Cast: Russell Crowe en Elizabeth Banks.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 22 april 2011
 
Dertigers Karen en Michel verhuizen vanuit Amsterdam met hun dochtertje naar een villawijk in het Gooi. Vooral Karen (Bracha van Doesburgh) heeft in eerste instantie moeite om te aarden, maar dat verandert als ze op het schoolplein in contact komt met de vriendelijke Hanneke.

Die introduceert Karen binnen haar vriendinnengroep die samen met hun echtgenoten met enige regelmaat bij elkaar komt om samen lekker te koken en te eten. Karen en Michel worden in deze ‘eetclub’ opgenomen. Als één van de mannen door zelfmoord om het leven komt, ontdekt Karen dat ieder lid van de club geheimen heeft, voor haar en voor elkaar. De spil van alle intrige is Simon (Thom Hoffman), de natuurlijke leider van de vriendengroep.

Met hem begint Karen tegen beter weten in een hartstochtelijke verhouding en ze ontdekt dat vooral hij het nodige te verbergen heeft. Na Terug Naar De Kust is De Eetclub de tweede bestseller van Saskia Noort die is verfilmd. Een keur aan Nederlands talent werd binnen de cast opgenomen en het product van eigen bodem is onverminderd heel erg populair. Zo ook deze speelfilm-thriller…
 
Cast: Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman en Angela Schijf.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 19 april 2011
 
Op het eerste gezicht is deputy Lou Ford (Casey Affleck) een beminnelijk man. Een wapen draagt hij niet, want meer dan een insigne heeft hij niet nodig om respect af te dwingen. Toch gaat er achter deze goedaardig ogende man een duister karakter schuil.

Lou is namelijk koel en gevoelloos en dat maakt van hem een zeer gevaarlijk mens. Toch is hij geliefd, ook bij de vrouwen. Zowel prostituee Joyce (Jessica Alba) als lokale schoonheid Amy (Kate Hudson) delen met hem het bed. Ook zij beseffen niet welke tijdbom er in Lou aan het tikken is, een bom die zonder provocatie echt op ieder moment af kan gaan…

The Killer Inside Me is een verrassende film over een extreem gewelddadig man die steeds verder in de problemen komt nadat hij een rekening uit het verleden probeert te vereffenen. Casey Affleck is weergaloos in deze rol, want met zijn wat slome voorkomen en lijzige stem is hij de perfecte acteur om deze enge moordenaar te portretteren. Zijn voorkomen sluit perfect aan bij het tempo van de film, want die probeert je in slaap te sukkelen om vervolgens, net als Lou, keihard toe te slaan…
 
Cast: Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba, Ned Beatty en Elias Koteas.
Genre: Thriller
 
 
Te huur vanaf: 26 april 2011
Lucy en Edmund verblijven in Engeland waar zojuist de oorlog is uitgebroken. Edmund wil graag het leger in, want met al zijn ervaring uit zijn twee avonturen in Narnia is hij voor niets en niemand bevreesd, maar helaas is hij nog te jong om te dienen.

Ze wonen bij hun oom en tante en diens zoontje Eustace, een irritant ventje waar ze geen van beiden goed mee op kunnen schieten. Eustace gelooft geen woord van de verhalen over Narnia, iets wat hij heel snel intrekt als ze met z’n drieën via een schilderij ergens op open zee terecht komen.

Het schip dat hen oppikt, is de Dawn Treader van koning Caspian en dat betekent dat Lucy en Edmond terug zijn in het land waar ze zich aan zijn gaan hechten. Er heerst al drie jaar vrede in Narnia, maar ondanks deze vrede zijn het gevaarlijke tijden.
 
Caspian is op zoek naar de Zeven Edelen van Telmar, goede bondgenoten en beste vrienden van zijn overleden vader.

De edelen zijn tijdens de oorlog gevlucht naar de Lone Islands en daarna heeft niemand meer iets van ze vernomen. Hun zoektocht leidt hen langs mysterieuze eilanden, magische wezens en gevaarlijke vijanden…

Het derde deel van deze franchise is prima in orde en zal de fans weten te bekoren. Ben Barnes is terug als Prins Caspian en ook Lucy en Edmund worden weer door hun vaste acteurs vertolkt. Het is een heerlijke avonturenfilm met mooie visuele effecten en dus een must voor iedere Narnia-fan…

Cast: Tilda Swinton, Ben Barnes.
Genre: Avontuur
 
 
 
Te huur vanaf: 19 april 2011
 
Zes jaar nadat we hen hebben achtergelaten, pakken we de draad van de families Byrnes en Focker weer op. Jack (Robert De Niro) staat door een kleine hartinfarct ineens voor een moeilijke keuze. Al decennia lang is hij de pater familias van de Byrnes-clan en nu hij ouder wordt, voelt hij dat het tijd is om dat stokje over te dragen.

Bij gebrek aan beter komt hij uit bij de man van zijn dochter Pam, Gaylord Focker (Ben Stiller). Die is bereid die verantwoordelijkheid op zich te nemen, hoewel Gaylord naar Jack’s mening deze taak, hij wordt tenslotte The Godfocker, niet echt serieus neemt.

Als Jack en zijn vrouw op familiebezoek komen in Chicago, staat ook Pam’s oude vriendje Kevin (Owen Wilson) ineens op de stoep. Kevin is rijk en succesvol en in Jack’s ogen een veel betere keuze voor zijn dochter, zeker omdat hij Gaylord iets te goed met ene Andi Garcia (Jessica Alba) om vindt gaan. Zijn oude CIA-wantrouwen zegt hem dat daar meer aan de hand moet zijn en hij is vastbesloten om dit tot op de bodem uit te zoeken…

Na Meet The Parents en Meet The Fockers is dit alweer de derde film waarin we deelgenoot worden van de strijd tussen Ben Stiller en zijn filmschoonvader Robert De Niro. Het zal niemand verbazen dat Little Fockers weer heel erg leuk is en daarmee een waardig opvolger is in de serie. Deze franchise is sinds de eerste film uitgegroeid tot een komisch fenomeen en wat ons betreft mogen ze hier lekker mee door blijven gaan…
Cast: Ben Stiller, Robert De Niro, Barbra Streisand en Dustin Hoffman.
Genre: Komedie
 
 
Te huur vanaf: 19 april 2011
1941, drie verzwakte mannen lopen vanuit het Himalaya-gebergte India in. Hun reis is begonnen in Siberië, waar de onterecht veroordeelde Pool Janusz Wieszczek (Jim Sturgess) wegens verraad en spionage een straf van 20 jaar uit moest zitten.

Ontsnappen uit de gevangenissen in de Goelag-archipel lijkt onmogelijk, want naast bewapende bewakers, hekken met prikkeldraad en honden zijn het de miljoenen vierkante kilometers ijskoude wildernis die iedere poging bijna onmogelijk maakt.

Onder dekking van een verschrikkelijke sneeuwstorm besluit Janusz met een klein groepje het er toch op te wagen.
 
Er staat hen een bijna onmenselijke tocht richting de vrijheid te wachten, een tocht van meer dan 6000 kilometer vol honger, dorst, enorme kou en verschrikkelijke hitte…

The Way Back is een ode aan de doorzettingskracht van de mannen die de in deze film beschreven tocht daadwerkelijk hebben gemaakt en daarbij allerlei ellende voor hun kiezen kregen.

Jim Sturgess (21, Fifty Dead Men Walking), Ed Harris, Colin Farrell en Mark Strong vormen samen de sterke cast van deze mooi gemaakte avonturenfilm.

Cast: Colin Farrell, Ed Harris en Mark Strong.
Genre: Actie/Avontuur
 
 


Te huur vanaf: 19 april 2011

et gevecht tussen detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, waaronder Dr. Gordon, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, een van de weinige Jigsawoverlevenden. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moeten afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

Het allerlaatste deel uit de serie en voor de bezitters van 3D-hardware een hele speciale, want hij komt op BD uit in een Real-3D-versie. Ook in 2D is dit een waardig slot van de franchise.

Cast: Tobin Bell, Cary Elwes en Sean Patrick Flanery. Genre: Thriller/Horror


Te huur vanaf: Nu te huur

De twaalfjarige Owen heeft geen vriendjes en op school is hij met regelmaat doelwit van plagerijen. Als op een avond de even oude Abby met haar vader naast hem komt wonen, probeert hij vriendschap met het meisje te sluiten.

’s Avonds nadat het donker is geworden komen ze elkaar vaak tegen in de speeltuin en daar praten ze wat en worden ze uiteindelijk vrienden. Maar het is een vriendschap die gebukt gaat onder een duister geheim. Abby is geen normaal meisje en iemand zoals zij kan dan ook geen normale vriendschap hebben met een jongen zoals Owen, want vroeg of laat gaat dat verschrikkelijk fout…
Cast: Elias Koteas. Genre: Horror/Speelfilm


Te huur vanaf: 19 april 2011

Ali (Christina Aguilera) waagt de sprong om in Los Angeles een nieuw leven op te bouwen. In L.A. aangekomen moet ze snel aan het werk om geld te verdienen. Als ze bij toeval in cabaret-club Burlesque binnen loopt, ziet ze een toekomst waarvan ze altijd heeft gedroomd.

Burlesque laat zich redelijk goed omschrijven als de meer dan geslaagde combinatie van Coyote Ugly en Moulin Rouge! Christina Aguilera laat hier veelvuldig haar fantastische stemgeluid horen. Burlesque lijkt een vrouwenfilm, maar er valt voor de heren ook het nodige te bewonderen en te beluisteren

Cast: Cher, Christina Aguilera, Eric Dane. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 26 april 2011

Het waargebeurde verhaal van Bulletproof Gangster toont ons de opkomst en ondergang van de beruchte Ierse gangster Danny Greene (Ray Stevenson), die in het midden van de jaren ‘70 bekendheid verwierf door meerdere, soms goed uitgedachte moordaanslagen van de concurrerende Italiaanse maffia te overleven.

Greene was daarmee één van de weinige mensen binnen de georganiseerde misdaad die de strijd met de maffia aandurfde en hen publiekelijk uitdaagde hem te komen vermoorden. Naast Ray Stevenson zien we Vincent D’Onofrio en Christopher Walken als Greene’s tegenstanders in deze misdaadfilm…
Cast: Val Kilmer, Christopher Walken en Vinnie Jones. Genre: Actie/Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.