Te huur vanaf: 1 maart 2011
Ooit was Frank Moses (Bruce Willis) de topman binnen de afdeling black opps van de CIA en als zodanig verantwoordelijk voor het uitschakelen van drugsbaronnen, terroristen en zelfs hele regeringen zijn door zijn tussenkomst gesneuveld.

Nu is hij met pensioen en verveelt hij zich een slag in de rondte. Het enige waar hij zich op verheugd zijn de gesprekken met Sarah van zijn pensioenverzekeraar, op wie Frank stiekem verliefd in. Vlak voor ze elkaar voor het eerst gaan ontmoeten, breekt ineens de hel los.

Een doodseskader probeert Frank thuis te vermoorden, maar de oude rot is hen net even te snel af.
  Het betekent wel dat iedereen waarmee hij de laatste tijd in contact is geweest in gevaar is en hij besluit, voor haar eigen veiligheid, op een minder conventionele manier kennis met Sarah te maken.

Frank ontvoert haar en met haar op sleeptouw probeert hij de reden van al dit geweld te achterhalen. Hij roept daarbij de hulp in van wat oude vrienden uit het vak. Stapje voor stapje, lijk na lijk en explosie na explosie komen ze dichterbij de waarheid…

Bruce Willis doet in RED, wat staat voor Retired and Extremely Dangerous, precies dat wat we van hem gewend zijn uit zijn gouden jaren van de Die Hard-films. Ook RED is namelijk hard en gortdroog. Samen met John Malkovich, die vrijwel iedere seconde dat hij in beeld is voor de nodige humor zorgt, Morgan Freeman en even later ook Helen Mirren, zorgt Willis voor een heerlijk spektakel waarmee iedereen zich uitermate goed zal weten te vermaken. RED is zonder enige twijfel de absolute top binnen het actie/komedie-genre!!
Cast: Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren en Morgan Freeman.
Genre: Actie/Komedie
 
Te huur vanaf: 1 maart 2011
 
Voor jonge uilen Kludd en Soren zit hun eerste vlucht er aan te komen, maar verder dan de tak buiten het nest zijn ze nog niet gekomen.

Als tijdens een stoeipartij beide broers van de tak vallen en op de grond belanden, een gevaarlijke plek voor een uil die niet kan vliegen, worden ze gered door uilen Jutt en Jatt. Een echte redding is het niet, want ze worden ontvoerd en naar St. Aegolius gebracht, waar de Volmaakte Strijders zich opmaken voor een oorlog tegen de uilenkoninkrijken.

Soren verzet zich en slaat op de vlucht, op zoek naar de geheime schuilplaats van de Bewaarders van Ga’Hoole, want alleen zij kunnen het aankomende gevaar het hoofd bieden… The Legend Of The Guardians, The Owls Of Ga’Hoole is gemaakt voor 3D en die versie is op de 3D-blu ray te bewonderen.

Daarvoor moet je, en we vallen misschien in herhaling maar we kunnen er niet vaak genoeg op hameren, wel een speciale apparatuur hebben, maar dan kun je hem wel in zijn volle glorie aanschouwen. Absoluut een aanrader, maar wel voor een iets oudere doelgroep, want dit is meer een avonturenfilm dan een pure kinderfilm…
 
Cast: Anthony LaPaglia (stem), Helen Mirren (stem) en Sam Neill (stem).
Genre: Animatie/Komedie/Fantasy
 
Te huur vanaf: 8 maart 2011
 
Het lijkt een normale werkdag voor de leden van het Alpha- en Omegateam van het ultra geheime The Factory, een onofficiële elite spionagecel van de Amerikaanse regering.

Schijn bedriegt, want vlak voor een vergadering wordt Omega-teamleider The Devil vermoord. Hij heeft voor zijn dood nog net de Endgame kunnen activeren en dat betekent dat beide teams slechts twee uur de tijd hebben om hun ondergrondse bunker te ontvluchten. In paren van twee met in ieder paar een lid van beide teams gaan ze op zoek naar de uitgang en kort nadat de zoektocht is gestart, breekt de hel los. Vanaf dat moment moet iedereen vechten voor zijn of haar leven…

In deze gewelddadige film neemt het team van Ellen Barkin en Odette Yustman het op tegen Ving Rhames, Rob Corddry, Maggie Q en Joe Anderson. Zach Galifianakis, wat blijft dat een lastige naam om uit te spreken en wat komen we hem deze maand vaak tegen (Due Date, Dinner For Schmucks), is de wildcard in het geheel die zich van helemaal niemand wat aantrekt en na al die grappige rollen is het wel weer eens leuk om hem als moordenaar aan het werk te zien.
 
Cast: Rob Corddry, Ellen Barkin, Maggie Q en Zach Galifianakis.
Genre: Actie
 
 
Te huur vanaf: 8 maart 2011
Vanwege haar vader’s werk voor NASCAR is Jo de afgelopen 8 jaar gemiddeld twee keer per jaar van school gewisseld. Bij haar nieuwe school komt ze in aanraking met ‘The Plastics’ onder leiding van de megapopulaire maar o zo gemene Mandi.

Mandi is op sociaal gebied de allesbepalende factor. Alle meiden haten haar, maar ze willen tegelijk niets liever dan haar vriendin zijn. Alle jongens willen haar en Mandi komt dan ook bijna overal mee weg. Dat verandert met de komst van Jo, eveneens een knap meisje, maar heel anders dan de andere meisjes op school.

Tot de komst van Jo is Mandi’s enige echte rivale de sociaal niet meetellende Abby. Abby’s vader is namelijk een stuk rijker en dat heeft al vanaf heel jong de nodige incidenten opgeleverd waarbij Mandi het onderspit moest delven. Als Abby weer eens doelwit is van Mandi’s wrede gedrag neemt
 
Jo het voor haar op. Door deze vriendschap wordt ook Jo waar mogelijk door Mandi getreiterd, maar ze heeft de pech dat Jo niet gewend is zich op haar kop te laten zitten…

In dit vervolg op het zeer succesvolle Mean Girls dit keer geen echt bekende dames, hoewel Lindsay Lohan, Rachel McAdams en Amanda Seyfried dat toen ook nog niet allemaal waren. Maiara Walsh, kennen we uit Desperate Housewives, en haar rivale Meaghan Jette Martin komt net als Lohan uit de talentenpool van The Disney Channel.

Mean Girls 2 is een leuke film, voor en over meiden...

Cast: Meaghan Jette Martin, Maiara Walsh.
Genre: Komedie
 
 
 
Te huur vanaf: 15 maart 2011
 
P.K. Highsmith en Christopher Danson (Samuel L. Jackson en Dwayne Johnson) zijn de helden van de NYPD. Het zijn twee keiharde rechercheurs die aan de grootste zaken werken en daarbij soms ook de grootste verwoestingen veroorzaken als ze iets te ver opgaan in hun werk.

En dan heb je Allen Gamble en Terry Hiotz (Will Ferrell en Mark Wahlberg), eveneens werkzaam bij de politie, maar dan op een heel andere manier. Net als al hun collega’s kijken ze op naar P.K. en Christopher en ze dromen er van om zulke agenten te kunnen zijn. Als ze die kans opeens krijgen, loopt het allemaal anders dan verwacht.

Niet in de eerste plaats omdat ze bij lange na niet zo stoer en onverwoestbaar zijn, maar ook omdat ze zich op de verkeerde zaak storten. Het onderzoek naar beursspeculant David Ershon is tegen het verkeerde been van een paar hoge heren en dat maakt het duo er niet populairder op. Uitgerust met een houten pistool, Allen heeft straf omdat hij zich over heeft laten halen van achter zijn bureau een schot in de lucht te lossen, en een Toyota Prius, bijt vooral Allen zich vast in de zaak en komt met verrassend goede resultaten...

Wij zijn geen fan van Will Ferrell, een mening die in Nederland vrij breed wordt ondersteund. Toch betrappen we ons erop dat we bij deze stupide komedie meerdere keren hartelijk moeten lachen. Al met al kunnen we zeggen dat als je in een lekker melige bui bent, je een heerlijke avond met deze film kunt beleven.
Cast: Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Eva Mendes en Will Ferrell.
Genre: Actie/Komedie
 
 
Te huur vanaf: 15 maart 2011
Met een grote promotie in het vooruitzicht accepteert financieel expert Tim (Paul Rudd) een uitnodiging van zijn baas om een bijzonder etentje bij te wonen. Het is de bedoeling dat iedere gast iemand uitnodigt die ze flink in de maling kunnen nemen.

Hoe vreemder en belachelijker, des te beter. Tim’s vriendin Julie probeert hem van gedachten te laten veranderen, maar ze is al te laat, Tim heeft inmiddels Barry (Steve Carell) uitgenodigd, een zeer apart figuur die naast zijn werk bij de belastingdienst zijn tijd doodt met het opzetten van dode muizen.

Barry is absoluut een gast die perfect past bij het etentje, maar dan moet Tim de tijd ervoor nog eerst zien te overleven…
 
Het wil met Steve Carrell nog niet echt helemaal lukken en dat terwijl hij toch over een uniek komisch talent beschikt. Dinner For Schmucks is wat vermoeiend, maar dan wel heerlijk vermoeiend. Het is zo’n film waarin alles mis gaat wat maar mis kan gaan en dat gaat soms op het irritante af. Daarin zit ‘m nu precies de humor van dit type film en de fans van dit genre weten nu precies dat ze deze film niet mogen missen.

Regie: Steve Carell, Paul Rudd en Zach Galifianakis.
Genre: Komedie
 
 


Te huur vanaf: 8 maart 2011

Dik Trom is vrolijk, goudeerlijk en zijn naam zegt het al, flink uit de kluiten gewassen. Samen met zijn ouders woont hij in Dikkendam, de stad waar iedereen even graag zijn buik voleet met taart, snoepjes en patat. Zijn leven verandert als de familie Trom verhuist naar Dunhoven om daar een gezellig restaurant te beginnen. In Dunhoven woont een heel ander soort mensen, stuk voor stuk dun en veel minder levenslustig dan wat de familie Trom gewend is.

Dit is een heel nieuwe Dik, een Dik die vrolijk is neergezet in een zeer kleurrijke omgeving die bij de jongere jeugd heel goed wist te scoren.

Cast: Thijs Römer.. Genre: Familiefilm


Te huur vanaf: 8 maart 2011

Hong Kong 1906. De leider van de Chinese vrijheidsbeweging is onderweg naar de stad en de keizerin heeft haar moordenaars opdracht gegeven om hem te vermoorden. De tegenstanders van de dynastie moeten hem in leven houden voor een belangrijke bespreking en zij zoeken lijfwachten die deze moeilijke taak op zich willen nemen.

Bodyguards & Assassins begint vrij rustig, maar als de boel eenmaal op stoom raakt, wordt de kijker getrakteerd op een geweldig staaltje vechtchoreografie en een grote dosis actie. Dat alles maakt van deze film een absolute aanrader voor de fans van het Aziatische actiegenre.
Regie: Teddy Chan Genre: Actie/Speelfilm


Te huur vanaf: 1 maart 2011

Therapeute Gerri en haar man Tom (Jim Broadbent) hebben het prima voor elkaar. Ze wonen in een rustige Londense buitenwijk en zijn niet alleen gelukkig getrouwd, maar beide hebben ook nog een goede gezondheid en ook dat is wat waard Ze beseffen zich terdege dat lang niet iedereen in hun directe omgeving het zo goed heeft.

Gouden Palm-winnaar Mike Leigh toont in vier seizoenen het leven in al haar eenvoud en complexiteit. Another Year geeft op schitterende wijze het gecompliceerde en kwetsbare binnen het leven van alledag. Niet voor iedereen, maar perfect voor de fans van een kwaliteitsfilm.
Cast: Jim Broadbent. Genre: Komedie/Speelfilm


Te huur vanaf: 8 maart 2011

In het hoge noorden van Finland wordt in opdracht van Amerikaan Riley gezocht naar een begraafplaats die zelfs de piramiden doet verbleken. Het betreft de laatste rustplaats van de Kerstman die lang geleden wegens wreed gedrag in de val is gelokt en voorgoed is opgeborgen in een groot blok ijs.

Over dat blok heen heeft de lokale bevolking door de eeuwen heen een berg gebouwd en het is deze berg Korvatunturi waar Riley nu een gat laat blazen. De lokale bevolking heeft geen idee wat die rare Amerikaan daar nu allemaal aan het doen is, maar daar gaan ze wel snel achter komen. Verrassende film…
Regie: Jalmari Helander. Genre: Actie/Komedie
 
1 Grown Ups
Komedie
2 Wall Street: Money Never Sleeps
Speelfilm
3 The Town
Actie/Misdaad
4 The New Daughter
Suspense-Thriller
5 The American
Thriller/Speelfilm
6 Eat Pray Love
Speelfilm
7 Inception
Sci-Fi/Thriller
8 Salt
Thriller/Actie
9 Letters To Juliet
Speelfilm
10 Despicable Me / Verschrikkelijke Ikke
Animatie/Familiefilm
11 Knight And Day
Actie
12 Ticking Clock
Thriller
13 The Sorcerer's Ap...
Avontuur/Actie
14 The Joneses
Komedie/Speelfilm
15 The Expendables
Actie
16 Step Up 3
Dansfilm/Speelfilm
17 Piranha
Horror/Thriller
18 Dog Pound
Misdaad
19 Bridge To Nowhere
Misdaad
20 Centurion
Avontuur
21 After.life
Thriller / Suspense
22 Hot Tub Time...
Komedie/Humor
23 Bonded By Blood
Misdaad
24 De Gelukkige Huis...
Speelfilm
25 Jonah Hex
Western
 
26 Going The Distanc...
Romantiek/Komedie
27 The Virginity Hit
Komedie
28 Marmaduke
Komedie/Familiefilm
29 You Again
Komedie/Humor
30 Shrek 4: Forever...
Animatie
31 Frozen
Speelfilm/Thriller
32 The Last Airbende...
Avontuur/Actie
33 The Karate Kid
Actie/Speelfilm
34 Resident Evil: Af...
Actie
35 Ondine
Speelfilm
36 Dorian Gray
Thriller/Speelfilm
37 The Crazies
Rampenfilm/Horror
38 Tormented
Suspense-Horror
39 Get Him To The Gr...
Komedie
40 Shank
Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.