Te huur vanaf: 15 februari 2011
Geniaal als hij is, is de tweedejaars student aan het prestigieuze Harvard Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) alleen maar bezig met het bereiken van de juiste sociale status en kijkt hij neer op alles wat academisch onder zijn niveau zit.

Net gedumpt door studente Erica Albright, hacked hij de sites van alle vrouwelijke studentenverenigingen uit de omgeving en creëert uit pure frustratie een vleeskeuring op het Internet.

Hij stuurt het aan een paar mensen door en de dynamiek van het Internet doet de rest. Binnen enkele uren genereert de site zoveel traffic dat het netwerk van Harvard, toch niet het kleinste, crashed.
  Dat succes brengt hem op het idee dit initiatief verder uit te werken en voila, Facebook.com was geboren.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is ’s werelds jongste miljardair, maar of al dat geld hem ook gelukkig heeft gemaakt, dat is nog maar de vraag. In The Social Network zien we hem als een naar contactgestoord mannetje. Hij wordt op geniale wijze neergezet door de vlotgebekte Jesse Eisenberg die voor zijn vertolking een Oscarnominatie in de wacht wist te slepen, een van de acht nominaties die de film in totaal toebedeeld kreeg.

We zien hoe Zuckerberg’s idee zich razendsnel, maar, dat gaat echter ten koste van een belangrijke vriendschap met zijn mede-oprichter en financier. Diens plaats wordt ingenomen door Napster-oprichter Sean Parker, prime gespeeld door Justin Timberlake die zich wederom als acteur bewijst. Het is een interessante film over een bekend Internetfenomeen, goed gemaakt en in een lekker tempo vertelt. Absoluut een film die je moet gaan zien...

Cast: Jesse Eisenberg en Justin Timberlake.
Genre: Speelfilm.
 
Nu te huur  
 
Als aankomend schrijver heeft Ethan Reed best talent, maar hij krijgt ze maar niet verkocht. Na de zoveelste afwijzing zit hij, onder het genot van een kop koffie, nog wat gedachten in zijn dagboek te noteren als serveerster Jesse (Alyssa Milano) bij hem aan tafel komt zitten.

Dat maakt zijn dag helemaal goed, want hij verlaat het koffiehuis met haar telefoonnummer op zak. Helaas voor Ethan loopt even later de veel stoerdere en succesvollere reclameman Troy met hetzelfde resultaat naar buiten. Na een paar dates voelt Jesse zich bij zowel Ethan als Troy heel erg op haar gemak en ze kan daardoor onmogelijk kiezen met welk van beide ze de volgende stap gaat zetten... Heerlijk, zo’n romantische film die je verrast omdat je eigenlijk niet deze kwaliteit verwacht.

My Girlfriend’s Boyfriend heeft een charmant verhaal met beminnelijke personages die je meesleuren in een verhaal dat nergens onnodig plat wordt. In tegenstelling tot vergelijkbare films in het romcom-genre zit er daarnaast ook nog eens een geweldige plottwist in het verhaal en alleen daarvoor zou je hem al moeten zien. Echt...
 
Cast: Alyssa Milano, Michael Landes, Beau Bridges
Genre: Romantiek/Speelfilm
 
Te huur vanaf: 22 februari 2011
 
Een uit de hand gelopen bankoverval levert Carl Lucas (Luke Goss) een levenslange gevangenisstraf op. Hij belandt daardoor in een regelrecht hel.

In de gevangenis op Terminal Island, dat eigendom is van de Wayland corporatie, loopt de boel regelmatig uit de hand en dat geweld heeft de leiding op het idee gebracht daar flink wat extra geld aan te verdienen. Tijdens Death Match vechten gedetineerden live op het Wayland Network tegen elkaar tot de dood er op volgt.

Helaas hebben niet alle gevechten een dodelijke afloop en de laatste tijd vallen de kijkcijfers wat tegen. Wayland’s CEO (Ving Rhames) is daar niet blij mee en hij zet zijn producers onderdruk om snel met een ander nog spectaculairder format te komen dat de trend ombuigt.

Mooie vrouwen, snelle auto’s en geweld, dat is de formule achter de Death Race-franchise. Het is dan wel de tweede film, het verhaal speelt zich af voor dat van de eerste film. We zien hoe de dodelijke races beginnen en vanaf dat moment spat de film van je scherm af. Goedkoop vertier, maar wel precies dat wat de fans van het harde actiegenre willen zien...
 
Cast: Danny Trejo, Sean Bean, Ving Rhames, Luke Goss en Fred Koehl.
Genre: Actie
 
 
Te huur vanaf: 15 februari 2011
Als Kristi en Dan Ray op een avond thuiskomen treffen ze daar een grote ravage aan. Ondanks het feit dat vreemd genoeg alle deuren nog hermetisch zijn afgesloten trekken ze de conclusie dat er is ingebroken, hoewel er op een kettinkje van Kristie na niets gestolen lijkt te zijn.

Ze besluiten een aantal beveiligingscamera’s installeren om zo potentiële inbrekers af te schrikken en daarmee lijkt de zaak afgedaan. Er is echter iets heel anders aan de hand. Op de videobeelden zijn vreemde dingen te zien die ze met hun gezonde verstand niet kunnen verklaren. Het licht bij het zwembad flikkert, de zwembadreiniger ligt ’s ochtend op het droge en er begint ineens van alles om te vallen in de keuken.

Hun zoontje Hunter wordt meerdere malen wakker van harde klappen in en rondom het huis en Duitse herder Abby staart en blaft naar dingen die er niet zijn.
 
Dat is slechts het begin van een aaneenschakeling van gebeurtenissen die de familie langzaam maar heel zeker tot waanzin drijft...

Paranormal Activity was een minimalistische film, want de makers wisten de kijker met zeer beperkte middelen toch de sluipen op het lijf te jagen. Dit vervolg heeft iets meer beweging en is daardoor wel wat makkelijker te kijken.

Sluit voor het maximale effect de gordijnen, doe het licht uit en concentreer je op de subtiele en minder subtiele schrikeffecten die de film te bieden heeft.

Regie: Tod Williams.
Genre: Suspense-Thriller
 
 
 
Te huur vanaf: 22 februari 2011
 
Samen met haar ouders wordt, in Parijs op 16 juli 1942, de tienjarige Sarah opgepakt en samen met dertienduizend Joodse lotgenoten afgevoerd naar wielerstadion Vélodrome d’Hiver. Het meisje heeft geen enkel benul wat er nog allemaal boven haar hoofd hangt, want de Duitse bezetter heeft weinig goeds met haar voor, maar wonder boven wonder weet ze aan de dood te ontsnappen.

De lotgevallen van de kleine Sarah worden ook vanuit een tweede perspectief bekeken, dat van journaliste Julia Armond (Kristin Scott Thomas). Zij werkt aan een artikel over de gebeurtenissen uit de oorlog en ze is zeer verbaast dat heel weinigen weten wat er zich in Parijs die dagen heeft afgespeeld en wat de rol was van de eigen politie en bevolking. Tijdens haar research stuit ze op het verhaal van Sarah en ze besluit uit te zoeken wat er van het meisje is geworden. Opmerkelijk genoeg verhuist Julia met haar gezin op dat moment naar het huis waar Sarah tot haar arrestatie heeft gewoond.

Haar Naam Was Sarah is de verfilming van de internationale bestseller van Tatiana De Rosnay. Het boek is ook in ons land niet aan te slepen en staat trots bovenaan de bestsellerlijst van 2010. Haar Naam Was Sarah is vlot gemaakt en bedient zich zo min mogelijk van valse sentimenten. Heden en verleden is mooi tot een geheel gemaakt en dat heeft een prachtige evenwichtige en niet te missen film opgeleverd.
Cast: Kristin Scott Thomas.
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 15 februari 2011
De band tussen Charlie (Zac Efron) en zijn broertje Sam is heel hecht, maar daar komt abrupt een eind aan Sam tijdens een auto-ongeluk komt te overlijden.

Charlie kan niet met dit grote verlies omgaan en tijdens de begrafenis zet hij het op een lopen om pas tot stilstand te komen als hij in het bos ten val komt. Daar staat vanuit het niets Sam voor zijn neus en hij doet de plechtige belofte hem daar iedere dag bij zonsondergang te ontmoeten.

Dat gaat echter ten koste van zijn eigen toekomst, zijn eigen leven. Dat leven verandert als hij jaren later Tess, een meisje van vroeger, weer tegen het lijf loopt. Bij Tess voelt hij zich anders, maar zelfs nu nog blijft zijn belofte aan Sam als een schaduw over hem heen hangen...
 
We kunnen niet ontkennen dat deze film is opgezet om de verkoop van tissues te stimuleren, maar daar is op zich niks mis mee. Iedereen kan bij tijd en wijlen een tearjerker gebruiken en laat die tranen maar biggelen.

Charlie St. Cloud is een prachtige film, gevuld met hier en daar een wat voorspelbaar element, maar ook dat nemen we graag op de koop toe. Prachtig mooi...

Cast: Zac Efron en Kim Basinger.
Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 22 februari 2011

Drieëndertig jaar na de moord op zijn broer komen dader Allister (Liam Neeson) en slachtoffer Joe (James Nesbitt) voor het eerst tegenover elkaar te staan. Allister zit met een enorm schuldgevoel, Joe wil wraak. Hij wil zijn vijf hemelse minuten waarin hij decennia van ellende en zelfverwijt van zich af kan schudden.

Five Minutes Of Heaven is een kwaliteitsfilm tegen de achtergrond van het slepende Noord-Ierse conflict. De film draait om de gevoelens die de twee betrokkenen hun hele leven met zich meezeulen en beiden hebben daar intens onder te lijden. Een aanrader, maar niet voor iedereen...
Cast: Liam Neeson en James Nesbitt. Genre: Speelfilm/Thriller


Te huur vanaf: 22 februari 2011

Na de Duitse inval in Frankrijk ontstaat er een ‘vrije’ zone in de stad Vichy onder leiding van maarschalk Petain. Dit regime werkte nauw samen met de Duitse bezetter. Zo gebeurde het dat Franse politie en militairen in Parijs ruim dertienduizend Joden oppakte en in een leeg wielerstadion onderbracht.

Daar probeert arts David Sheinbaum (Jean Reno) samen met de gedreven verpleegster Annette Monod er het beste van te maken. Niemand kan zich op dat moment voorstellen welke gruwelen er aan zitten te komen en niemand beseft dat van de dertienduizend er slechts enkelen de oorlog zullen overleven...
Cast: Jean Reno en Melanie Laurent. Genre: Oorlog/Speelfilm


Nu te huur  

Hengst Secretariat wordt door kenners gezien als mogelijk het beste renpaard aller tijden. Eigenaresse Penny Chenery (Diane Lane) betreedt na de dood van haar moeder noodgedwongen deze typische mannenwereld en weet zich, door op het goede moment de juiste keuzes te maken, met veel succes staande te houden.

Disney heeft een reputatie hoog te houden, want met Seabiscuit hebben ze de lat voor films over paardenraces vrij hoog gelegd. Die reputatie komt met Secretariat niet in gevaar. Het is een heerlijke speelfilm met een sterke cast met John Malkovich als sprankelend komisch middelpunt.

Cast: Diane Lane, John Malkovich en Dylan Walsh. Genre: Speelfilm


Nu te huur:  

Direct na zijn diploma-uitreiking krijgt James Brennan een flinke domper te verwerken, want er zit wegens gebrek aan financiële middelen niets anders op dan te gaan werken bij lokaal attractie park Adventureland. Op zijn tweede dag leert hij collega Emily kennen.

Met haar heeft hij vrijwel direct een leuke klik. Stukje bij beetje komen ze steeds dichter bij die eerste kus, maar er is een lastige factor in het spel die hun relatie bijna onmogelijk maakt. Jesse Eisenberg (The Social Network) is samen met Kristen Stewart (Twilight) goed op dreef in deze romantische speelfilm. Interessante film...

Cast: Kristen Stewart, Ryan Reynolds en Bill Hader Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.