Te huur vanaf: 10 februari 2011
Doug MacRay (Ben Affleck) een zeer succesvol bankovervalkwartet. Boston, de bankovervalhoofdstad van de Verenigde Staten, is hun werkterrein en daar hebben ze met de hulp van de Ierse maffiabaas Fergie (Pete Postlethwaite), ook wel bekend als De Bloemist, hun doelwitten voor het uitkiezen.

Als ze tijdens een overval over hun normale tijdlimiet heen gaan, nemen ze uit voorzorg een gijzelaar mee. Zodra ze zich veilig voelen wordt de vrouw weer vrijgelaten, maar daar beginnen de problemen pas. De vrouw, bankdirecteur Claire Keesey, is eveneens van Ierse afkomst en woont dientengevolge in dezelfde wijk.
  Uit voorzorg besluit Doug contact met haar te zoeken om uit te vogelen wat ze de ingeschakelde FBI heeft verteld en of ze een bedreiging voor hen vormt. Het contact is echter zo prettig dat Doug heel andere gevoelens voor Claire ontwikkeld. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd voordat ze ontdekt dat de man waar ze verliefd op is geworden er een zeer gewelddadige bijbaan op nahoudt.

The Town is alles wat de vele fans van het actie-thrillermisdaadgenre zich kunnen wensen en het is het zoveelste bewijs dat je geen honderden miljoenen dollars uit hoeft te geven om een perfecte film af te leveren voor een groot publiek. Oké, hij heeft niet de originaliteit en inventiviteit van b.v. Inception, maar dat is dan ook een heel ander soort amusement.

The Town is hard, snel en realistisch en past in het rijtje van films als The Taking Of Pelham 123, From Paris With Love en Law Abiding Citizen. Minder subtiel, maar wel spannend en onderhoudend...
Cast: Ben Affleck, Blake Lively, Pete Postlethwaite en Chris Cooper.
Genre: Actie/Misdaad
 
Te huur vanaf: 8 februari 2011
 
Op haar nieuwe school laat Becca haar oog vallen op Edward, de bleke mysterieuze jongen in haar klas. De aantrekkingskracht is wederzijds, maar een vervelende bijkomstigheid staat een echter romance helaas in de weg.

Edward is een vampier, maar wel een van het goede soort, dus Becca hoeft niet bang te zijn dat ze in een onoplettend moment leeggezogen wordt. Helaas zijn er binnen Edward’s kennissenkring soortgenoten die daar minder moeite mee hebben en wat is er toch met Jacob aan de hand, Becca’s jeugdvriend die er steeds hariger uit begint te zien...

Het is altijd lastig om een verhaal te schijven over een film als deze, want het niet meer dan een aaneenschakeling van herkenbare grappige situaties. Spoofs zijn er in vele soorten en maten en meestal wordt een heel genre op de hak genomen.

Met een titel als Vampires Suck denk je dat het vampieren-genre aan de beurt is, maar dat is niet het geval, want het zijn alleen de Twilight-films die er hier flink van langs krijgen. Vampires Suck is voor de liefhebbers van dit type film wederom een prima film om de avond mee door te komen.
 
Cast: Jason Friedberg en Aaron Seltzer
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 8 februari 2011
 
Als Marni Olsen (Kristen Bell) naar huis komt om de bruiloft van haar oudere broer Mark bij te wonen, komt ze oog in oog te staan met de persoon die jaren geleden haar tijd op de middelbare school tot een ware hel wist te maken.

Joanna, op school bekend als de mega-populaire en verschrikkelijk bitchy J.J., staat op het punt om met Mark te gaan trouwen en alle agressie over de jarenlange vernederingen komen bij Marni weer naar boven. Maar, met de gedachte in haar achterhoofd dat iedereen een tweede kans verdient, probeert ze er in eerste instantie het beste van te maken. Joanna doet alsof er nooit iets tussen hen heeft plaatsgevonden, maar dat is een schone schijn en zodra Marni dat ontdekt zet ze vol de aanval in...

We hebben waarschijnlijk allemaal onze goede en minder goede herinneringen aan onze schooltijd overgehouden, maar in deze film draait het om de herinneringen waar we jaren later badend in het zweet en trillend van woede wakker van worden. Het is een perfect thema dat op dito wijze is uitgewerkt tot een hele amuserende komedie met een cast van leuke actrices...
 
Cast: Kristen Bell en Jamie Lee Curtis.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 1 februari 2011
Het leven van Liz Gilbert (Julia Roberts) loopt een beetje op de automatische piloot. Ze is getrouwd, maar gelukkig is ze niet en steeds meer overvalt haar het gevoel dat ze door de jaren heen zichzelf kwijt is geraakt.

Op een dag neemt ze een moeilijke en dappere beslissing. Ze stapt uit haar huwelijk en zonder enig plan voor de toekomst slaat ze een nieuwe weg in. Die weg leidt naar David Piccolo (James Franco), een veel jongere toneelspeler met wie ze een relatie begint. Toch brengt ook deze romance haar niet wat ze van het leven verwacht en als de spanningen tussen haar en David meer en meer oplopen zet ze de volgende stap in haar zoektocht naar zichzelf.

Liz besluit een jaar te gaan reizen en ze heeft Italie, India en Bali in haar plannen opgenomen.
 
Eten Bidden Beminnen was ook in Nederland een enorm succes en het is dan ook geen verrassing dat de verfilming een groot deel van de lezeressen ertoe bracht de bioscoop te bezoeken.

De drie locaties waar de film zich afspeelt leveren prachtige plaatjes op. De historische gebouwen en knusse straatjes in Rome, het kleurrijke India en de prachtige landschappen van Bali, het draagt allemaal bij aan een mooie filmervaring. Eat Pray Love is een film voor vrouwen.

Zij zullen de emoties van de tegen een midlifecrisis aanzittende hoofdpersoon beter aanvoelen en mee zwijmelen bij een spirituele zoektocht waar velen van dromen...

Cast: Julia Roberts en Billy Crudup.
Genre: Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 8 februari 2011
 
Samen met Nick en Lou (Rob Corddry uit What Happens In Vegas), twee van zijn boezemvrienden van vroeger, gaat Adam (John Cusack) voor een korte skivakantie naar Kodiak Valley, de plek waar ze in hun jongere jaren menig wild weekend mee hebben gemaakt.

Daar aangekomen blijkt het skidorp en het hotel hun glans grotendeels te hebben verloren, maar die prachtige jacuzzi achter hun appartement ziet er wel heel erg aantrekkelijk uit. Een grote hoeveelheid alcohol en een niet voorziene kortsluiting zorgt ervoor dat de vier, Adam’s neefje Jacob (Clark Duke uit Kick-Ass) maakt het kwartet kompleet, de volgende ochtend met een enorme kater wakker worden in een heel andere wereld.

De jacuzzi blijkt een tijdmachine te zijn en ineens zitten ze midden in het Winterfest van 1986. In hun achterhoofd weten ze dat ze zo min mogelijk moeten veranderen aan hun verleden, want vooral voor Jacob kan een verandering in de gebeurtenissen dramatische gevolgen hebben...

Hot Tub Time Machine is lekker plat en super grappig. Op het moment dat de heren beseffen in welke situatie ze terecht zijn gekomen zien we wat er de laatste 25 jaar allemaal veranderd is en dat zorgt voor hele leuke en herkenbare momenten.

Combineer het thema van Back To The Future met de alcoholistische uitspattingen van The Hangover en je weet wat deze heerlijk komedie je te bieden heeft. Crispin Glover, hier de eenarmige piccolo, speelde ooit de sullige George McFly in..... ??
Cast: John Cusack, Rob Corddry, Crispin Glover en Chevy Chase.
Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 1 februari 2011

September 1939. De Poolse bevolking slaat vanuit twee kanten op de vlucht voor de invasie van de Duitsers vanuit het westen en de Sovjets vanuit het oosten. Het leger is daar niet tegen opgewassen en moet zich overgeven. De soldaten worden door de Russen naar huis gestuurd, maar tussen de 15.000 en 20.000 officieren worden krijgsgevangen genomen. Lopende de oorlog wordt hun lot bekend gemaakt door de Duitsers. In de bossen bij Katyn heeft een massaslachting plaatsgevonden, een slachting die na de oorlog door de Russen met harde hand wordt ontkent...

Stalin paste in WOII richting het Poolse leger dezelfde tactiek toe die hij eerder had gebruikt om zijn eigen leger onder controle te krijgen. Katyn is een prima, Pools gesproken, film die de verschillende aspecten toont van deze slachtpartij.
Regie: Andrzej Wajda. Genre: Oorlog/Speelfilm
 


Te huur vanaf: 8 februari 2011

De elfjarige Eva is het zat dat haar ouders continue ruzie maken en om hen duidelijk te maken dat ze de situatie niet langer accepteert, loopt ze weg van huis. Dan ontdekt ze dat haar vader (Daan Schuurmans) mogelijk niet de man is wie ze denkt. Hij schijnt voor topcrimineel Brandsema te werken, iets dat Eva in eerste instantie maar moeilijk kan geloven. Ze besluit samen met haar beste vrienden Jackie en Thomas zelf op onderzoek uit te gaan om zijn onschuld te bewijzen, maar hoe meer ze ontdekt, des te meer bewijzen er naar boven komen dat er inderdaad iets niet klopt...

Jan Terlouw werd als schrijver bekend door zijn bestseller Oorlogswinter, maar de beste man heeft meer goed werk afgeleverd. De Nederlandse film doet het weer goed en jeugdthriller Briefgeheim is daar geen uitzondering op.
Cast: Daan Schuurmans Genre: Familiefilm
 


Te huur vanaf: 8 februari 2011

Op het moment dat Peter (Jim Caviezel) en zijn vrouw Carla van huis vertrekken voor een lang weekend met vrienden, is een lang slepende ruzie alles bepalend voor de sfeer in de auto. Ze komen uiteindelijk wel aan op hun bestemming, maar vooral Carla krijgt er niet direct een vakantiegevoel bij. Als ze hun uitrusting in gebruik hebben genomen is het er best uit te houden, maar een luxe hotel is het niet.

Dan beginnen er allemaal vreemde dingen te gebeuren. Het is net alsof de natuur wraak op hen neemt en hen straft voor de manier waarop ze tijdens de trip met de natuur om gaan...
Cast: James Caviezel Genre: Thriller/Speelfilm


Te huur vanaf: 1 februari 2011

Londen 2015, de maatschappij zoals wij hem kennen is volledig ingestort en de straten van de stad zijn in handen van gewelddadige bendes. Voedsel is er schaars en het vinden ervan is een strijd die op het scherpst van de snede wordt uitgevochten. De veertienjarige Junior en zijn oudere broer Rager proberen in deze harde wereld te overleven.

Wanneer een conflict met een rivaliserende bende hun leven voor altijd verandert, moet Junior een belangrijke beslissing nemen. Blijft hij trouw aan zijn principes of sleept hij zijn broer en de rest van de bende mee in een zeer risicovolle zoektocht naar wraak.

Regie: Mo Ali. Genre: Actie


Te huur vanaf: 1 februari 2011

Een conflict tussen zakenman Gabe en een meedogenloze Roemeense bende loopt volledig uit de hand. Samen met wat vrienden heeft Gabe wat klappen uitgedeeld en in zijn wereld is de boel daarmee afgedaan. Helaas denken de Roemenen daar heel anders over. Die hebben een andere mentaliteit en vooral de gedreven Cristi is in zijn criminele eer aangetast.

Al snel wordt duidelijk dat hij het er niet bij laat zitten. Gabe’s enige dochter Julie wordt ontvoerd en dat betekent dat hij maximaal 48 uur de tijd heeft om haar terug te vinden voor ze voorgoed in het circuit van de seksindustrie verdwijnt...

Cast: Billy Murray Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 8 februari 2011

Direct na de bruiloft van Chloe en Papi vertrekken Viv en Rachel voor enkele maanden naar het tropische regenwoud, Sam achterlatend om voor de beide chihuahua’s te zorgen. Het blijft niet bij twee hondjes, want Chloe wil graag een groot gezin en vier maanden later huppelen er 5 pups door de tuin. Dat is een hele klus om in de gaten te houden.

Sam heeft meer problemen. Zijn ouders dreigen hun huis aan de bank te verliezen. Om het huis te redden, besluiten Papi en Chloe zich in te schrijven voor de Beverly Hills hondenshow waar ze het op moeten nemen tegen de arrogante Franse poedel Appoline...

Regie: Alex Zamm. Genre: Komedie/Humor
 
1 Knight And Day
Actie
2 Inception
Sci-Fi/Thriller
3 Salt
Thriller/Actie
4 Grown Ups
Komedie
5 The Sorcerer's Apprentice
Avontuur/Actie
6 The Expendables
Actie
7 Step Up 3
Dansfilm/Speelfilm
8 Piranha
Horror/Thriller
9 Letters To Juliet
Speelfilm
10 Shrek 4: Forever After
Animatie
11 The Karate Kid
Actie/Speelfilm
12 Brooklyn's Finest
Misdaad/Actie
13 Dog Pound
Misdaad
14 Centurion
Avontuur
15 The New Daughter
Suspense-Thriller
16 Twilight: Eclipse
Speelfilm
17 Marmaduke
Komedie/Familiefilm
18 Ondine
Speelfilm
19 Get Him To The Gr...
Komedie
20 Law Abiding Citiz...
Thriller
21 Unthinkable
Thriller
22 The Last Airbende...
Avontuur/Actie
23 Resident Evil: Af...
Actie
24 De Gelukkige Huis...
Speelfilm
25 Repo Men
Thriller/Actie
 
26 The American
Thriller/Speelfilm
27 Bridge To Nowhere
Misdaad
28 Frozen
Speelfilm/Thriller
29 Sex And The City...
Komedie/Speelfilm
30 Predators
Sci-Fi/Actie
31 How To Train...
Familiefilm/Avontuur
32 Shanghai
Thriller
33 Brotherhood
Thriller/Speelfilm
34 A Christmas Carol
Animatie
35 The Crazies
Rampenfilm/Horror
36 The Back-up Plan
Romantiek/Komedie/Humor
37 Toy Story 3
Familiefilm/Animatie
38 Splice
Sci-Fi/Thriller
39 Ong Bak 3
Actie
40 Prince Of Persia:...
Avontuur
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.