Te huur vanaf: 25 januari 2011
Gru (van stem voorzien door Steve Carell) is de grootste gemeenste schurk van de wereld, tenminste, zo ziet hij zichzelf.

Vanuit de kelder onder zijn huis in een rustige buurt bereidt hij de diefstal van de eeuw voor en met een waar leger van hulpjes hoopt hij binnenkort in het bezit te zijn van de maan. Alles en iedereen die in zijn weg staat probeert hij met een groot arsenaal van speciale wapens te vernietigen. Dat werkt helaas niet bij iedereen, want collega-misdadiger Vector is hem iedere keer te snel af.
  Daar komt bij dat Gru ineens drie schattige weesmeisjes onder zijn hoede krijgt en dat is voor deze rasboef angstaanjagender dan alles wat hij in zijn criminele carričre tot nu toe mee heeft mogen maken...

In Despicable Me, in het Nederlands bekend als Verschrikkelijke Ikke, is de combinatie tussen verbluffende animatie en een humoristisch verhaal tot in de puntjes uitgewerkt. Leukste creatie van de film zijn de Minions, de hulpjes van booswicht Gru die met hele bossen tegelijk hun meester behulpzaam proberen te zijn. maar daar niet echt in slagen.

Het is de eerste film van productiemaatschappij Illumination en als we naar de trailer van hun tweede grote film kijken, het schattig ogende Hop, dan hebben Dreamworks (Shrek, Madagascar) en Pixar (Finding Nemo, Cars) er een serieuze concurrent bij.
Cast: Steve Carell (stem), Jason Segel (stem) en Russell Brand (stem).
Genre: Animatie, Familiefilm.
 
Te huur vanaf: 25 januari 2011
 
Na een flinke ruzie met haar vriend Paul (Justin Long) rijdt de emotioneel aangeslagen Anna (Christina Ricci) met grote snelheid weg bij het restaurant waar ze gezellig zouden gaan eten.

Anna verongelukt en komt zo op de tafel terecht bij begrafenisondernemer Eliot Deacon (Liam Neeson), een vakman die de reputatie heeft prachtig werk af te leveren. Eliot bezit de gave om met de doden te communiceren en op die manier kan hij de overledene begeleiden bij het hele proces wat er tussen het leven en de dood plaatsvindt.

Anna weigert echter te geloven dat ze dood is, want ondanks alle bewijzen voelt ze zich nog steeds levend en die gedachte brengt haar op de drempel van krankzinnigheid.

After.Life is een spannende suspense-thriller die het vooral moet hebben van de beklemmende positie waarin de hoofdpersoon zich bevind. Als kijker zoek je naar aanwijzingen en blijf je zweven tussen geloof en ongeloof. Is ze dood of leeft ze nog...
 
Cast: Liam Neeson, Christina Ricci en Justin Long
Genre: Thriller-Suspense
 
Te huur vanaf: 25 januari 2011
 
Na de dood van zijn vader keert Dorian Gray voor het eerst sinds jaren weer terug naar zijn ouderlijk huis in Londen.

Als erfgenaam van een welgesteld man wordt hij geďntroduceerd in de high society waar hij vooral door de vrouwen wellustig wordt bekeken. Samen met aristocraat Lord Henry Wotton (Colin Firth) en schilder Basil Hallward duikt hij in een nieuw wereld vol alcoholistische en seksuele uitspattingen.

Tussendoor poseert Dorian voor Basil die een werkelijk schitterend schilderij produceert. Het schilderij wordt alom bewonderd, maar er gaat een sinister geheim achter schuil, want zonder dat hij het weet heeft Dorian in het bijzijn van het schilderij een pact met de duivel gesloten en zijn ziel verkocht zodat hij eeuwig jong kan blijven.

Dorian Gray, een sinister personage dat jaren geleden opdook in The League Of Extraordinary Gentlemen, is een spannende thriller-speelfilm die veel doet denken aan het zeer succesvolle Perfume.
 
Cast: Colin Firth en Caroline Goodall.
Genre: Speelfilm/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 25 januari 2011
De relatie tussen Erin (Drew Barrymore) en Garrett (Justin Long) ontwikkelt zich vanaf de eerste minuut razendsnel. Zelfs de wetenschap dat Erin binnen zes weken weer terug verhuist van New York naar San Fransisco weerhoudt hen er niet van intens verliefd op elkaar te worden.

Na zes turbulente weken besluiten ze om de relatie op afstand in stand te houden, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor twee mensen die zo gek zijn met elkaar is dat gewoon namelijk geen doen, het is te moeilijk. Ze missen elkaars gezelschap en de seksuele frustratie neemt al snel belachelijke vormen aan.

Garrett’s vrienden leven intens met hem mee en ook aan Erin’s kant proberen haar vriendinnen mee te denken voor een oplossing, maar verder als geforceerde telefoonseks komen ook zij niet.
 
Wat ze ook verzinnen, het staat in geen enkele verhouding tot wat ze voelen als ze bij elkaar zijn en een van beide zal uiteindelijk een beslissing moeten forceren...

Voor een heerlijke romantische komedie zit je met Going The Distance meer dan goed. Naast het niet te overdreven romantische gedeelte zit er namelijk echt een hoop humor in en ook het taalgebruik is verre van braaf.

De film blijft daardoor ver weg van het zweverige verliefde gevoel waarbij mannen vaak afhaken en dat maakt hem ideaal om samen naar te kijken.

Cast: Drew Barrymore en Justin Long.
Genre: Komedie/Romantiek
 
 
 
Te huur vanaf: 25 januari 2011
 
Na 8 jaar gevangenisstraf komt Gordon Gekko (Michael Douglas) weer vrij en een paar jaar later heeft hij zijn leven weer aardig op de rit als succesvol auteur van boeken over de financiële wereld. Hij zit echter bij lange na niet op zijn oude niveau, in zijn oude wereld.

Zijn dochter Winnie staat op het punt om te gaan trouwen met Jake Moore (Shia LaBeouf), vreemd genoeg een gedreven financieel genie werkzaam bij investeringsbank Keller Zabel op Wall Street. Jake zoekt contact met Gekko om vader en dochter te verzoenen, maar dat is niet de enige reden dat hij de ervaren Gekko nodig heeft.

Keller Zabel is kort daarvoor door een gerichte actie de markt uit gedrukt en oprichter Lewis Zabel (Frank Langella), een vaderfiguur voor de jonge Jake, heeft vervolgens zelfmoord gepleegd. Gekko wil Jake maar al te graag helpen, want naast een stuk vaderliefde heeft hij andere redenen om zich met zijn dochter verzoeken, een paar miljoen redenen zelfs. Met deze tweede film keert Michael Douglas terug naar een van de meest gehate en spraakmakendste personages uit zijn carričre.

De toenmalige nieuwe jonge ster Charlie Sheen is vervangen door een vergelijkbaar acteur van de huidige generatie. Je hoeft geen hogere financiële opleiding te hebben genoten om van deze film te kunnen genieten, want het is en blijft natuurlijk vooral entertainment...
Cast: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin en Susan Sarandon.
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 25 januari 2011
Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog is Jonah Hex helemaal in zijn element als soldaat van de zuidelijke strijdkrachten. Het doden gaat hem goed af, maar sommige acties van zijn commandant, generaal Quentin Turnball (John Malkovich) gaan hem te ver en Hex komt daar tegen in verzet.

Turnball neemt wraak voor dit verraad door het gezin van Hex voor zijn ogen gruwelijk te vermoorden. Jonah’s gezicht wordt gebrandmerkt en verminkt en hij wordt voor dood achtergelaten. Dagen lang hangt hij aan een kruis tot indianen hem zo goed en zo kwaad weer oplappen. Eenmaal hersteld wordt hij een gevreesd premiejager die al snel zelf ook een mooie Wantedposter toegewezen krijgt.

Op een dag plukt het leger hem uit de armen van hoertje Lilah (Megan Fox) en dwingt hem dienst te nemen in het leger van de Unie.
 
President Grant heeft hiertoe persoonlijk opdracht gegeven om zo een groot dreigend gevaar tegen de Unie te beteugelen.

Jonah Hex is een creatie van DC Comics en dat betekent dat je altijd wel iets bijzonders te zien krijgt. De film bevat dan ook een klein, bovennatuurlijk DC-element, maar dat past perfect in het verhaal en doet niets af aan het feit dat dit een perfecte western is.

We zien John Malkovich als de eerste terrorist uit de geschiedenis en Josh Brolin als een soort Jack Bauer die een alles verwoestende aanslag moet zien te voorkomen. Gave film, goed gemaakt en Fox is zoals altijd weer sexy as hell...

Cast: Josh Brolin en Megan Fox..
Genre: Western
 
 


Te huur vanaf: 18 januari 2011

Onderzoeksjournalist Louis Hicks (Cuba Gooding Jr.) is nadat zijn huwelijk is misgelopen een relatie aangegaan met hulpofficier van justitie Felicia Carson. Als die op een avond bruut wordt vermoord, is Louis toevallig minuten later al ter plaatse.

Hij ziet nog net de dader haar huis verlaten en zet de achtervolging in, maar na een korte worsteling verdwijnt de moordenaar in het niets. Hij laat daarbij een belangrijk stukje bewijsmateriaal achter in de vorm van een dagboek waarin Louis niet alleen over de moord op Felicia, maar ook over andere nog te plegen moorden leest.
Cast: Cuba Gooding Jr. en Neal McDonough. Genre: Thriller


Nu te huur:

Leuke avonturenfilm-komedie over een gewone soldaat (Jackie Chan) die een veldslag tussen de legers van verschillende Chinese veldheren weet te overleven door zich op het juiste moment dood te houden. Een tweede overlevende is een generaal van de tegenpartij en de soldaat is er als de kippen bij om hem gevangen te nemen.

Een levende vijandige generaal is vijf hectare grond waard en hij kan zijn geluk niet op. Het enige probleem is dat hij een lange gevaarlijke reis voor de boeg heeft om zijn beloning te kunnen claimen want ook anderen zijn naar de generaal op zoek...

Cast: Jackie Chan. Genre: Actie


Te huur vanaf: 25 januari 2011

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vechten de Australiërs een bittere strijd tegen de Japanse soldaten langs de Kokoda-lijn in Nieuw Guinea. De Australische soldaten, waaronder vele vrijwilligers, vechten op grote afstand van hun geboorteland, om dat voor een invasie te behoeden. Na een Japans bombardement raakt een bataljon Australiërs geďsoleerd achter de frontlijn en moeten zij op eigen gelegenheid weer naar hun eigen linies zien terug te keren.

Prima oorlogsfilm over een ongelijke strijd die plaats heeft gevonden binnen een wat minder bekend deel van WOII.
Regie: Alister Grierson Genre: Actie/Oorlog


Te huur vanaf: 18 januari 2011

Van een groepje van vier goede vrienden is Matt de enige die er maar niet in slaagt zijn maagdelijkheid te verliezen. Wat Matt ook doet, er gaat altijd wel wat mis en iedereen in zijn omgeving leeft intens met hem mee, want alles is via het Internet te volgen...

The Virginity Hit is helemaal in You Tube-stijl gefilmd en dat maakt van deze hele leuke komedie de American Pie van het digitale tijdperk. Deze totaal onbekende film is echt een heerlijke film die alle mogelijkheden van het Internet laat zien. Een typerende kreet uit deze komedie: This is why God invented the Internet !!!
Regie: Huck Botko en Andrew Gurland Genre: Komedie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.