Te huur vanaf: 11 januari 2011
Verschillende mensen kennen hem onder verschillende namen, maar of hij nu Jack of Edward heet, deze Amerikaan is een gevaarlijk man.

Hij (George Clooney) verkoopt zijn diensten aan de hoogste bieder en staat internationaal bekend als een specialist op het gebied van wapens die hij op bestelling samenstelt. Wat er met zijn creaties gebeurt en wie er het slachtoffer van wordt, dat interesseert hem niet, zolang hij maar betaald krijgt en hij dat kan doen waar hij goed in is, want als vakman is hij trots op zijn werk.

  Na een aanslag op zijn leven trekt hij zich terug in een Italiaans dorpje waar hij voor zijn nieuwe opdracht een geavanceerd wapen moet maken.

Tijdens zijn verblijf raakt hij zeer gecharmeerd van Clara, een Italiaanse schone die hij in een plaatselijk bordeel heeft leren kennen. Als hij bij haar is, kan hij even alles achter zich laten. Hij beseft zich echter zelfs op die momenten dat hij bereid moet zijn om binnen een seconde de beslissing te nemen ook haar ondergeschikt te maken aan het doel waarvoor hij is ingehuurd.

The American is goed gemaakt, spannend en erotisch, maar een actiethriller is het niet. Je ziet dus een ander soort film dan je verwacht, maar die is daardoor niet minder waard. Clooney heeft met films als Burn After Reading, Michael Clayton en Up In The Air bewezen dat alleen zijn aanwezigheid al voldoende is voor succes.
Cast: George Clooney en Thekla Reuten.
Genre: Speelfilm/Thriller
 
Te huur vanaf: 4 januari 2011
 
Het stadje Ogden Marsh wordt getroffen door een vreemd onverklaarbaar verschijnsel. Het openbaart zich voor het eerst tijdens een onschuldige honkbalwedstrijd waar een lokale bewoner met een dubbelloops jachtgeweer het veld op loopt.

De sheriff David Dutten (Timothy Olyphant) kan niet anders dan de man, die hij al jaren kent, voor de ogen van het publiek doodschieten. Er volgen meer vreemde incidenten en dat brengt David tot de conclusie dat er iets heel goed mis is in Ogden Marsh. Hoe mis, dat wordt de eerstvolgende vierentwintig uur pas duidelijk...

The Crazies is een film met een Outbreak-achtig thema, alleen met de toevoeging van een aantal zeer bloederige, zelfs horrorachtige elementen.

Toch is dit geen horror, maar een rampenfilm die verrassend goed en veel geloofwaardiger dan vergelijkbare films in elkaar is gezet. Je wordt daardoor bij vlagen op lugubere wijze verrast. Het is absoluut een aanrader voor een hele brede doelgroep, maar wel heel duidelijk 16+.
 
Cast: Timothy Olyphant en Radha Mitchell.
Genre: Horror/Rampenfilm
 
Te huur vanaf: 11 januari 2011
 
Steve en Kate Jones (David Duchovny en Demi Moore) zijn de best mogelijke reclame voor The American Dream. Ze zijn aantrekkelijk, rijk en succesvol en ook hun kinderen Jenn en Mick voldoen aan alle criteria.

Steve en Kate heten echter geen Steve en Kate en Jenn en Mick zijn op geen enkele wijze aan hen verwant. De familie Jones is namelijk een levende marketingmachine die door het bedrijf waarvoor ze werkt, wordt ingeschakeld om in een regio de verkoop van allerlei luxe goederen een boost te geven.

The Joneses is een film met een tot nu toe uniek thema. Je zult ze maar tegenover je hebben wonen, zoín perfect gezin dat schijnbaar geld als water heeft en zich baadt in de meest extravagante denkbare luxe.

Dat levert een leuke film op die tegelijk een belangrijke boodschap uitdraagt die we ook bij ons vaak zien als bedrijven de consument proberen te verleiden. Geld lenen kost geld en overmatig consumptiegedrag kan vervelende consequenties hebben...
 
Cast: Demi Moore, David Duchovny, Amber Heard.
Genre: Komedie/Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 4 januari 2011
In de tweede eeuw na Christus strekt het Romeinse Rijk zich uit van de Afrikaanse woestijn tot aan de oevers van de Kaspische zee.

Bijna overal is het vrede onder Romeins gezag, behalve aan de noordgrens van het rijk in Brittanica waar de legioenen zwaar verzet ondervinden van de Picts, een stam die door middel van guerrillatactieken de invasie tot een halt heeft geroepen.

Onder leiding van generaal Titus Virilus (Dominic West) moet het 9de legioen de Picts aanvallen om zo een doorbraak in het conflict te forceren. De gouverneur van Brittanica heeft Picts-gids Etain (Olga Kurylenko) met Virilus meegestuurd, maar dat was een verkeerde keuze. Etain leidt Virilus in een val en het legioen wordt aangevallen en gedecimeerd.
 
Slechts een handjevol overleeft de slachtpartij en onder leiding van de onderweg opgepikte centurion Quintus Dias (Michael Fassbender) gaan zij op zoek

naar hun gevangen genomen generaal in de hoop samen met hem veilig naar huis terug te keren. Haal het beeld van de eerste veldslag in Gladiator terug in je geheugen en dan heb je de sfeer van Centurion goed te pakken.

Centurion is iets minder massaal, hoewel de veldslag waarbij 3000 Romeinen worden afgeslacht toch ook weer geen kleinigheidje is. Voor de fans van dit genre is Centurion een meer dan uitstekende keuze...

Cast: Dominic West en Michael Fassbender
Genre: Avontuur
 
 
 
Te huur vanaf: 11 januari 2011
 
Na een onverwachte scheiding probeert schrijver John James (Kevin Costner) samen met zijn dochter Louisa en zijn zoontje Sam de draad weer op te pakken.

Hun nieuwe leven begint met een nieuw huis, iets waar Louisa niet echt blij mee is, want naast verwijten rondom de scheiding neemt ze haar vader de verhuizing ook niet in dank af.

Hun nieuwe thuis is een prachtig landhuis, gelegen op een groot stuk grond. Na de eerste paar dagen lijkt iedereen zijn draai te hebben gevonden. De kinderen gaan weer naar school en John probeert weer wat woorden op papier te krijgen.

Wat hij niet ziet, is dat Louisa langzaam begint te veranderen. John doet het in eerste instantie af aan alle veranderingen, de puberteit, of zijn gebrekkige ervaring als vader. Als hij alle normale problemen heeft weggestreept dwingt hij zichzelf om ook aan abnormale dingen te denken en dat brengt hem tot een afschuwelijke conclusie...

In deze suspense-thriller wordt Kevin Costner geconfronteerd met een bovennatuurlijk fenomeen dat sluipenderwijs met name zijn dochter bedreigt. Die rol wordt perfect gespeeld door de toen nog maar vijftienjarige, accentloos Engels sprekende, Spaanse Ivana Baquero die haar eerste hoofdrol speelde in het cinefiele Panís Labyrinth. Ook daar kreeg ze allerlei vreemde zaken te verwerken, dus die ervaring kon ze mooi in deze spannende film meenemen. Dit keer geen cinefiele invloeden, maar gewoon een spannende thriller...
Cast: Kevin Costner en Ivana Baquero.
Genre: Suspense-Thriller
 
 
Te huur vanaf: 11 januari 2011
In 1993 leert Darren Nicholls in de gevangenis drugsdealers Mickey Steele, Jack Whomes en Pat Tate kennen. Na hun vrijlating blijft Darren aan zijn gevangenisvrienden hangen en zo raakt hij betrokken bij de zeer lucratieve drugshandel.

Samen met Mickey en Jack doet hij veel zaken met Pat die op zijn beurt een team vormt met de agressieve Tony Tucker en Craig Rolfe. Het gaat goed met de twee teams. Ze smokkelen veel drugs het land in en het spul verkoopt zo goed als vanzelf. Het is over en weer alleen maar vriendelijkheid, maar dat verandert als Mickey een slechte lading aan Pat verkoopt en er onenigheid ontstaat.

Mickey weet dat het uiten van bedreigingen vrij normaal is in Patís wereld. Hij weet ook dat wanneer Pat zegt dat hij je gaat vermoorden, hij dat met 99,9% zekerheid vroeg of laat ook echt zal gaan doen.
 
Op het moment dat die woorden worden uitgesproken weet Mickey wat hem te doen staat...

De Essex Boys zijn een begrip in de Engelse misdaadgeschiedenis. De drie vermoorde Britse topmisdadigers werden in Rettendon, Essex in hun auto vermoord en de daders zitten daar nog steeds voor in de gevangenis.

De acteurs zetten hun rollen weer op zoín overtuigende wijze neer dat je als kijker sterk het vermoeden hebt dat men deze heren zo uit het criminele circuit heeft geplukt.

Tel daar het heerlijke plat Engelse taaltje en de oneindig veel voorkomende Engelse scheldwoorden bij op en je hebt een geweldige misdaadfilm...

Regie: Sacha Bennett
Genre: Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 11 januari 2011

De zelfmoord van Darren Mullet kwam niet voor iedereen als een verrassing. De popi-kinderen van de school hadden het vaak op hem gemunt en ook de rest van de leerlingen lieten Darren links liggen. Na de herdenkingsdienst krijgen enkele van de grootste plaaggeesten ineens allerlei bedreigende smsjes binnen, verzonden vanaf Darrenís mobieltje.

In eerste instantie denken de direct betrokken leerlingen dat Darrenís enige vriend op deze manier wraak probeert te nemen door hen flink op te fokken, maar niets is minder waar. Er is wel degelijk een reden om ongerust te zijn...

Regie: Jon Wright. Genre: Suspense-Horror


Te huur vanaf: 4 januari 2011

Opgegroeid in het arme deel van Pittsburgh hebben Brian, Darick, Kevin en Chris geen glanzende toekomst voor zich liggen. Als ze op een dag de aan crack verslaafde straatprostituees Jasper en Sienna tegen het lijf lopen, komen ze op het idee om als souteneurs de prostitutie in te gaan.

Door de escortservice te combineren met het dealen van crack, lijken ze een winnende combinatie te hebben gevonden en al snel stroomt het geld binnen. Naarmate het succes alsmaar groter en groter wordt, groeit ook het gevaar dat er aandacht komt vanuit de gevestigde onderwereld en/of justitie.

Cast: Ving Rhames en Danny Masterson Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 11 januari 2011

Colin Farrell heeft de grote blockbusters vaarwel gezegd en concentreert zich momenteel op de wat meer inhoudelijk sterke films zoals het onlangs uitgekomen Ondine. Shell Shock is ook zoín film, een film die het niet moet hebben van de grootschaligheid van Alexander of de actie uit S.W.A.T. maar van pure acteerkwaliteiten.

We zien Farrell als fotograaf die fysiek en mentaal gewond terugkeert uit Koerdistan waar Koerden en Irakezen zwaar strijd leveren. Eenmaal thuis blijven de gebeurtenissen die tot zijn verwondingen hebben geleidt zijn geest kwellen en daar dreigt hij aan ten onder te gaan.
Cast: Colin Farrell, Christopher Lee en Paz Vega. Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 11 januari 2011

In 1992 trotseert een groep jonge anarchisten een sneeuwbedekte wildernis, om vanuit hun basis daar actie te voeren tegen de aanleg van een autowegomleiding. Daar ondergaan de leden van de groep een verschrikkelijk lot.

Vijftien jaar later verhuist Susan, een succesvol horrorschrijfster, van CaliforniŽ naar het Engelse platteland, op zoek naar rust. Die rust vindt ze in het idyllisch uitziende Hamlet. Idyllisch is het er echter niet, want daar aangekomen begint er voor Susan een ware nachtmerrie in deze suspense-thriller met de voor het genre zo gebruikelijke schrikeffecten...
Regie: Reg Traviss. Genre: Horror
 
1 Knight And Day
Actie
2 Inception
Sci-Fi/Thriller
3 Salt
Thriller/Actie
4 The Expendables
Actie
5 Brooklyn's Finest
Misdaad/Actie
6 The Last Airbender
Avontuur/Actie
7 The Karate Kid
Actie/Speelfilm
8 The Sorcerer's Apprentice
Avontuur/Actie
9 Robin Hood
Avontuur
10 Twilight: Eclipse
Speelfilm
11 Sex And The City...
Komedie/Speelfilm
12 Unthinkable
Thriller
13 Shrek 4: Forever...
Animatie
14 Law Abiding Citiz...
Thriller
15 The A-team
Actie
16 Beyond A Reasonab...
Thriller
17 Letters To Juliet
Speelfilm
18 How To Train Your...
Familiefilm/Avontuur
19 The Back-up Plan
Romantiek/Komedie/Humor
20 She's Out Of My L...
Komedie/Humor
21 Repo Men
Thriller/Actie
22 Toy Story 3
Familiefilm/Animatie
23 The Immortal
Misdaad
24 Killers
Komedie/Actie
25 De Gelukkige Huis...
Speelfilm
 
26 The Fourth Kind
Suspense-Thriller
27 Marmaduke
Komedie/Familiefilm
28 Get Him To The Gr...
Komedie
29 Ondine
Speelfilm
30 Ip Man 2
Actie
31 A Nightmare On El...
Thriller/Horror
32 Predators
Sci-Fi/Actie
33 The Ghost Writer
Thriller/Speelfilm
34 The Last Song
Romantiek/Speelfilm
35 Wild Cherry
Komedie
36 A Christmas Carol
Animatie
37 Streetdance 3d
Speelfilm
38 Once Fallen
Speelfilm/Misdaad
39 Old Dogs
Komedie/Familiefilm
40 Prince Of Persia:...
Avontuur
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.