Te huur vanaf: 28 december 2010
De dood van hun basketbalcoach brengt het enige kampioensteam van de overledene voor het eerst sinds dertig jaar weer samen.

Lenny, Eric, Kurt, Marcus en Rob (Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade en Rob Schneider) hebben elkaar al die jaren niet of nauwelijks gezien, maar het weerzien is hartelijk, zelfs onder deze moeilijke omstandigheden. Al snel komen de oude verhalen op tafel en steekt het bijbehorende puberale gedrag ouderwets de kop op. Ondanks hun grote verschillen vormen ze nog steeds een hecht team en dat betekent dat ze niet alleen herinneringen ophalen, maar tegelijk ook onvergetelijke nieuwe herinneringen maken.
  De vijf blijken nog steeds de kwajongens van vroeger te zijn en net als toen doen ze domme dingen en proberen ze net als dertig jaar geleden niet voor elkaar onder te doen...

Als je naar de namen van de vijf hoofdrolspelers kijkt, allemaal succesvolle komieken, dan weet je dat ze van deze film een waar feest hebben gemaakt. Stuk voor stuk spelen ze heel herkenbare rollen. Alleen Chris Rock is minder schreeuwerig dan normaal als huisman die zich teveel door zijn vrouw aan laat leunen, maar dat is voor veel komediefans wellicht nog een extra pluspunt.

Ze maken er met de hulp van o.a. Salma Hayek en Maria Bello een meer dan dolkomisch geheel van, maar wel met hier en daar wat gevoel. Grown Ups is daarmee echt een allround komedie...
Cast: Adam Sandler, Kevin James, David Spade en Salma Hayek.
Genre: Komedie.
 
Te huur vanaf: 21 december 2010
 
Clive Nicoli (Adrien Brody) en Elsa Kast hebben enkele jaren geëxperimenteerd met verschillende soorten DNA en op die manier hebben ze een nieuwe levensvorm gecreëerd.

In combinatie met menselijk DNA kunnen ze in principe beginnen om genetische aandoeningen als Parkinson, Alzheimer en diabetes definitief te genezen. Hun financier wil echter een andere richting op, want met wat nu al is bereikt kan het bedrijf beginnen zijn investering terug te verdienen. Clive en Elsa zijn het daar niet mee eens en besluiten hun onderzoek voort te zetten en daarbij maken ze een verschrikkelijke beoordelingsfout.

Splice heeft veel trekjes van het zeer succesvolle Species, zij het in een nieuw jasje gegoten. Voor hoofdrolspeler Adrien Brody was Splice een goede test voor zijn rol in Predators, welke twee weken eerder uit komt op DVD en Blu-ray. In Splice is hij een kritisch wetenschapper die voor eigen succes gaat en daarmee zijn hand overspeelt.
 
Cast: Adrien Brody
Genre: Sci-Fi/Thriller
 
Te huur vanaf: 14 december 2010
 
Robert Alexander de Derde, beter bekend als Moose, heeft zijn aspiraties als danser opgegeven om zich nu vol op zijn studie te storten.

Al op de eerste dag laat Moose zich verleiden zijn danskunsten te tonen en dat brengt hem in contact met een groep mededansers die het vuur voor zijn grote liefde weer op doet wakkeren...

Step Up 3 (in de bioscoop in 3D, maar op DVD en Blu-ray in 2D) is weer een genot om naar te kijken. De film past perfect in de nog steeds heersende dancemania en ook nu weer bevat hij de meest bespottelijk goede coole dansmoves, aangevuld met heerlijke muziek en een dosis spectaculaire parkour/free running. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van een dubbele romance tussen de verschillende hoofdpersonen en daar komt zelfs een grappige Gene Kelly-achtige musicalscene uit voort.

Alle elementen zitten er in om een avond te genieten van een extreem getalenteerde cast die bewegingen in huis heeft that will blow you away...
 
Regie: Jon Chu.
Genre: Dansfilm/Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 28 december 2010
In hun pogingen om overlevenden van het T-virus te vinden en in veiligheid te brengen, komen Alice (Milla Jovovich) en Claire (Ali Larter) in het volledig verwoeste Los Angeles terecht.

Daar landen ze met een tweepersoons vliegtuigje op het dak van een gevangenis waar een klein groepje overlevenden de zombies van zich af heeft weten te houden. De groep is te groot om ze weer mee te nemen en Alice zal dan ook een andere uitweg moeten zoeken.

Tijdens haar zoektocht stuit ze op Chris Redfield (Wenthworth Miller uit Prison Break die dus ook nu weer achter de tralies zit) en hij heeft de sleutel die Alice in staat stelt The Umbrella Company een zware slag toe te brengen.
 
Deze vierde Resident Evil-film is gefilmd in het door James Cameron voor Avatar ontwikkelde 3D-kamerasysteem en dat is ook heel goed te zien. Op zowel de DVD als de Blu-ray kan men door middel van de bekende kartonnen brilletjes proeven wat daar het effect van is, maar daar blijft het niet bij.

Op de Blu-ray staat ook de hoogwaardige 3D-versie en als je dat ziet, dan besef je dat de film voor dat doeleinde in elkaar is gezet. Hou ons ten goede, op 2D is het een perfecte film zoals we dat van de reeks gewend zijn, maar in 3D is het toch een aparte ervaring.

Cast: Milla Jovovich en Wentworth Miller.
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 21 december 2010
 
Na een verhoogde seismologische activiteit komt uit de diepte van Lake Victoria een monsterachtige bedreiging naar boven die binnen een paar minuten al haar eerste slachtoffer maakt.

Voor sheriff Julie Forester (Elizabeth Shue) en haar deputy Fallon (Ving Rhames) is het de drukste week van het jaar, want spring break, de beruchte Amerikaanse voorjaarsvakantie staat op het punt om te beginnen. Ze heeft dan eigenlijk ook helemaal geen tijd om een team seismologische duikers te begeleiden, want de omgeving wordt overspoeld door duizenden dronken geile studenten en die hebben continue supervisie nodig.

Het zijn echter niet de studenten, maar een al miljoenen jaren uitgestorven piranha-soort die voor problemen zorgt. Een aardverschuiving heeft het ondergrondse meer waar ze sinds de oertijd opgesloten hebben gezeten bloot gelegd en dat betekent dat niemand op en in het meer zijn leven nog veilig is. Er zijn 32 jaar verstreken sinds Gremlins-regisseur Joe Dante piranha’s op het publiek los liet. De vleesetende vissen hebben sindsdien een evolutie doorgemaakt en datzelfde geldt voor de beschikbare filmtechnieken.

Piranha is, voor de gelukkige bezitters van de juiste apparatuur, ook in 3D te zien. Dus geen kartonnen brilletjes, maar in Real-3D. Ook zonder 3D is dit een ‘must see’ voor alle horrorfans, want als na het relatief rustige begin de boel los gaat, gaat het ook echt los en vliegt het bloed je om de oren.
Cast: Richard Dreyfuss, Ving Rhames, Elisabeth Shue en Christopher Lloyd
Genre: Horror/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 28 december 2010
Shanghai, oktober 1941. De oorlog in europa is in volle gang en in het Verre Oosten breidt Japan langzaam maar zeker haar belangen uit. Grote delen van China zijn reeds bezet en zelfs het olieembargo van de Verenigde Staten kan de Japanse oorlogsmachine niet stoppen.

In Shanghai is alles nog betrekkelijk rustig, maar onder het oppervlakte zijn inlichtingendiensten van alle mogendheden zeer actief. Zo ook de Amerikaanse Naval Intelligence, de inlichtingendienst van de Amerikaanse marine.

Hun agent Paul Soames (John Cusack) komt als journalist van de Shanghai Herald naar de stad om zijn oude vriend Conner (Jeffrey Dean Morgan) te helpen. Hij is echter te laat, want Conner is vermoord aangetroffen en ieder spoor richting de dader ontbreekt.
 
In het krachtenveld waarin Conner opereerde zijn verschillende mogelijke daders aan te wijzen. Niet alleen de Japanse bezetter, wiens geheimen Conner probeerde te ontrafelen, maar ook triade-leider Anthony Lan-Ting (Chow Yun-Fat), heeft mogelijk belang bij Conner’s dood gehad.

Als Paul dieper en dieper in Conner’s wereld duikt, ontdekt hij de eerste aanwijzingen van een gebeurtenis die een paar maanden later de wereld tot op zijn grondvesten laat schudden...

Shanghai is een perfecte spionage-thriller. Spanning en intrige, spionage en romantiek, de film bevat echt alle elementen die dit genre ooit zo populair maakte en het is dan ook een waar genot om eindelijk weer eens een film in dit genre te mogen aanschouwen.

Cast: John Cusack en Chow Yun-Fat.
Genre: Thriller
 
 


Te huur vanaf: 14 december 2010

Als huurmoordenaar voor de CIA heeft Marcus Jones (Wesley Snipes) al veel meegemaakt. Voor zijn nieuwe opdracht moet Marcus infiltreren binnen de organisatie van wapenhandelaar Frank Smith (Robert Davi).

Als Smith’s lijfwacht zit Marcus heel dicht bij het vuur en zo zit hij op de eerste rang als er een aanslag op Smith’s leven wordt gepleegd, precies op het moment dat de wapenhandelaar wegens een hartaanval voor zijn leven vecht. Marcus weet zijn baas veilig in het ziekenhuis te krijgen, maar dat is slechts het begin van alle ellende, want het ingeschakelde moordeskader geeft niet op...
Cast: Wesley Snipes, Robert Davi en Gary Daniels. Genre: Actie


Te huur vanaf: 21 december 2010

Om hun trouw aan studentenvereniging Sigma Zeta Chi te bewijzen, moeten alle aspirant-leden een gewapende overval plegen. Voor feut Kevin is dit eigenlijk een stap te ver, maar toch besluit ook hij te doen wat er van hem gevraagd wordt. De overval, die eigenlijk helemaal niet plaats zou moeten vinden, loopt echter verkeerd af en Kevin wordt door de winkelbediende neergeschoten.

Dat veroorzaakt grote paniek, want niemand zal geloven dat dit het gevolg is van een studentengrap en de leden van Sigma Zeta Chi besluiten de gelederen te sluiten en het eigenhandig op te lossen.

Cast: Lou Taylor Pucci. Genre: Speelfilm/Thriller


Te huur vanaf: 21 december 2010

Als je eenmaal over de drempel van jeugdgevangenis Enola Vale heen stapt, heb je als gevangene allemaal dezelfde kansen. Voor nieuwkomers Angel, Davis en Butch is het toch even wennen. In Enola Vale krijgen ze te maken met de agressieve medegevangene Banks, een kwelgeest die het vooral Davis en Butch moeilijk maakt.

Davis, meer een lover dan een fighter, laat alles maar over zich heenkomen, maar Butch is een geheel ander verhaal. Die houdt zich in eerste instantie redelijk in, maar in deze jongen zit een tijdbom die op een gegeven moment tot ontploffing gaat komen...
Regie: Kim Chapiron Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 28 december 2010

Beer Boog is het zat om de enige beer in het bos te zijn. Als hij bij een rondreizend Russisch circus een mooie berin ontdekt, neemt hij een domme beslissing en is het aan Elliot en zijn andere vrienden om hem te redden voor hij voor altijd uit hun leven verdwijnt...

Dit derde avontuur van Boog en Elliot is weer heel erg grappig, zij het dat de bekende stemmen de franchise hebben verlaten. Dat neemt niet weg dat de liefhebbers van de eerste twee films ook dit deel absoluut willen gaan zien en terecht, want de animatiestudio van Sony heeft er weer een vrolijk geheel van gemaakt.
Cast: Mike Epps (stem) en Crispin Glover (stem) Genre: Animatie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.