Te huur vanaf: 5 oktober 2010
Op de terugweg van de kruistochten probeert koning Richard al plunderend zoveel mogelijk fortuin te vergaren om mee terug te nemen naar het zo goed als berooide Engeland.

Tijdens de belegering van een Frans kasteel wordt Richard echter dodelijk getroffen en het is aan Sir Robert Locksley om de kroon naar Engeland te brengen. Die loopt in een hinderlaag van de door Frankrijk ingehuurde Godfrey (Mark Strong), een vertrouweling van prins John (Oscar Isaac), de op macht beluste troonopvolger.
  Godfrey stuit op zijn beurt op boogschutter Robin Longstride (Russell Crowe). Samen met enkele strijdmakkers heeft Robin op tijd gezien dat er tijdens de belegering niets meer voor hen te halen viel en de dood van Richard was voor hen het teken snel de benen te nemen, terug naar Engeland. De kroon is voor Robin de vrijgeleide terug naar Engeland, maar daar moet hij zijn belofte aan de voor zijn ogen gestorven Sir Locksley nakomen en dat brengt hem in het hart van de op handen zijnde oorlog tussen de wrede koning John en Philip, de oorlogszuchtige Franse koning.

Robin Hood is het resultaat van de hernieuwde samenwerking tussen Russell Crowe en regisseur Ridley Scott, een succesvol duo dat samen eerder verantwoordelijk was voor Body Of Lies en natuurlijk Gladiator. Het is vooral Gladiator waar deze avonturenfilm ons aan doet denken, want Robin Hood ademt zo goed als dezelfde sfeer uit. Genieten dus...
Cast: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max Von Sydow en William Hurt.
Genre: Actie/Avontuur
 
Te huur vanaf: 28 september 2010
 
Het gelukkige leven van Harry en Lea verandert als Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is voor Lea een ware uitputtingsslag en haar gevoel voor humor en eeuwige optimisme leggen het op een gegeven moment af tegen deze ingrijpende gebeurtenis die eigenlijk de mooiste dag van haar leven zou moeten zijn.

Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Nadat ze een poging heeft gedaan haar kind te vermoorden, besluit Harry in te grijpen door haar op te laten nemen in een psychiatrische instelling. Eenmaal weer thuis lukt het haar niet goed de draad weer op te pikken. Ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze weer Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.

Carice van Houten schittert op alle vlakken in deze, deels autobiografische, verfilming van Heleen van Rooyen’s bestseller. Weer een film waar de Nederlandse filmindustrie trots op mag zijn...
 
Cast: Carice van Houten en Waldemar Torenstra.
Genre: Komedie/Speelfilm
 
Te huur vanaf: 5 oktober 2010
 
Als haar biologische klok steeds harder begint te tikken, besluit Zoe (Jennifer Lopez), een alleraardigste eigenaresse van een dierenwinkel, voor haar noodplan te kiezen.

Bij gebrek aan een geschikte vader kiest ze voor kunstmatige inseminatie en op die manier probeert ze haar kinderwens uit te laten komen. Ze bereidt zich helemaal voor op haar rol als bewust ongehuwde moeder en neemt zelfs zitting in een praatgroep om een beetje het gevoel te krijgen wat er allemaal op haar af gaat komen. Op zich is daar allemaal niets mis mee, ware het niet dat ze kort daarna een mogelijk perfecte kandidaat voor een normale zwangerschap ontmoet.

In The Back-Up Plan zien we op een hele leuke manier welke druk het krijgen van kinderen op je relatie kan leggen. Jennifer Lopez is zoals gebruikelijk weer haar schattige zelf en ze zet haar rol in zowel de grappige als de serieuzere momenten heel goed neer. Lopez beheerst deze combi als geen ander en ze maakt deze romcom tot een zeer aangename filmervaring...
 
Cast: Jennifer Lopez en Alex O’Loughlin.
Genre: Komedie/Humor/Romantiek
 
 
Te huur vanaf: 28 september 2010
Charlie en Dan zijn al meer dan dertig jaar zakenpartners en tegelijk de beste vrienden. Ze zijn er altijd voor elkaar en als Dan (Robin Williams) een vervelende scheiding moet verwerken, neemt Charlie (John Travolta) zijn vriend mee voor een paar dagen in het wilde Miami.

Zeven jaar later staan ineens de gevolgen van die trip bij Dan op de stoep in de vorm van een tweeling. Hun moeder Vicki (Kelly Preston) wil graag dat ze hun vader leren kennen en vreemd genoeg is Dan, als hij eenmaal van de eerste schrik is bekomen, daar best blij mee. Minder blij is hij als blijkt dat de moeder van zijn kroost twee weken de gevangenis in moet.

Aangezien Dan eigenhandig en onbedoeld de beoogde oppas uitschakelt, krijgt hij deze voor hem onbekende taak toegewezen.
 
Ook nu weer is Charlie, die eerst op zijn rol in de totstandkoming van de tweeling is gewezen, Dan’s grote steun en toeverlaat. We zien natuurlijk niets liever dan twee volwassen kerels die met de meest simpele opvoedkundige zaken lopen te worstelen en vooral de meestal stoere Travolta is hier als een vis uit het water.

Williams heeft in Father’s Day al eerder met een plotseling vaderschap te maken gekregen. Beide heren zijn dus prima gecast en dat levert meer dan voldoende leuke momenten op voor het hele gezin. Laat dat maar aan Disney over...

Cast: Robin Williams en John Travolta.
Genre: Familiefilm/Komedie
 
 
 
Te huur vanaf: 28 september 2010
 
Als haar jongere zusje haar het goede nieuws komt brengen dat ze binnen twee dagen in Rome gaat trouwen, is dat voor de lieftallige, maar al een tijdje vrijgezelle Beth (Kristen Bell) even een probleem.

Beth is een pure workaholic, maar zelfs haar drukke baan moet voor zo’n belangrijke gebeurtenis even wijken. In het romantische Rome aangekomen, leert ze de charmante Nick (Josh Duhamel) kennen en al snel flirten de twee er heftig op los.

Als ze Nick die avond buiten op het plein met een andere vrouw ziet kussen, zoekt Beth haar toevlucht tot alcohol. Zwaar aangeschoten stapt ze met kleren en al de fontein van de liefde in en kijkt weemoedig naar alle muntjes van al die mensen die wanhopig op zoek zijn naar de ware liefde. Een paar van die muntjes neemt ze mee naar huis, niet beseffend wat ze daarmee teweeg brengt.

Het is voor filmmakers altijd een uitdaging om binnen een bepaald genre origineel te blijven en dat is bij When In Rome prima gelukt. Kristen Bell krijgt in deze hele leuke romantische komedie met een groepje zeer uiteenlopende aanbidders te maken, gespeeld door Danny DeVito, John Heder, Will Arnett, Dax Shepard en natuurlijk Josh Duhamel.

Het fijne van deze film is dat ze balanceert aan de goede kant van de afscheiding tussen grappig en overdreven. De personages zijn daardoor wel wat extreem, maar ze worden gelukkig nergens irritant. Wij kunnen deze film dan ook aan alle romantici aanbevelen...
Cast: Kristen Bell, Josh Duhamel, Danny DeVito, Joh Heder en Will Arnett.
Genre: Komedie/Romantiek
 
 
 


Te huur vanaf: 5 oktober 2010

Onderweg naar Ierland, waar ze haar vriend Jeremy door een lokale traditie op 29 februari ten huwelijk mag vragen, leert Anna Brady (Amy Adams) na een hoop pech kroegbaas annex chefkok Declan (Matthew Goode) kennen.

Die wil haar tegen een flinke vergoeding best helpen op tijd de belangrijkste vraag van haar leven te stellen, maar zijn taak wordt er door Anna’s verwende gedrag niet makkelijker op. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voor de twee elkaar naar de strot vliegen. Alhoewel, cupido heeft in deze romantische komedie heel andere plannen met de twee kemphanen...

Cast: Amy Adams en Matthew Goode Genre: Komedie/Humor/Romantiek


Te huur vanaf: 5 oktober 2010

Door een ruzie tussen beide vaders dreigt het huwelijk tussen Marcus Boyd en Lucia Ramirez behoorlijk problematisch te verlopen. De beide mannen vertonen op ieder denkbaar vlak veel haantjesgedrag en dat maakt het voor de jonge geliefden bijna onmogelijk om buiten spel te blijven.

Culturele vooroordelen vormen de basis van deze komedie die aantoont dat je familie behoorlijk roet in het eten kan gooien binnen een relatie. Forest Whitaker is altijd een prettige acteur om naar te kijken, ook al speelt hij hier een wat minder prettig heerschap. Carlos Mencia is minder bekend, maar niet minder leuk.
Cast: Forest Whitaker, America Ferrera en Regina King. Genre: Komedie


Te huur vanaf: 28 september 2010

Als voormalig KGB-agent is Edward Gunn (Dolph Lundgren) na de val van de Sovjet Unie doorgestroomd richting de Russische maffia voor wie hij onder de codenaam Icarus op contractbasis moorden uitvoert. Zijn dekmantel is zo goed dat zelfs zijn eigen vrouw niet weet welk alter ego er achter haar man schuil gaat.

Voor de veiligheid van haar en zijn dochtertje heeft Edward hen verlaten, want de wereld waarin hij leeft, is gewoon te gevaarlijk voor het hebben van een gezin. Als er een contract op hem wordt afgesloten, komt niet alleen hij, maar ook iedereen in zijn omgeving in levensgevaar.
Cast: Dolph Lundgren. Genre: Actie


Te huur vanaf: 28 september 2010

Tiener Ronnie Miller (Miley Cyrus) heeft de scheiding van haar ouders na drie jaar nog steeds niet goed verwerkt. Als haar moeder (Kelly Preston) besluit dat zij en haar broertje Jonah de zomer bij hun vader Steve (Greg Kinnear) door moeten brengen, neemt ze dat haar dan ook niet in dank af.

Pleister op de wond is het feit dat ze in de buurt de woest aantrekkelijke Will leert kennen en met hem wil ze zoveel mogelijk tijd doorbrengen. Toch lijkt het er op dat gaandeweg de zomer Ronnie tot het besef komt dat haar vader een heel belangrijke rol in haar leven inneemt...

Cast: Miley Cyrus, Greg Kinnear, Kelly Preston. Genre: Speelfilm/Romantiek
 
1 Prince Of Persia: The Sands Of Time
Avontuur
2 Law Abiding Citizen
Thriller
3 The Bounty Hunter
Komedie/Humor
4 Green Zone
Actie
5 Remember Me
Speelfilm
6 Clash Of The Titans
Avontuur
7 From Paris With Love
Misdaad/Actie
8 The Book Of Eli
Avontuur
9 Shutter Island
Suspense-Thriller
10 Percy Jackson & The Olympians...
Avontuur
11 Dear John
Speelfilm
12 Valentine's Day
Komedie/Romantiek
13 I Love You Philli...
Speelfilm/Komedie
14 Bad Lieutenant
Misdaad
15 Case 39
Suspense-Horror/Thriller
16 The Road
Rampenfilm/Speelfilm
17 Extraordinary Mea...
Speelfilm
18 Kom Niet Aan Mijn...
Speelfilm
19 Nanny Mcphee And...
Komedie/Familiefilm
20 Gangsterboys
Komedie/Humor
21 Date Night
Misdaad/Komedie
22 Solomon Kane
Avontuur
23 The Invention Of...
Komedie/Humor
24 Cash
Misdaad
25 Deadly Impact
Thriller/Actie
 
26 Death At A Funera...
Komedie
27 Millennium 3: Ger...
Thriller
28 Millennium 2: De...
Thriller
29 Sherlock Holmes
Thriller
30 Kick-ass
Komedie/Actie
31 Brothers
Speelfilm/Oorlog
32 The Spy Next Door
Actie/Komedie
33 Agora
Avontuur
34 Invictus
Speelfilm
35 Zwart Water
Suspense-Thriller
36 The Collector
Thriller
37 Tooth Fairy
Komedie
38 Chloe
Thriller/Speelfilm
39 Legion
Actie
40 Did You Hear A...
Komedie/Humor
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.